Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Şişme Bot -Dingi- kışın nasıl muhafaza edilmeli

• *
Taban tahtalarını çıkarıp temizliyorum, dingiyi de havasını indirip kıç kabinde tutuyorum. Marinada yerleşik deneyimli bir denizci, bu şekilde havasını tamamen indirerek saklarsam bir süre sonra ek yerlerinden hava kaçıracağını, biraz havası inik şekilde ve üstü örtülü güvertede tutmamı salık verdi.

Ne dersiniz ?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 15:52:33 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Başlıkta parantez işareti kullanınca sayfa açılmıyor. Düzeltildi.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
Nihayet sayfayı görüntüleyebildik.
Hasan Goca reis, Goca reis taifesine yönelik bir konu açtı herhalde ki,
o yüzden biz marabalar göremiyoruz  sanmıştık. :D
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
Hasan reis
Bir evvelki botumuzu 10 yıl hersezon sonu güzelce yıkayıp kurutup tüm havasını boşalttılar sonra irili al çantasına koyup eve götürürdüm. Hiç bir problem yaşamadım 2 yıl evvel sattım. Sattigim da da her hangi bir sorunu yoktu.Bilemiyorum botun markasının buna bir etkisi oldu mu?Ancak Çin den son yıllarda gelen botlarinin ne şekilde korursaniz koruyun kısa sürede ek yerlerinden ayrildiklarida bir gerçek.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
Kaan Reis,

Benim bir önceki bot 4 yılda pörtledi ama anladığım 6 ay sürekli mataforda sallanmaktan güneşten yandı. Krem rengi idi son zamanlarda kahverengiye dönmüştü.

Yenisi hakikatlisinden Made in China..

• IP logged

• *
Havasını indirmeden önce ve sonra bol bol talk pudrası ile pudralayıp,  havası tamamen inmiş şekilde  çantasına koyup kaldırın. Diğer sene kullanmayacaksanız yine açın, şişirmeye gerek yok, havalandırın Pudrasını yenileyin ,kaldırın yine çantasına. Kaliteli bir marka ise on sene garanti veriyorum bir şey olmaz.
Açıkta ise örtüsüz  çok güneşe maruz bırakmayalım reisler.

İmza. On sene sonra çantadan Zodiac çıkaran bir reis. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 20:40:39 Gönderen: Öcal Turan »

• *
Öcal abi ben senin portuçları gerçekten merak ediyorum.. Kim bilir ne mallar vardır orada.. :)
  • IP logged

• *
Marmaris e goçünce öğrendiğim ilk şeylerden biri bu coğrafyada bot kullanacaksanız doğanın yıpratıcı koşullarına karşı durabilmek için şişme botunuzun tüpleri üzerine mutlaka kılıf diktirtmeniz gerektiği. Aslında bu bence her coğrafyada botun ömrünü uzatmak için iyi bir yol.Hele birde doğru kışlama yaparsanız botumuzu bize ihanet etmeyecektir.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 23:10:20 Gönderen: Hasan Toparlak »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
Öcal abi ben senin portuçları gerçekten merak ediyorum.. Kim bilir ne mallar vardır orada.. :)

Ersin cim refit bitince epey ayıkladım ,yarısını taşıdım Bulgaristan daki evin deposuna ama kalan yine de Külyutmaz Hüseyin abiye bile fazla itiraz yaptırmadı,takdirini kazandı. :). Kendi çapında ufak bir torna dükkanımsı da var . Yanımda bakım için karaya çıkan Sahil Güvenlik 14 (Kekova ,Kaş bölgesi) bakımını yaparken İzmir den gelen ekibe Bayraklıdan malzeme isteyecekken muhtaç etmedik diye çok gururlandım.  Bana hiç birşey sormuyor o bölgedeki SG likler bu adam normal değil diye artık. ;D
  • IP logged

Yukarı git