Bu hafta yaşadığımız sıradan bir güneyli fırtınada her yer allak bullak oldu. Whatsapp gruplarında gördüğüm fotoğraf ve videolar ismini çok duyduğum bir çok popüler yer hakkında oldukça şaşırmama neden oldu.Mesela sezonda herkesin yer bulmak ve konaklamak için birbirini paraladığı güneydeki bir barınağın videosunu gördüm, kışlayan tekneler koç boynuzlarını kopartacak gibi karaman vuruyordu. Yine en büyük marinalardan birinin bir pontonunun videosunu gördüm , tekneler hep birlikte yatıp yatıp kalkıyordu . Usturmaçaların sıkışmadan dolayı uyguladığı baskı vardevela tellerini ve dikmelerini yerinden oynatıyordu. Daha bir sürü irili ufaklı yerin videosunu gördüm isim belirtmek yanlış olur diye isimlerini yazmıyorum. Ama tekneler bu kadar mı kıymetsiz bilemedim, yada biz teknelerimize çok zor şartlarda sahip olduk ondan böyle hissediyorda olabiliriz. Bizim barınakta da lodos sıkıntı yaratabiliyor ama biz fırtına döneminde gidip teknemizin içinde bekliyoruz. Esnek tonoz, koltuk halatlarında yaylar ilave fırtına için scoter lastikleri her şey tam. Ama Yinede risk çok bizim teknemiz sağlam olabilir ama biri kopar gelir yine bize zarar verir diye bekliyoruz. Keyifli de olmuyor değil , konu komşu sohbet muhabbet güzel vakit geçiriyoruz.
Bu başlığı bu tip barınak ve marinalarda kışlayanlar neler yapabilir diye açtım. Malum ülkemizde bir sürü hatalı barınak , liman ve marina var. Hele Karadenizdeki barınakları saymıyorum bile. Bir çoğuna sert havada girilemiyor bile.
Neyse efendim asıl konu bu tip yerlerde tekne bırakanlar neler yaparak zararı en aza indirebilirler ?
Buyrunuz;