Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Lucky Luke ile bir Marmaris- Hisarönü seyri..

• *
  • Donatan Temsilcileri
Lucky Luke ile bir Marmaris- Hisarönü seyri..
OP: 07 Ağustos 2019, 14:38:14
Merhabalar,

Bu yazı her ne kadar "Seyir Anıları" ana başlığına yazılsa da bir seyir anısı değil, çünkü; bu rota ve koylar defalarca yazıldı çizildi..

Ben bu yazımda kısaca gözlemlerimden bahsedeceğim.

Bizim seyirlerimiz bu aralar torun nedeniyle mutlaka kıyıya çıkabileceğimiz, iskelesi olan yerleri tercih ettiğimiz şekilde oluyor. Bu tercih benden kaynaklanmıyor, gelin öyle istiyor doğal olarak emir böylesi yüksek yerden gelince boynumuz kıldan ince rotaları böyle yapmak şart oluyor. :)

............................

Lucky Luke, Marmaris YatMarina da bağlı, bu seyirde İstanbul'dan 30 yıllık meslektaşımız ve aile dostumuz Özcan- Semra Baripoğlu ailesi de misafirimiz olacak.

Gordo adlı motoryatla da oğlum Sinan , gelinim, torunum, İtalyada okuyan küçük oğlum Can ve misafirleri bir küçük çocuklu aile daha olacak.

Seyre başlamadan Gordo'yu Göcek'ten Marmaris'e Netsel'e getirdim. Hanımlar ve çocuklar uçakla geldiler.. oradan tekneye binecekler.. Mazotunu alırken mavi kartı da işlettim.

Biz Özcan'la tekneleri seyre hazırladık, alış verişleri yapıp yerleştirdik.

Cuma günü saat 14.00 gibi Özcan'la YatMarina'dan avara olduk. İlk gün klasiğimiz Çiftlik Koyundaki Deniz restoran'ın iskelesine tonoz alıp kıçtankara olduk. Deniz restoran'ın sahibi Hayrullah bizim 20 yıllık dostumuz. O nedenle artık başka bir iskeleye bağlan(a)mıyoruz.

Bizden neredeyse yarım saat sonra Gordo'da misafirlerini almış, geldi. İskelenin arka tarafında bizim hizamızda tonoz alıp kıçtankara oldu.

Semra ve Reyhan çantalarını alıp Lucky Luke'e geçip, kamaralarına yerleştiler ve hemen ilk günün yorgunluğunu gidermek için herkes denize... Çiftlik koyuna sırtını vermiş dağ ve kanyondan esen tatlı rüzgar denizi de tertemiz yapmış, bol bol yüzdük..

Akşam kıyıda bize hazırlanan masada herkes toplandı ve yoğurtlamalarla başlayan, Lagos'la biten keyifli bir yemeği rakı eşliğinde bitirip, güzel bir sohbet sonrası yattık.

Yatmadan önce, "Kısa seyirler yapacağız, erken kalkmak yok, tatildeyiz" diye Reyhan bininci kere tembih ediyor..

soldan sağa; Vika ve bebeği Özgür, eşi Ziya, oğlum Sinan, küçük oğlum Can, Özcan, Semra, Ben, Reyhan ve gelinim Olga..

Ve torunum Lucas (nasıl da büyümüş di mi?)

(devamı var)

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2019, 14:45:17 Gönderen: Eyüp Oğan »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Müthiş bi canlı çocuk. Allah bağışlasın.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Maşallah büyümüş, keyfiniz daim olsun abi , selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

n

nuri_kongur

Maşallah
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
2.gün..

Ben yine de erkenden uyandım..

Sabah kahvaltısına kadar denize girdim, erken uyanan Lucas'la gezdik.. Lucas denizi çok seviyor, iskelede bağlı tekne sakinlerinin ilgi odağı oldu, etrafa gülücükler saçıyor..

Ekibin tamamı uyanınca topluca Deniz Restoranda güzel bir kahvaltı yaptık..

Bugün rotamız Bozukkale yaklaşık 15 nm. bizim için uygun koşullarda 2 saat civarı bir seyir demek, Gordo için 20 dk..

O yüzden ağırdan alıyoruz, denize girdik hep beraber, çaylar, kahveler, meyve derken (bu seyirde hiç yemediğimiz kadar karpuz yedik)

Sonuçta saat 13.30 da Çiftlik koyundan avara olduk.. Gordo bizden hızlı olduğu için 1 saat sonra yola çıkacak.

Bozukkale, bizim yıllardır çok sevdiğimiz, her seyrimizde mutlaka gecelediğimiz bir koy. Yolumuz üstündeki Serçe koyunu nedense pek tercih etmiyoruz. Bana kalsa çatal adaların hemen önündeki korsan koyunda gecelerim ama ekip iskele ve karaya ayak basmak istiyor.

yıllardır Bozukkaleye girişte iskelemizde kalan kalenin eteklerinde yer alan minik koydaki iskeleye bağlanırız. Dursun orayı işletir (di). Dursun artık oradan ayrıldı, o iskelenin evsahipliği ve kalitesi hızla düştü. Bu sefer koyun dibindeki Loryma iskeleye bağlandık. Yemekleri, servis kalitesi ve güleryüzüyle çok memnun kaldık. Uğrayan olursa benim adımı verebilir. Bekir adında genç bir işletmecisi var. Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri canlı müzik var, biz de dinledik çok beğendik..
İsteyene tel: 0533 343 42 64

Tahta bir iskelesi ve arkasında minik bir plajı var. Denizi tertemiz..

Loryma- Bozukkale tepeden görünüm..

Loryma-Bozukkaleye denizden yaklaşırken görünüm..

Lucas Semra teyzesinin tepesinde çok keyifli..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Eyüp reisim
Çok keyifle okuyorum , Lucas'a koçaman bir maşallah

Teşekkürler
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2019, 11:56:52 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
Keyfiniz daim olsun nazar değmesin, maşallah.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Elektrikli deniz motoru;

Dingi ve kıçtan takma motoru ile boğuşmalarımı eski yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır, bu meret ne zaman lazım olsa çalışmaz, yok boğulur, yok şişer, yok gaz yemez vb..vb.. ipini çekmekten kollarım kopar, beni o ortamda madara eder dururdu... Hele Yunan ellerinde bazı maceralarım var ki Reyhan neredeyse boşuyordu beni...

Uzun araştırmalarım sonunda Trend Marin'den 1kw bataryası olan çok kolay bir düğmeye basarak çalışan, düğmeye basarak stop eden, geri vitesi olan, digital göstergesinde şarj miktarını gösteren, dümeni bıraktığın yerde sabit kalan, trimi mevcut, yaklaşık 4 hp gücüne denk gelen çekişi olan, oldukça hafif ve montajı çocuk oyuncağı gibi olan (batarya 9 kg, toplam 18 kg ağırlığında, batarya çok kolay çıkarılıp, takılabildiği için ağırlık 2 ye bölünmüş oluyor), teknedeki solar panellerimle şarjını yapabileceğim, gerekirse bataryasını çanta gibi yanımda taşıyıp müsait bir 220 v ile doldurabileceğim, tam güçte yaklaşık 1 saat, yarım güçte ise 10 saat üzeri bir seyir imkanı olan bir elektrikli motor aldım. (markasını reklam olur diye yazmıyorum)

Bozukkale de ilk kez denedim, bence çok başarılı, en önemli özelliği sesi yok denecek kadar az, dışarıdan duyulmuyor bile.. kullanımı çok kolay.

Reyhan' ı da bindirip gezdik. O da çok beğendi.. Epeyce de o kullandı, Aferin alınca verdiğim paraya değdi dedim.. :)

Tüm seyirde keyifle kullandım. Çevredeki teknelerden de ilgiyle incelendi..
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

Lucas çok tatlı bir çocuk. Hayatı boyunca iyi insanlarla karşılaşsın

Not: Motoru merak ettim, en azından bir ipucu alalım, bence reklama girmez memnuniyet
  • IP logged

• *
Sağlıklı keyifli seyirler dilerim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
Eyüp Reisim, seyahatiniz, keyifli anlatımınızla birlikte güncel bir rehber de olmuş. Elinize sağlık. Biz de Cuma gününden itibaren Çiftlik’ten başlayarak geze geze Ella'ya dönmeyi planlıyoruz. Yazdıklarınız bize çok faydalı olacak. Güzel aileniz ve dünya tatlısı Lucas’la size iyi tatiller.  Bir yerlerde karşılaşmak umuduyla takipteyiz.
  • IP logged

• *
Lucas çok tatlı bir çocuk. Hayatı boyunca iyi insanlarla karşılaşsın

Not: Motoru merak ettim, en azından bir ipucu alalım, bence reklama girmez memnuniyet

Bence de ...
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
Sevgili arkadaşlar, aldığım ürün aşağıdaki ama basbayağı reklam gibi görünüyor, fiyat kısmını kesince broşürün bir kısmı da gitti haliyle, bilemedim valla..

Forum yöneticisi arkadaşlar bakıp, uygun değilse gönül rahatlığıyla kaldırabilir.

Ben, oldukça iyi bir indirim sağlayarak satın aldım.

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
Allah içinize sindirsin.Torun on numara, dedesi ile bir dünya turu atar inşallah. :)
  • IP logged
DeDe

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Bir müddet sonra çocuklarımıza içten yanmalı motorlar kağnı gibi gelecek; babam ne uğraşıyordu diye söylenip, bize acıyacaklar.  Elektrik enerjisi  çok temiz bir enerji; inşaallah yaygınlaşır ve ucuzlar da biz de biraz keyfini süreriz.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

Yukarı git