Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Baba Tunca' nın 2019 yaz seyri

• *
Ynt: Baba Tunca' nın 2019 yaz seyri
#15: 19 Eylül 2019, 08:20:17
9.gün
Bugün boş geçirmek istiyorum Tunca dönecek.Ona bilet almamız lazım.Artık tek tabanca yoldayım.Sabah marinaya yakın bir yerde kahvaltı yaptık.Serpme kahvaltı dedikleri cinsten getirdikleri her şey ve bir termos çay bitti.Üstüne bir de kahve içince fazladan yarım saat daha oturduk.Seferihisara gidip Tunca için İstanbul bileti aldık bu akşam 22.45 te yola çıkacak.Akşama kadar Sığacıkta dolaştık.Marinada teknelere baktık yorumladık.Zaman hızla geçti.Güle güle oğlum.Sağlıkla var.Tekneye döndüm 2 duble içtim yattım uyudum.

10.gün
Sabah ilginç bir trafik oldu.Uyandığımda marinanın makina tamircisini aradım.Gelip bakarım ama tamir için zamanım yok belki 14.00 veya daha geç saatte bakabilirim dedi.Ben Motorun hararet yaptığını WIM den Tom'a.Ayrıca Rıza ustaya telefonla söylemiştim. Rıza usta sağolsun olabilecek bütün sebepleri ve benim yapabileceğim çözümleri söyledi Ben Rıza ustaya çok güvenirim.Bazen aşağılarda da çalışır.Buralarda olsa ne iyi olur diyordum ama Teos marinanın dışarıdan gelen ustalara çok zorluk çıkardığını oraya gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Bu sırada ofisten aradılar Serdar adında birinin beni ziyarete geldiğini kapıda olduğunu söylediler.Aaa Bizim Tom İstanbul'dan motorcu ustası genç Serdar'ı göndermiş.Çok sevindim.Bu esnada Cem Gür ağabey geliyor.Sağolsun misafiri olduğu halde belki yardımım olur diye gelmiş çok memnun oldum. Cem ağabeyi çok severim hem engin bilgisini sakınmaz, saklamaz.Hem de denizle tekneyle ilgili sürekli bir faaliyet içindedir. Şuanda bitmek üzere olan İYONYA projesi zor şartlarda yapılan ama herşeyiyle geleneksel tirhandilin bütün özelliklerini üzerinde taşıyan bir tekne.Biraz sonra da Teos marinadaki motor tamir servisinin ustası geliyor.Serdar makinadan anlayan misafir konumunda..Gelen teknisyen makul şeylerin zorlarını söylüyor.Eşanjörün tamamen söküleceğini bunun için motorun sökülmesi gerektiğini ayrıca eşanjörün etrafını saran döküm bloğun oksitlenip çürüdüğünü oraya kaynak dolgu yapıp yeniden diş açılacağını.Bu esnada eşanjör temizliğinden sonra tekrar motorun yerleştirilip line ayarı yapılacağını.Bunun süresinin nekadar olacağını söyleyemiyeceğini bildiriyor ve pansuman tedavisi olarak eşanjöre porçöz yollayıp sistemi tamamen bozmak mümkün ya da İstanbul'a dönene kadar idare eder diyor.Marinanın motor ustası gidince Serdar usta işe girişiyor. Tatlı su devirdaim kanatlarından bir tanesi kırık çıkıyor ancak hararet yapmaz deniyor.Eşanjör ön taraftan sökülüp İçindeki kireçler temizleniyor.Sorun yüksek ihtimalle çözüldü denilip motor toparlanmaya çalışılıyor.Ancak yeni antifriz almak lazım.Conta bulamayacağımıza göre klinger kartonu bulmamız lazım tabi sıvı conta da alınacak. Sağolsun Cem ağabey tanıdığı atölyelere ve ustalara,malzeme satıcılarına beni arabasıyla götürüyor.Antifrizi ve sıvı contayı Sığacıktan,Klinger kartonunu Seferihisar'dan buluyoruz.Cem ağabey yardımların ve dostluğun için tekrar çok teşekkür ederim.Motoru toparlamaya başlayan Serdar usta çalıştıralım abi diyor.Bir saat 2000 devirde çalışıyor ve yine sıcaklık artıyor.Başından beri düşündüğüm termostat arızası sabit fikrim haline gelmişti zaten. Termostatı çkarmasını söylüyorum. Termostat çıkınca sıcaklık 120F.üstüne saatlerce çıkmıyor.Çok seviniyoruz hep birlikte.Bu arada Nurettin İşletici reis geliyor. Koza isimli teknesiyle dünyayı sessiz sedasız dolaşıverenlerden.Onlar da Teos marina sakinlerinden.İnsan dost yapmalı,mülk yerine.Burada etrafım dostlarla çevrili sağolsunlar.

Termostatın çıkması hararetin yükselmemesi bizi epey rahatlattı.Önce Nurettin reis sonra Cem ağabey ayrıldı. Kaldık Serdar Ustayla ikimiz.Yarın benimle Çeşme'ye kadar tekneyle gelmesini rica ediyorum.Amacım yolda arıza çıkarsa enazından iki kişi olmak."Tabi abi. Ben de gelmek isterim "diyor.Seviniyorum.
Sığacıkta biraz vakit geçiriyoruz.Kaleiçi sokaklarda dolaştıktan sonra.Akşam yemeği çay kahve derken vakit geçiyor.Tekneye gidip yatıp uyuyoruz..
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 19 Eylül 2019, 13:27:01
Yerimize bağlanıp Marina giriş işlemlerimizi yapıp.Evraklarımızla Sahil Güvenlik ofisine gittik.Nöbetçi komutanın haberi yok.
""Merak etmeyin.ilk anonsla ilgili sizi kontrol etmişlerdir."" diyor.
Bundan sonraki anonslarımızın dikkate alınmaması korkumuz var diyorum.
""Her anons duyulduğu sektörler ve Sahil Güvenlik istasyonlarında kayıt edilir.Her anonsu dikkate almak zorundayız.İçiniz rahat olsun."" diyor.Teşekkür edip, ferahlamış olarak ayrılıyoruz.

Güzel bir bilgi, bu konunun ciddiye alındığını bilmek sevindirici.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#17: 19 Eylül 2019, 23:18:29
11,gün
Dünden marinaya borcumu ödemiştim.Sabah rutin işlerden sonra yola çıkıyoruz.Marina çıkışı sonrası yelkenleri açıyoruz. Ana karaya çok yakın olmadan hemen hemen Seferihisar körfezinin ortasından körfezin sonuna ilerliyoruz.Artık yelkenler işlemez hale gelince topluyoruz.Rüzgar kafadan geliyor .Artık kolayına rüzgarlar ,uçarcasına seyirler bitti.Yukarı çıkıyoruz. Ve motora gaz veriyoruz.2000 rpm.yi geçmeden kuzey batıya tırmanıyoruz.Rehavet çöküyor .Hararet yükselmediği için huzurla 1 saat kadar uyuyorum.Uyandığımda epey yol almışız.Dalgalar artmaya başlıyor.Sohbet muhabbet ve sebebi basit bir termostat arızası olan hararet sorununun çözülmesi sonucu kazanılan huzur ile Çeşme'ye varıyoruz.Tekrar mazot alımı, pontonda yerimize bağlanma duş temiz giysiler ve Çeşme sokakları.
Önce Serdar ustaya İstanbul bileti almamız gerekiyor.Sonra yemek yemeye gidiyoruz.Bu seyir boyunca içtiğim sarımsaklı sirkeli işkembe kelle paça çorbasının hesabını tutamadım .Artık çorba sormuyorum.Ama gelen garson önce işkembe kelle paça diye saymaya başlıyor.Sanırım bir sene ismini duymasam aramam. Ev yemekleri yaptığını söyleyen lokantalar ise lezzetsiz yavan yemekler satıyor.İstanbul'un esnaf lokantalarını çok aradığımı söylemeliyim.
Yemekten sonra Serdar ustayı uğurladım. Doğru tekneye geldim.Kendime bir çay demledim.iki bardak içip sızmışım yarın sabah erken kalkıp Bademli'ye doğru devam edeceğim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#18: 21 Eylül 2019, 01:10:50
12.gün
Sabah yine erken kalkıyorum.Tuvalet ziyareti,temizlik kahvaltımsı alelacele birşeyler yeme,kalan çayın termosa koyulup havuzluğa alınması ve halatlar fora.Yine gidiyorum.Ben gitmeyi seviyorum.Geri dönmeyi sevmiyorum.Ama geri dönmek zorundayım.
Çeşme marinayı çıktığım gibi yelkenleri basıyorum.Amacım volta volta yukarı çıkmak .Mümkünse motor kullanmamak.Önceleri düşündüğüm gibi yapabiliyorum.Bir tramola Sakız'a,bir tramola anakaraya tırmanmaya çalışıyorum.Etrafımda 3 tane yelkenli tekne var.Birtane de benden epey sonra marinadan çıkan 4.yelkenli. .Önümdekiler bastı motoru,kararlı bir süratle tırmanıp uzaklaştılar.Arkamdan gelen benim gibi yelkenle tırmanmaya çalışıyor.Gözüm onlarda hatta ritmik tramola atmaya çalışıyoruz.Ama hava Baba Tunca için çok zayıf.Son iki tramolada motor çalıştırıyorum.Bu arada arkamdaki tekne cenovasını kapatıyor.Sadece anayelken ve motorla beni geçiyor. Yanyana geldiğimizde bakışıyoruz.Tek kol yukarı selamlaşıyoruz.Fazla samimiyete gerek yok,Yelkenciyiz oğlum biz.Çok önemli iş yapıyoruz,o kadar...
İki nafile tramola daha atıp ilerleyemediğimi görünce yelkenleri toplamadan iyice geriyorum epey dar açıyla Midilli'ye doğru tırmanıyorum.Bu arada beni geçen tekne Karaburun'u geçti bile Midilli kanalına rota tutturdu.Biraz sonra bizde geçeceğiz.Çoğul kullanıyorum Çünkü Baba Tunca  ile iki kişiyiz.Belki fazla anlam yüklüyorum ama elde değil.Tanıdığım birçok denizci dostum teknesiyle içinden dahi olsa konuşuyor.Öyle birşey işte..
Karaburun'u geçiyoruz.Rüzgar sanki biraz kuzey doğu gibi Anadolu tarafından 22-25knt arası esiyor tam arma yelkenleri trim ediyorum.5-6 knt arası süratle çok keyifli bir orsa seyri yapıyorum.Artık Sancağa kırmam lazım. 25° sancak yapıyorum cenova parparlıyor.Sarıyorum ana yelken tam orta hatta.Aklıma olta geliyor nasıl olsa motor seyrindeyim atayım bizim katili,tutayım balıkları .Tabi birşey yakalıyamıyorum.Epey gidiyorum.Bu aralıkta benim hararet sorunumla ilgili zelloda epey kapsamlı ve güzel  sohbet ediyoruz.Bu zello güzel birşey.Yalnızlık kıran diyorum.Sanki dostlarla havuzlukta konuşuyorum.Daha önce yaptığım oltayı suda bırakma hatasını yapmamak için topluyorum..Artık kuzeyimde Kalem adasına iyice yaklaşıyorum. Amacım yine ada arasından geçip Bademli demir sahasına girmek.Tam kanala girerken iskelemde yaklaşan ve "...dokumacı kızlar ya lelliii..."diye bağıran büyük bir gezi teknesini görüyorum.O bana yol vermeyeceğine göre ben gaz kesiyorum.Takip ederek peşinden giriyorum. Kanalı bitirip demir sahasına geliyorum demirimi (16 kg.CQR ) sığsuya 3 metreye bırakıyorum. Motor stop.
Biraz sonra arkamda "kaptan,kaptan!" diye sesler duyuyorum.Aaa! Enes Özüren ve birlikte seyahat ettiği iki yatçı arkadaşı .Onlar da teknelerinde aileleri ile geziyorlar.Davet ediyorum.Yanlarında bira falan getirmişler .Bir sohbete dalıyoruz akşam karanlığı oluyor.Enes "yarın kahvaltıda bizdesin abi." diyor.Biraz daha oturuyorum.Rüzgar jeneratörü deli gibi dönüyor.Nasıl bir ses çıkarıyor.Rüzgar estikçe sanki pervanenin dönmesi ile birkaç bofor fazla hissediliyor.Gece boyunca tekne olduğu yerde dönüp duruyor.Anchor lite diye bir program var.onu kurdum.Tam uyuyorum siren çalmaya başlıyor.Sonunda kapatıyorum.Oh be!Yatıp uyuyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#19: 21 Eylül 2019, 11:40:48
Sadece anayelken ve motorla beni geçiyor. Yanyana geldiğimizde bakışıyoruz.Tek kol yukarı selamlaşıyoruz.Fazla samimiyete gerek yok,Yelkenciyiz oğlum biz.Çok önemli iş yapıyoruz,o kadar...

Abi konu bölünmesin diye araya girmeyim diyorum. ama duramadım burada koptum.  :) :) :)
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#20: 21 Eylül 2019, 20:44:08
13. gün
Sabah yine erkenciyim.Bütün gece rüzgar heryerden esti.Taradık mı..Sığlığa oturacak mıyım? Huzursuz bir geceydi zaten.Teknede oyalanıyorum.Saat 10 a doğru Enes telefon ediyor geliyorum abi hazırlan diyor. Biraz sonra da geliyor.Botu küçük ve düz tabanlı.Dikkatle biniyorum Teknesine gidiyoruz.Kahvaltı hazır.Az sonra Yavuz beyler de geliyor.Sohbet,muhabbet keyifle kahvaltı ediyoruz.Artık gitme zamanı Enes beni götürmek için bota biniyor.Sıra bende.Bir ayağımın bota deydiği anı hatırlıyorum.Sonra iki ayağım da havada suya gömülüyorum.Bot kafama geçti.Hemen su üstüne çıkıyorum bot ters kapak olmuş.Enes Mustafa abi!Mustafa abi!! diye bağırıyor.iyiyim diyorum.Enes te suyun içinde tabi.Önce tekneye çıkıyorum.cebimdeki telefonu veriyorum Hemen kurulayıp kapatıyor Enes'in eşi sağolsun.Bot düzeltiliyor.Tekrar Enes'in yönetiminde şuraya bas,acele etme,hemen çök abi komutlarıyla sağsalim biniyorum.Dıştan takma motor da su aldı tabi çalıştırmıyoruz. Kürekle Baba Tunca ya dönüyoruz.
 Hemen üstümü değiştiriyorum telefonu güneşe koyup kurutuyorum.Ne yapayım .Uzun zamandır esaslı temizlik yapmamıştım.Temizliğe girişiyorum. Vakit epey geçmiş.Bademli'ye gidip bazı ihtiyaçları almam lazım.Enes'ten yardım istiyorum.Sağolsun hemen geliyor kürekle.Benim motorum onunkiyle aynı (2.3 honda) Benim motoru ona veriyorum.O da bana suya düşeni veriyor. Tamir ve bakımdan sonra değişeceğiz.Onlar ailece geziyorlar.Botlarının motoru olmak zorunda. Bademli dönüşü tekrar  beni tekneme bırakıyor .
Gece rüzgar yine koparıyor.Islık gürültü,jeneratörün sesi hepsi karışmış.Keyifsiz geçen bir gece.Aklıma telefon geliyor .Çalışıyor,şükür .Çünkü telefonsuz olmaz ,evden çok merak ederler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#21: 22 Eylül 2019, 10:45:43
14.gün
Bugün sıkılmaya başladım.Enes'e yüzmeye gidelim diyorum,Tamam abi diyor,demiri alıp Baba Tunca  ile Kalem adası ile anakara arası Terkedilmiş otel binasının  önünde demir atıyoruz. Demir tutmuyor.Bir daha ,sonra bir daha atıyoruz.Üçüncüde tutturuyoruz.Demire güvenim hiç kalmadı.Sivriada'da bile tutmadığı olmuştu. Marmara adasında kimse demir tutturamazken ilk seferde kazık gibi tuttuğu da olmuştu.Ama bir tutar üç tutmaz demir istemiyorum.
Yüzme yerimize gelirken motorda hararet göstergesi yine yukarı doğru oynadı .Dönerken tekrarlayınca bende keyif kalmadı.Demir yerine tekrar döndük.Artık yapacak birşey yok.motor tamir edilememiş.Sorun devam ediyor.Bundan sonra 1400rpm.devir ve olabilecek en fazla yelken seyri.Hem de yokuş yukarı.Kolay gelsin..
Enes arıyor "Abi Kıvanç bizi akşam Merica'ya davet etti.Akşam hem birşeyler yeriz biraz içeriz,sohbet ederiz."
Tamam diyorum.Zaten canım sıkkın iyi gelir.
Akşam Merica'da toplanıyoruz.Masada herşey var. Sohbette güzel.Bir ara bugün demiri tutturamadık diyorum.Kıvanç bende kullanılmamış Lewmar Delta 16 kg var.ucuza aldım size kârsız vereyim diyor.Satın alıyorum hayırlı olsun.Teknelere dönüyoruz.Aniden demirim oldu.Daha bugün bu CQR ı değiştireceğim demiştim.Kısmetli adamım vesselam.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#22: 23 Eylül 2019, 12:15:43
Mustafa Kaptan;

Bademli'de çok demir atıp gecelediğim oldu.. Ve çok sert havalara da rastladım.  Bademli çok iyi demir tutan bir yerdir. Dibi balçık..

Sadece Kalem Adasına doğru, boğaz biraz derin ve sorunlu olabiliyor. Fakat fenerin altındaki yerde gece endişe ettiyseniz, boşuna olmuş.  Bence orası bir marina kadar güvenli..

Seyrinizi zevkle okuyorum.. İyi seyirler..
  • IP logged

• *
#23: 23 Eylül 2019, 14:41:44
Cemalettin Reis,başlığa yazdıklarınıza ve yazdıklarımı okumanıza çok seviniyorum.Sizin yazdıklarınız da benim ve diğer konuştuğum arkadaşlarımın çok hoşuna gidiyor.Gerek anılarınızı (günlükler) gerek seyir yazılarınızı keyifle okuduk.Tekrar yazılarınızı okumak dileğiyle sağlık ve iyilikler dilerim.

Not: Birkaç yıldır kışın yaptığımız.Artık geleneksel olmaya başlayan Kış seyri etkinliğimize sizi davet ediyorum.Katılmanızı rica ederiz.Sizinle yüzyüze tanışmak,konuşmak isterim.İsteriz.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#24: 23 Eylül 2019, 18:52:47
Mustafa Kaptan;

Yazmakta olduğunuz seyir yazısının arasına girerek konun akışını bozmak istemem.
Fakat kısa da olsa bir cevap yazmak istedim..

Yazılarımı okumuş olmanızdan ben de çok memnun oldum.. Foruma yazmakta biraz  üşengecim sanırım..

Tuttuğum günlüklerde ve bu sene motosikletle , çadırda konaklayarak yaptığım 45 günlük Avrupa turunda
 yazdığım bir çok günlük notlar var..

Yazması çok uzun ve zor.. Kendime güvenemiyorum..

Yaptığınız davetten inanın çok mutlu oldum. Gezilerimden de anlayacağınız gibi çok asosyal
 biriyim.. Böyle davetlere katılım bende haftalar öncesinden çok ağır bir baskı oluşturur..

Koylarda forum flaması taşıyan tekneler görünce dahi uzaklaşıyorum. Böyle bir ayıbım var.

Bu kimseye karşı konulmuş bir tavır değil. Bendeki karakter işte..

Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum..

Saygı ve sevgiyle kalın..
  • IP logged

• *
#25: 23 Eylül 2019, 19:01:28
İnanın pek farklı değil dostlarımız.Deniz ortak paydasında dostluk paylaşıyoruz.Bir şekilde karşılaşır bir çay içeriz inşallah.Kısmet..
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#26: 23 Eylül 2019, 20:17:30
15.gün
Bugün sabahtan itibaren can sıkıntımı tedavi etmek için temizlik yapmaya başladım.Derleme,toplama seyirde düşenler,düşmeye adaylar,kafamı rahatsız edecek  ses çıkartanlar ,çıkartabilecekler herşeyi topladım,bağladım.En sonunda bir bacağındaki menteşe kopuk olan masaya giriştim.Nasılsa onu da tamir ettim.
Artık çok sıkıldım gitmek istiyorum.Enes "Abi hava kötü biz çoluk çocuk bu havada çıkmayız sen de çıkma.Yarın yüzmeye gideriz.Öbür güne hava iyi olursa beraber gideriz." diyor.Sağolsun Enes,eşi,diğer yatçı arkadaşlar hiç yabancı gibi davranmadılar.Kıvanç da öyle.Ama şu var ki onlar olmasaydı bu kadar kalmazdım.Çıkardım yollara.Yarın sabah karar vereceğim dedim onlara.Bu arada Ahmet Kabaalioğlu aradı telefonla.Sohbet arasında hararet sorununun çözülmediğini nüksettiğini söyleyince "Abi ben yanına geleceğim. Yalnız seyahat etmeni istemedim.Nereye geleyim?İstersen Bademli'ye, ya da nereye istersen oraya."Ahmet'e teşekkür edip.haber veririm diyorum.Zor bulunur iyi insan örneği.Denizin bana kazandırdığı değerli dostlarımdan.
Akşama doğru Bademli'ye gittim .Önce markete uğradım yolda yemek üzere ekmek,peynir ,su . Ayrıca 3 şişe porçöz aldım.Bir lokantamsı yere girdim.Yaşlıca bir kadın ve ona anane diyen küçük bir garson çocuk var ilk defa lezzetli bir taze fasulye yedim.Karşıdaki çaycıda da 3 çay bir soda içip.Taksiyle döndüm.Gece başlangıçta rüzgar azdı sonra gene bindirdi.Artık buraların normal hali diyorum.Hiç taradı mı?Rüzgar çok mu?aldırmadan havuzlukta uyudum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 24 Eylül 2019, 22:18:26
Ne güzel yazılar yazılmış bu ara foruma. Keyifle okuyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#28: 24 Eylül 2019, 23:01:09
Ne güzel yazılar yazılmış bu ara foruma. Keyifle okuyorum.

Bu başlık sezonun en iyi seyir yazısı bence.
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
#29: 24 Eylül 2019, 23:55:11
16.gün
Aslında kendim bal gibi biliyorum ama birşey olur da vazgeçerim diye kendime bile söylemediğim gibi bu sabah yola çıkacağım.Uyandığımda fenere doğru bakıyorum.Şansıma rüzgar var ama çok değil.Motoru çalıştırıyorum.Etraf sessiz ben de gürültüsüzce demiri topluyorum. Yeni demiri ve şimdi çektiğim demiri loçalarında emniyet halatıyla bağlıyorum.İleri yol verip koydan çıkıyorum.Yolum çok değil Ayvalık'a gideceğim.Anayelkenim açık, rüzgar tam pruvadan geliyor.Devir 1500 rpm.Anayelkeni küçük açısal değişikliklerle sürekli dolu ,çalışır tutuyorum. Rüzgar yavaş,yavaş üstüne koyuyor.Daha önce aynısını Bidarka'nın transferinde yaşamıştık.Midilli ile Anakara arasında kuzey- kuzey doğu yönden rüzgar öyle kaçak yapıyor ki 30 knt.altına düşmüyor.Bir ara 38 i görüyorum.Anayelkene camadan vurmamıştım.Fazla geliyor çok yatıyorum.Kafamda bin türlü düşünce?? Direk kırılır mı?Kırılırsa ne yaparım? Tel kesme makasım hangi dolaptaydı?Makas kesmezse demir testeremin yedeği varmıydı?Almıştım ama tekneye getirdim mi?
Çıplak adanın kanalına giriyorum. Hararet hiç artmadı.Şükür direk te kırılmadı. Koçum benim.diye dümeni seviyorum.Baba Tunca ile konuşmayıp ne yapacağım.Övgüyü hakediyor .
Artık şamandıralar göründü.Rüzgar 30 lar civarında.Gezi tekneleri yine de çıkmışlar.Bir sürü Jale, Jalem,Jalecim,,,, isimli gezi tekneleri geçiyor yanımdan.Anlıyorum ki Jale önemli.Şamandıralar bitip selamete çıkınca doğruca Setur Ayvalık Marinaya yöneliyorum girişte anons edip,Mazot rıhtımına bağlanıyorum.Palamar gence motor ustası soruyorum.Hemen telefon ediyor. Marinanın ustasıymış ,çok iyiymiş.Pontona bağlandıktan yarım saat sonra geliyor.Makinayı sökmeden bakamam diyor.Manifolda ulaşmak çok zormuş.Bademli'den aldığım porçözleri boca ediyor hortumdan.Biraz çalıştırıp stop ediyorum.Para almamak istiyor.Birşey yapamadım diyor.Yine de bir miktar veriyorum,Bu kez de fazla verdin deyip yarısını iade etmeye çalışıyor.Ülkemin insanları şaşırtmaya devam ediyor beni.Ofise giderken Ahmet'e telefon ediyorum  geceden otobüse bineceğiz diyor.Yanında oğlu Aslan Mustafa Reis de geliyormuş.Seviniyorum.Sessiz güç Mustafa Mert Reis.İyi yetişti, Yolu hep açık olsun.Üniversiteyi Kaptan olmak için okuyacak.
Dışarı çıkıp  akşam yemeği sonrası tekneye dönüp uyuyorum.Yorulmuşum.
Bu arada Setur Ayvalık marina bütün gezi boyunca en yüksek parayı alan yer oldu.283 TL.Elektrik,su ayrı ücret, Bir makine çamaşır yıkamak için 30TL.Neden diye sorduğumda yoğunluk,talep vs..dedi ofis.Ama çok ilgili ve nazikler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git