Merhabalar,
Bu yazı her ne kadar "Seyir Anıları" ana başlığına yazılsa da bir seyir anısı değil, çünkü; bu rota ve koylar defalarca yazıldı çizildi..
Ben bu yazımda kısaca gözlemlerimden bahsedeceğim.
Bizim seyirlerimiz bu aralar torun nedeniyle mutlaka kıyıya çıkabileceğimiz, iskelesi olan yerleri tercih ettiğimiz şekilde oluyor. Bu tercih benden kaynaklanmıyor, gelin öyle istiyor doğal olarak emir böylesi yüksek yerden gelince boynumuz kıldan ince rotaları böyle yapmak şart oluyor.
............................
Lucky Luke, Marmaris YatMarina da bağlı, bu seyirde İstanbul'dan 30 yıllık meslektaşımız ve aile dostumuz Özcan- Semra Baripoğlu ailesi de misafirimiz olacak.
Gordo adlı motoryatla da oğlum Sinan , gelinim, torunum, İtalyada okuyan küçük oğlum Can ve misafirleri bir küçük çocuklu aile daha olacak.
Seyre başlamadan Gordo'yu Göcek'ten Marmaris'e Netsel'e getirdim. Hanımlar ve çocuklar uçakla geldiler.. oradan tekneye binecekler.. Mazotunu alırken mavi kartı da işlettim.
Biz Özcan'la tekneleri seyre hazırladık, alış verişleri yapıp yerleştirdik.
Cuma günü saat 14.00 gibi Özcan'la YatMarina'dan avara olduk. İlk gün klasiğimiz Çiftlik Koyundaki Deniz restoran'ın iskelesine tonoz alıp kıçtankara olduk. Deniz restoran'ın sahibi Hayrullah bizim 20 yıllık dostumuz. O nedenle artık başka bir iskeleye bağlan(a)mıyoruz.
Bizden neredeyse yarım saat sonra Gordo'da misafirlerini almış, geldi. İskelenin arka tarafında bizim hizamızda tonoz alıp kıçtankara oldu.
Semra ve Reyhan çantalarını alıp Lucky Luke'e geçip, kamaralarına yerleştiler ve hemen ilk günün yorgunluğunu gidermek için herkes denize... Çiftlik koyuna sırtını vermiş dağ ve kanyondan esen tatlı rüzgar denizi de tertemiz yapmış, bol bol yüzdük..
Akşam kıyıda bize hazırlanan masada herkes toplandı ve yoğurtlamalarla başlayan, Lagos'la biten keyifli bir yemeği rakı eşliğinde bitirip, güzel bir sohbet sonrası yattık.
Yatmadan önce, "Kısa seyirler yapacağız, erken kalkmak yok, tatildeyiz" diye Reyhan bininci kere tembih ediyor..
soldan sağa; Vika ve bebeği Özgür, eşi Ziya, oğlum Sinan, küçük oğlum Can, Özcan, Semra, Ben, Reyhan ve gelinim Olga..
Ve torunum Lucas (nasıl da büyümüş di mi?)
(devamı var)