Cumartesi günü 8 mil öteye yine Kızlarhamamına gittik. Bu defa 4 tekne:
1 bavaria 32
1 jenneau 379
1 oceanis 40
1 de Tirhandil
Gün batana değin harika bir hava vardı. Raporlara göre baskın yapacak tek şey sivrisineklerdi.. Gece 12'den sonra Karayel öyle bir bindirdiki 2 saat boyunca kıçtankara 4 tekne hiç uyumadık. Sonra ben sabah 6'ya kadar uyumuşum. Diğer ikisi hiç uyumamış. Sabah tekrar başladı bu defa iyice sert ve Yıldız/Poyraz.. telsizden hemen karar verip 7 gibi ayrıldık koydan. İlk çıkan bavaria 32 ve oceanis 40 hemen küçükten açtılar yelkenleri. Çıkınca ben de açtım full yelken, benimki zaten küçük, tekne ağır. Başladık orsa seyrine. Kri- Kri ilk defa gideceği bir yere orsa seyirle ulaştı. 8 mil evet 8 mil ama gitti işte.
Seyre başlar başlamaz biz minderleri denize düşürünce MinderOB manevrasıyla bunları boğulmaktan kurtartık. O ara öndeki iki hemen farkı açtı. Özden'e dedim bak işte namussuz fiberler nasıl gittiler.. Hesap yapıyorum acaba 6.5 - 7 mi gidiyorlar? bizimki 4.5 civarı gidiyor. Anayelkeni açamadım - korktum açıkçası çünkü tekne sadece flokla sancak küpeştesinin üzerine kadar yattı. Ama öyle bir gidiyor ki sanki uçuyoruz.. Kayık iyicene yatınca ben keyiften Özden gerginlikten nida atıyoz..
Sağnaklarda iyice yatınca tekneyi az dar apaza çevirip toparlıyom. Biz de rüzgar ölçer de yok. Telsizden çağrı yaptım 27 standart sağnaklarda 37 okumuşlar..
Ulen dedim 27 esiyor, bizimki 4.5 gidiyor.. Neyse gitsin de. Niye gövde süratine ulaşamıyor?
Velhasılı, öndekiler bastı gitti. Biz rüzgarla dövüşe dövüşe marinaya 15 dakika mesafeye kadar ulaştık sonra hava birden zayıf bir gündoğusuna dönünce kapadık yelkeni.
Marinaya vardığımızda bizim ağzımz kulaklarımızda. Yanaşır yanaşmaz gittim diğerlerinin yanına, ne güzel yelken yaptıktı değil mi? Anaa kimse yelkenle gelmemişki. Birinin ıskota halat yönlendiricileri patlayınca motora dönmüş, diğeri sert rüzgarda tekne çok yatınca yelkeni kapamış. Yarış değil, iddia değil ama işte 4 tekne içinde bir biz yelken yapmışız ya.. sessizce döndüm tekneye aferin benim güzel kızım dedim ya. Seyir boyu niye daha hızlanamıyor diye söylendiydim, özür diledim. Sert havada nasıl da gidermiş.. daha bir mutlu oldum..
Demek bir de korkmasam, az da Özden'i ikna edebilmiş olsam da 1 camadanlı ana yelkeni açabileymişim öff.. Neyse onu da yapacaz.. Keçi meçi diyom ama kısrak gibiydi namussuz..
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi