Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: DENİZLERİMİZDE BULUNAN BALIKLAR

• *
Ynt: DENİZLERİMİZDE BULUNAN BALIKLAR
#180: 05 Mayıs 2018, 14:19:35
Öcal reis kardeşim ve ben çapaya bakıyorduk o esnada bu canavar tam sırda aynen Öcal Reisin bahsettiği gibi korkusuzca turladı durdu 1 metre uzağımızda .Ah Öcal Abi bırakacakdın kafadan gömecekdim zıpkını.Bu arada yukarıdaki resimlerden altta olandı bu canavar ve kesinlikle 1,5 metre civarında idi.
  • IP logged

• *
#181: 05 Mayıs 2018, 14:53:50
Öcal reis kardeşim ve ben çapaya bakıyorduk o esnada bu canavar tam sırda aynen Öcal Reisin bahsettiği gibi korkusuzca turladı durdu 1 metre uzağımızda .Ah Öcal Abi bırakacakdın kafadan gömecekdim zıpkını.Bu arada yukarıdaki resimlerden altta olandı bu canavar ve kesinlikle 1,5 metre civarında idi.

Hay Allah razı olsun Alp reisim. Bu Utku Dede den kurtardın beni. :)
  • IP logged

• *
#182: 05 Mayıs 2018, 15:25:26
  :)
  • IP logged

T
  • *
#183: 05 Mayıs 2018, 15:46:14
İyi denk gelmiş. Kolay kolay görülmez.
Vurmamakla iyi yapmışsınız, belki çoğalırlar ve balon balığı sorununa katkıda bulunurlar.

Öcal abi, baracuda/ıskarmoz artık ne ise, parlak metal eşyaya hemen saldırırmış ama insana değil. Yani, üzerinizde takı yada metal bir şey yoksa, problem değil yani  ;D
  • IP logged

• *
    • instagram
#184: 05 Mayıs 2018, 15:47:58
İyi denk gelmiş. Kolay kolay görülmez.
Vurmamakla iyi yapmışsınız, belki çoğalırlar ve balon balığı sorununa katkıda bulunurlar.

Öcal abi, baracuda/ıskarmoz artık ne ise, parlak metal eşyaya hemen saldırırmış ama insana değil. Yani, üzerinizde takı yada metal bir şey yoksa, problem değil yani  ;D
İsterse bana saldırabilir

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

T
  • *
#185: 05 Mayıs 2018, 15:52:39
Hiiiç tavsiye etmem, kısacık anda alınan bir ısırık 7-8 dikişe mâl olabilir ama tabii sen bilirsin  :P
  • IP logged

• *
#186: 05 Mayıs 2018, 16:03:54
Şu adamın üçüncü vurduğunun aynısı idi. Belki bu Aslan ve Balon balıklarının peşinden geldi bu sulara.
Bu balıklar zehirli olduğundan ve büyük Barracuda lar onlarla beslendiğinden etinin zehirli olabileceği de söyleniyor.
Evet iyiki vurmadık .

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2018, 16:07:53 Gönderen: Öcal Turan »

• *
    • instagram
#187: 05 Mayıs 2018, 16:09:21
Şu adamın üçüncü vurduğunun aynısı idi. Belki bu Aslan ve Balon balıklarının peşinden geldi.
Bu balıklar zehirli olduğundan ve büyük Barracuda lar onlarla beslendiğinden etinin zehirli olabileceği de söyleniyor.
Evet iyiki vurmadık .

Öcal abi, okyanustaki baraküdalar yenilmiyor ama bizim denizlerdekinin tadı gerçekten lezzetli...
Aslında iki tür arasında da fark var ama onu nasıl tarif edeyim bilemedim...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#188: 05 Mayıs 2018, 16:10:35
Hiiiç tavsiye etmem, kısacık anda alınan bir ısırık 7-8 dikişe mâl olabilir ama tabii sen bilirsin 
Ben saldırmam o saldırırsa kendisi bilir. Zopayı yer kafasına ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#189: 05 Mayıs 2018, 16:17:24
Bizim Barracuda ları ben de çok seviyorum , Kuşadası nda çok yakalar ve satarlar. Hakikaten dünyanın en lezzetli balıklarından hele bir de odun közünde biraz is kokarak ızgara edilirse.

Ama bu Azman ı bilemedim , bizim suların balıklarına hiç benzemiyordu. Kocaman bir kafa ve üzeri yeşil çizgili biraz yosunlu , biraz küt kocaman bacağım kalınlığında bir gövde.
Dedim ya hiç korkusu da yoktu , su yüzeyinin bir karış altından salınırken o bize biz ona baktık.

Deniz de yüzerken çıkmaz karşıma inşallah. :)
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#190: 05 Mayıs 2018, 16:25:37
Hiiiç tavsiye etmem, kısacık anda alınan bir ısırık 7-8 dikişe mâl olabilir ama tabii sen bilirsin 

Sesli güldüm  ;D
  • IP logged

T
  • *
#191: 05 Mayıs 2018, 16:29:30

Belki seyretmişsindir ama

• IP logged

• *
#192: 05 Mayıs 2018, 16:47:56
Nerede okudum hatırlayamıyorum ama okyanus ta en sakınılması gereken yaratıkların bunlar olduğu ve sakınılması söylenir.
Köpekbalığı ,yunus,insan farketmez , saatte 110 KM varan bir hızla çarpıp (100 kg. a ulaşanları var imiş ağırlık olarak) önce rakibini iç kanama ile yada vurduğu yerden parçalayarak hareketsiz hale getirir sonrasında da dişleri ile  iş başına geçermiş.
 ::)
  • IP logged

T
  • *
#193: 05 Mayıs 2018, 16:49:41
Nerede okudum hatırlayamıyorum ama okyanus ta en sakınılması gereken yaratıkların bunlar olduğu ve sakınılması söylenir.
Köpekbalığı ,yunus,insan farketmez , saatte 110 KM varan bir hızla çarpıp (100 kg. a ulaşanları var imiş ağırlık olarak) önce rakibini iç kanama ile yada vurduğu yerden parçalayarak hareketsiz hale getirir sonrasında da dişleri ile  iş başına geçermiş.

;D ;D ;D ;D ;D

Üstelik dünya turuna çıkanları özellikle bekliyorlarmış  :P
  • IP logged

• *
#194: 05 Mayıs 2018, 16:55:41

;D ;D ;D ;D ;D

Üstelik dünya turuna çıkanları özellikle bekliyorlarmış  :P

O yüzden açıkta denize girenlerini duymadım demek. :)
  • IP logged

Yukarı git