Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Şans-şanssızlık; ikisi bir arada...

• *
  • Selamlar
Ynt: Şans-şanssızlık; ikisi bir arada...
#15: 09 Temmuz 2019, 07:03:26
Geçmiş olsun hocam. Kolay iş değil sizin yaptığınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#16: 09 Temmuz 2019, 12:30:07
Adam memleketin en güzel tırhandillerinden birinin sahibi, anacığını ve ana yarısını Göcek'te tekneyle seyre götürüyor, cennette denize girip, tekne keyfi yapıyor, bir de üzerine şikayet ediyor, kilit koptu diye.

Ya balıkçı kayığı olaydı, ağlar suda olaydı, gecenin saat üçü, Ocak ayının sonu olaydı...

Senin de dediğin gibi, şanslı adamsın vesselam :)
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#17: 09 Temmuz 2019, 12:52:29
Adam memleketin en güzel tırhandillerinden birinin sahibi, anacığını ve ana yarısını Göcek'te tekneyle seyre götürüyor, cennette denize girip, tekne keyfi yapıyor, bir de üzerine şikayet ediyor, kilit koptu diye.

Ya balıkçı kayığı olaydı, ağlar suda olaydı, gecenin saat üçü, Ocak ayının sonu olaydı...

Senin de dediğin gibi, şanslı adamsın vesselam :)

Bak bu doğru tespit , hakikaten şanslı. Şikayet edilecek şey mi bu şimdi. ;D ;D ;D
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#18: 09 Temmuz 2019, 13:12:58
La işte başlığa baksana; ikisi bir arada. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Bilen bilir
#19: 09 Temmuz 2019, 16:36:19
En büyük şans insanın anası ile denize çıkabilmesi gerisi teferruat. Özlemişim be ya.  ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#20: 09 Temmuz 2019, 17:26:49
En büyük şans insanın anası ile denize çıkabilmesi gerisi teferruat. Özlemişim be ya.  ;)
He valla :)

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

s

serdar çırak

#21: 09 Temmuz 2019, 19:55:14
Annen,için için üzülmüştür,oğlumun başına benim yüzümden geldi bunlar diye..
  • IP logged

e

erdal duran

#22: 09 Temmuz 2019, 20:39:37
Özlemişim be ya.  ;)

Utku dede, teknen varken fazla çıkmazdın, tekneyi sattın özlemeye başladın. Bu işin sırrı nedir, aşık olmak gibi kavuşuncaya kadar mı :)?
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#23: 10 Temmuz 2019, 11:05:13
Özlemişim be ya.  ;)

Utku dede, teknen varken fazla çıkmazdın, tekneyi sattın özlemeye başladın. Bu işin sırrı nedir, aşık olmak gibi kavuşuncaya kadar mı :)?

Hakan biraderimin maceralarını özlemiştim demek istedim ama deniz ve tekne özlemi de hiç bitmez diyelim. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#24: 17 Temmuz 2019, 22:59:19
Biter mi hiç...

Bu başlıktan devam edelim.

Kaç gündür Nükhet'in denize çıkası var. Yangın, iş-güç, kıl tüy derken neredeyse bir haftadır çıkmamışız denize. Dün, akşamüstü için yaptık programı. Kasmayız, Göcek Adası'na salarız demiri, çimeriz dedik.

Sabah saatleri migrenim tuttu. Gün boyu plajda dalışa müşteri çıkacak diye endişe içinde oturdum. Akşamüstü Yengeç'e geçip yangından kalan yanık çam iğneleri, közler ve külleri temizledim. Kaplinleri elden geçirip, tatlı su ilave ettim. Nükhet ve iki arkadaşımız ve iki de ufaklıkla topladık demiri.

Her zaman demirlediğimiz bir yerimiz var. Saldığımız gibi demiri ben devrildim.

Önce sık aralıklarla çalışan sintine pompası dikkatimi çekti. İlkinde çok önemsemedim. İkincisinde, var bir ibnelik dedim. Ama 20 dakika içinde üçüncü kez çalışınca hasss.... çekip fırladım. Kısa bir tetkikten sonra bir numaralı tuvaletin lavabosunun altında buldum kaynağını. Lavaboya gelen bağlantılardan biri kopmuş, tanktaki tatlı su sintineye akıyor. Tabi hidrofor sayesinde yabana atılmayacak bir debiyle akıyor. Hidroforu kapatıp "ilk fırsatta" listesine ekledim.

Migren çekilmez boyutlara ulaşmıştı. İki saat kadar çimdikten sonra halime acıdılar ve toplayıp demiri, limana doğru seyre geçtik. Mesafe de ki 2 mil olsun. En çok da bu yüzden seviyorum burayı, çok yakın.

Daha ada bordamızdayken yine hararetin kıpraşmaya başladığını farkettim. Kaynama noktasına gelmemesinden faydalanarak açıp kapağını bastım soğuk suyu. Düne kadar hep eşanjörün kapağından şüpheleniyordum ama yaklaşık 4 litre su alınca anladım ki sorun biraz daha kapsamlı. Neyse mesafe yakın olunca bu ikmal yeterli oldu; hararet düştü ve marina girişine geldik.

Demir için pozisyon alırken önce geçen bir lanet motoryat bayağı bir sallanmamıza neden oldu ve tabi okkalı bir küfür yedi. Karşımdaki iki teknenin tonozları ve demirleri arasında kalan alana demiri bırakıp başladım sererek girmeye. İskeleye kadar gelip aldık koltukları ama iskele koltuk yüzme merdivenine takılmış. Bir de demirden boş almadığım için rüzgar kayığı iskeleye doğru basıyor. Bu arada demirden boş alıp duruyorum ama gel gör yürümüyor kayık demir üzerine. Uzaktan kumanda sayesinde görmeden yapıyorum ya bu işi, meğer kavaleta gevşemiş, boşa dönüyormuş :) Ben onu sıkarken arkadan bir çatırtı geldi, "aha dedim, koyduk kıçı!". Ben baştayken, merdiven altına takılan halatı kurtaramayınca iyice geri gelen kayığın pasarellası pedestali bir hamlede indirmiş. Birden Hollywood filmi efekti belirdi karşımızda; göğe yükselen sular. Fışkiye oldu bizim pedestal :) Elektriği hemen kestiler ama suyu kesene kadar bayağı bir eğlencesi olduk sanırım limanın :)

Bunca yıldır bir piyade genişliğinde yerlere dahi girip çıktım. Çoğu tek başına. Kimsenin kayığına dokunmadım bile ama gel gör, dün yıktık pedestali :)

Bugün tamir etmişler hemen.
  • IP logged

e

erdal duran

#25: 18 Temmuz 2019, 00:27:27
     Yuf ulan! Bu kadar mı olur yav :o?!
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#26: 18 Temmuz 2019, 06:27:45
Geçmiş olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 18 Temmuz 2019, 11:02:26
Çok geçmiş olsun..!

Migren de ne beladır, insanda keyf bırakmaz..
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#28: 18 Temmuz 2019, 11:32:26
Pedestal büyütülecek birşey değil de migren cidden ağır bela. 5 yaşımdan beri kabusum resmen.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#29: 18 Temmuz 2019, 12:32:31
Sana bir şey olmasın ;D ;D ;D
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git