Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: DENİZLERİMİZDE BULUNAN BALIKLAR

• *
    • instagram
Ynt: DENİZLERİMİZDE BULUNAN BALIKLAR
#165: 05 Mayıs 2018, 00:04:07
1,5-2m ? O kadar büyüğünü hiç görmedim denizde.
70-80cm belki...
60-70 cm uzunluğunda bir tane yakalamıştım ama 1.5 - 2 metre okyanus işi gibi.. yine de Egenin işi belli olmaz
Bir de su ışığı kırdığı için iri görülebilir..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#166: 05 Mayıs 2018, 00:21:06
1,5-2m ? O kadar büyüğünü hiç görmedim denizde.
70-80cm belki...
60-70 cm uzunluğunda bir tane yakalamıştım ama 1.5 - 2 metre okyanus işi gibi.. yine de Egenin işi belli olmaz
Bir de su ışığı kırdığı için iri görülebilir..

Yüzgeci nerede ise suyun üzerinde idi Erman , yanındaki eşi o dediğin boyda idi. Üç reis gördük balığı , inanamadım gözlerime. 1 metre uzağımızdan bizi seyrederek fütursuzca sallana sallana gitti.
Bana da okyanus işi gibi geldi. ::)
  • IP logged

T
  • *
#167: 05 Mayıs 2018, 00:22:43
Muhtemelen türü farklıdır
  • IP logged

• *
#168: 05 Mayıs 2018, 00:37:25
Muhtemelen türü farklıdır

Şöyle bir bilgi buldum internet te , bizimkinin de üzerinde benim yosun olarak gördüğüm lekeler var idi. Hatta yanında ki diğer Baraküda (belki değil) biraz derinden sanki  bu köpekbalıklarının temizliğini yapan balıklar gibi eşlik ediyordu. Yalnız başına bir artcı ile geziyordu ,benim bildiğim Baracuda sürü olarak gezer .
Dikkat çeken bir husus ta gözleri epey iri idi.  Korkunç görünüyordu.
Alpaslan Çolakoğlu ve kardeşi Osman reis teyit edecektir balığın ne kadar büyük olduğunu.
Denizlerimize hayırlı olsun , dilerim bir gün pişman olmam zıpkınlamayın dediğim için. :)

http://www.denizdenbabamciksa.com/barakuda.html

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2018, 00:40:00 Gönderen: Öcal Turan »

T
  • *
#169: 05 Mayıs 2018, 00:38:43
Gece gece iş çıktı bana  ;D

Biraz araştırdım. Ülkemizde 4 çeşidi varmış. 3 çeşidi 50-80 cm'e kadar görülürken sadece bir çeşidi 165cm'e kadar büyürmüş.

Avrupa barakudası dedikleri yani bizim sularımızda görülen ve büyüyen tek tür olan ıskarmoz olma ihtimali var.

Not: Biz her ne kadar barakuda desek ve aynı aileye mensup olsalarda asıl adı ıskarmozmuş bizim sularda yaşayanların.
  • IP logged

• *
#170: 05 Mayıs 2018, 00:41:26
Yukarıya biraz ekleme yaptım , bu ıskarmoz yalnız geziyorsa odur.  ::)
  • IP logged

• *
    • instagram
#171: 05 Mayıs 2018, 00:50:35
Gece gece iş çıktı bana  ;D

Biraz araştırdım. Ülkemizde 4 çeşidi varmış. 3 çeşidi 50-80 cm'e kadar görülürken sadece bir çeşidi 165cm'e kadar büyürmüş.

Avrupa barakudası dedikleri yani bizim sularımızda görülen ve büyüyen tek tür olan ıskarmoz olma ihtimali var.

Not: Biz her ne kadar barakuda desek ve aynı aileye mensup olsalarda asıl adı ıskarmozmuş bizim sularda yaşayanların.
İş büyüdü.. ıskarmoz bizim turna dediğimiz gri gümüşi renkli olan türü sanırım. Iskarmozu ben de Metro marketten öğrendim. Turna diye de hem tatlı sudakine hem de tuzlu sudakine deniyor..
Bizim burada Öcal abinin bahsettiğine ayrım yapmak için baraküda diyoruz..

İlk foto deniz turnası (iskarmoz). İkinci foto baraküda

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#172: 05 Mayıs 2018, 00:53:00
Öcal abi benim bildiğim ıskarmoz dip ve orta suda gezer. Baraküda yüzeye de çıkar..
Her ikisi de sürü olarak gezer ama limanda bir istisna olmuş olabilir..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#173: 05 Mayıs 2018, 01:24:24
Öcal abi benim bildiğim ıskarmoz dip ve orta suda gezer. Baraküda yüzeye de çıkar..
Her ikisi de sürü olarak gezer ama limanda bir istisna olmuş olabilir..

Yukarıdaki fotoğraflara göre kesin Baracuda. Sırtı balina gibi yosunlanmış ve ağız yapısı çok korkunçtu. Ne yazıkki telefon yanımda değildi ve resim çekemedim ama boyunu Alpaslan reis okuyorsa burayı teyit edecektir.
Her ne ise , zaten açık denizden huylanırım , bu sene kıyı da da ağız tadıyla yüzemeyeceğiz demektir.   ::)
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#174: 05 Mayıs 2018, 08:15:52

Geçen hafta Kuşadası Marina da öğlen vakti bir Baraküda gördüm.
Forum üyemiz Alpaslan Çolakoğlu reisin çapasını inceliyorduk , hemen suyun 1 karış altında salınarak kendi yarı boyunda belki de eşi idi diğer bir cinsi ile  bize de bakarak ve hiç korkmadan bir denizaltı gibi yavaş yavaş salınarak uzaklaştı.
Abartmıyorum en az 1,5  m boyunda idi ve irilik ten üzerinde oluşmuş yosunlar net belli oluyordu. Ve o korkunç kafa yapısı ,bizi telaşsız korkusuz izleyen gözlerini görünce çok etkilendim.
Suda bize vursa ikiye böler öyle bir yapısı vardı , zaten pek denize girmem bu sene daha da az gireceğim herhalde. ::)

Öcal reisim bizi korkutmayın..

Yazın derinlere gider onlar..

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#175: 05 Mayıs 2018, 08:25:52

Geçen hafta Kuşadası Marina da öğlen vakti bir Baraküda gördüm.
Forum üyemiz Alpaslan Çolakoğlu reisin çapasını inceliyorduk , hemen suyun 1 karış altında salınarak kendi yarı boyunda belki de eşi idi diğer bir cinsi ile  bize de bakarak ve hiç korkmadan bir denizaltı gibi yavaş yavaş salınarak uzaklaştı.
Abartmıyorum en az 1,5  m boyunda idi ve irilik ten üzerinde oluşmuş yosunlar net belli oluyordu. Ve o korkunç kafa yapısı ,bizi telaşsız korkusuz izleyen gözlerini görünce çok etkilendim.
Suda bize vursa ikiye böler öyle bir yapısı vardı , zaten pek denize girmem bu sene daha da az gireceğim herhalde. ::)

Öcal reisim bizi korkutmayın..

Yazın derinlere gider onlar..

Bu baracuda dediğimiz ıskarmoz mu Çeşmede çok oluyor , bildiğim insana saldırmaz eğer ıskarmoz ise başka bir şeyse baracuda onu bilmiyorum duymadım hiç
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#176: 05 Mayıs 2018, 10:23:26

Şimdi soru şu : Bizim denizlerimizde böyle 1,5 - 2 m denizaltı gibi Baraküda normalmidir ?

Yüzgeci nerede ise suyun üzerinde idi Erman , yanındaki eşi o dediğin boyda idi. Üç reis gördük balığı , inanamadım gözlerime. 1 metre uzağımızdan bizi seyrederek fütursuzca sallana sallana gitti.
Bana da okyanus işi gibi geldi. ::)

Bence konu biraz daha uzarsa 50 cm. de anlaşacağız ama o da senin gül hatırına yoksa 1 cm daha fazla büyümez bu turna ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#177: 05 Mayıs 2018, 11:10:46
Kesin Baracuda , vücudunun 1/3 Ağız ve diş. :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#178: 05 Mayıs 2018, 11:15:59

Hocam o konuda tamamız da olay boyutta düğümlendi. ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#179: 05 Mayıs 2018, 11:18:34

Hocam o konuda tamamız da olay boyutta düğümlendi. ;D ;D ;D

Düğümlenmez Dede , şahitler olmasa yazarmıyım ben hiç. ?
Bugün çağıracağım foruma. :D
  • IP logged

Yukarı git