Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Armut piş ağzıma düş Gökova rotası

Z

Ziya GÜNEŞ

Armut piş ağzıma düş Gökova rotası
OP: 02 Temmuz 2019, 09:17:42
Bayram tatilinden sonraki hafta Teos Gökova yapalım diyoruz.
Yine insanlık için küçük, Güneş ailesi için büyük bir plan yani
Gökova içi rotası için önerileriniz olur mu?
Yavaş yavaş çalışmaya başlayacağız rota konusunda.
2 gün iniş 2 gün çıkış olacağı için (gece seyri yapmayacağız muhtemelen) Gökova için 4 günümüz var
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Armut piş ağzıma düş Gökova rotası
#1: 02 Temmuz 2019, 10:49:23
Deniz müdürümüzün marinası benim rotamda banko 1. sırada olurdu.Muhteşem diye bir dedikodu dolanıyor camiada. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 07 Temmuz 2019, 07:19:59
Ziya Hocam oraları iyi bilen reislerimiz varken bölgenin acemisi olarak fikir vermek pek haddime değil. Ama bizim gibi kısıtlı sürede gidecekseniz geze geze gidemiyorsunuz malesef. Biz Nergisten çıkıp Didime gitmiştik. Marinanın yanındaki koyda alargada rahat etmiştik. Rüzgar gün batısı ve kuvvetliydi o gün. Güneyli rüzgar olmadığı sürerece rahat bir koy.

Ali Kuban Reisimiz bizi Güllük'e davet etme nezaketini göstermişti ama biz arkadaşımızı bırakacağımız için teşekkür edip Bodruma doğrudan geçmiştik. Aklım hala orada kalmadı değil.  Bence siz de bu rotayı izleyip ikinci gün  öğleden sonra Gökovaya girebilirsiniz. İyi tatiller.
  • IP logged

• *
#3: 07 Temmuz 2019, 14:18:55
Ziya kaptan
Gökova da doğa ile iç içe olmakta var,
Her akşam restoranı bir koyda kalmakta var.
sizin ekibin tercihi ne yönde . Birde seyir hızınızı ve günlük seyir için ayıracağınız zamana göre
değişen bir rota önerebilirim.
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#4: 07 Temmuz 2019, 16:43:17
Ziya kaptan
Gökova da doğa ile iç içe olmakta var,
Her akşam restoranı bir koyda kalmakta var.
sizin ekibin tercihi ne yönde . Birde seyir hızınızı ve günlük seyir için ayıracağınız zamana göre
değişen bir rota önerebilirim.

2 aile olacağız. Her iki seçenek de uygun bizim için. Sanırım 2 gece iskele 2 gece koy daha uygun olur.
Seyir hızımız 6 knot/saat civarı.
Günde 2-4 saat seyir uygun olur diye düşünüyorum.
Amaç yelken yapmaktan ziyade dinlenmek
  • IP logged

• *
#5: 08 Temmuz 2019, 23:57:04
Gökovada Karacasöğüt Okluk civarına kadar gidecek iz 40 dm
yaklaşık 7 saat ,Bu şakilde klasik olarak 1. Gün çökertme, sonra 2. Gün Bördübet, B. Çatı ya da Armonikada gecelemë ,
3 günü Okluk yine 3 saat civarı bir seyir,sonrası 4 gün Ören
Orak adası ve Gökovada çıkış şeklinde kısmen koy kısmen restoranı iskele olur.
Ancak 2 saat lik seyirler  4 günde Gökova bitmez.
Meltemler başladı sabah erken yola çıkarsanız fazla hırrpalanmazssınız.
tadı damağınızda kalır.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2019, 08:41:25 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 09 Temmuz 2019, 10:51:54
Gökovada Karacasöğüt Okluk civarına kadar gidecek iz 40 dm
yaklaşık 7 saat ,Bu şakilde klasik olarak 1. Gün çökertme, sonra 2. Gün Bördübet, B. Çatı ya da Armonikada gecelemë ,
3 günü Okluk yine 3 saat civarı bir seyir,sonrası 4 gün Ören
Orak adası ve Gökovada çıkış şeklinde kısmen koy kısmen restoranı iskele olur.
Ancak 2 saat lik seyirler  4 günde Gökova bitmez.
Meltemler başladı sabah erken yola çıkarsanız fazla hırrpalanmazssınız.
tadı damağınızda kalır.

Dört gün çok az. Ama illa o ise; sizin yerinizde olsam,
Bodrum civarında bir yeri başlangıç seçer,
a)  doğrudan doğruya Çatı koylarına rota tutardım. Her biri birbirinden güzel. Karşı tarafta Mezar koyu. sonra yedi adalarda bir gece daha, sonra dönüş...
b) doğrudan Löngöz, sonra Okluk (iskele) sonra karşıda ingiliz- sonra karacasöğüt (iskele) sonra topukla çökertme ya da Kisse... sonra çıkış...

Mehmet abinin dediği gibi, sahiden ama sahiden 4 gün çok az. haftalar değil aylar geçirilir, öyle cennet manyak bi yer.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya GÜNEŞ

#7: 09 Temmuz 2019, 11:37:56
Aslında toplam 8 günümüz var.
Teos'dan çıkacağız. O nedenle 2 gün gidiş 2 gün geliş süresini çıkınca, maalesef sadece 4 günümüz kalıyor
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#8: 09 Temmuz 2019, 12:21:47
Deniz müdürümüzün marinası benim rotamda banko 1. sırada olurdu.Muhteşem diye bir dedikodu dolanıyor camiada. ;)

Zaman çok kısıtlı olduğu için ısrar etmiyorum ama program veya rota uyarsa mutlaka beklerim. Seyir sırasında Bodrum ve civarında bir yardıma ihtiyacınız olursa her zaman bir telefon kadar uzaktayım.

beşyüz otuz üç dört yüz iki doksan beş yetmiş beş

Selamet ve keyifle!
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 19 Temmuz 2019, 12:25:07
Ne ettiniz Ziya?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya GÜNEŞ

#10: 22 Temmuz 2019, 09:43:21
Bu hafta sonu Perşembe-Pazar Samos'a gittik geldik.
Giderken toplam 2 saat yelken yapacak hava vardı. Diğer zamanlarda sürekli motor seyri yapmak zorunda kaldık.
Dönüşte, özellikle Doğanbey ve Sığacık körfezi, gelin sizi bir güzel döveyim dedi.
Vücutta "ardinal'in" ne işe yaradığını uzun uzun anlattı bize.
Samos'tan Doğanbey altına kadar, tramola ata ata geldik (Kuşadası körfezinde çok ölü dalga vardı kafadan, yelken seyri biraz daha konforluydu debelenme açısından)
Yukarı doğru 0 (sıfır) dereceden gelen 24-32 arası rüzgar ve her yönden gelen dalgalar motor-yelken seyrine zorladı bizi.
Sadece anayelken 2. camadanda açık + motor seyri ile ulaştık Teos marina'ya
Bir ara hızımız 2500 devirde 3 mile kadar düşünce, motor yaktık diye bile düşünmedim değil.
Sürekli tramola atma zorluğu nedeniyle Cenova'yı açmadık Doğanbey sonrası.
Bu yılın başında, geleneksel(!) bir bumba freni taktım tekneye.
Bu nedenle kavançalar yumuşak oluyor, sürekli tramola yerine, sürekli kavança :-)
Marina içi bile ciddi sertti, Palamar ekipleri tek tekne için 2 bot ve 1 kara elemanı olarak planlanmış (ya da benim beceriksizliğime özel öyle geldiler)
7 saatlik dönüş yolunu sekizbuçuk saatte anca bitirebildik.
Ama keyifliydi.
Bugün olsa yine gideriz sanırım.
Gökova rotası Ağustos ayı içinde, çalışıyoruz daha
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 22 Temmuz 2019, 09:47:06
Giderken toplam 2 saat yelken yapacak hava vardı. Diğer zamanlarda sürekli motor seyri yapmak zorunda kaldık.
Dönüşte, özellikle Doğanbey ve Sığacık körfezi, gelin sizi bir güzel döveyim dedi.
Samos'tan Doğanbey altına kadar, tramola ata ata geldik (Kuşadası körfezinde çok ölü dalga vardı kafadan, yelken seyri biraz daha konforluydu debelenme açısından)
Yukarı doğru 0 (sıfır) dereceden gelen 24-32 arası rüzgar ve her yönden gelen dalgalar motor-yelken seyrine zorladı bizi.
Bir ara hızımız 2500 devirde 3 mile kadar düşünce, motor yaktık diye bile düşünmedim değil.
Bu nedenle kavançalar yumuşak oluyor, sürekli tramola yerine, sürekli kavança :-)
Marina içi bile ciddi sertti, Palamar ekipleri tek tekne için 2 bot ve 1 kara elemanı olarak planlanmış (ya da benim beceriksizliğime özel öyle geldiler)
Ama keyifliydi.

Geçmiş olsun abi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 22 Temmuz 2019, 14:43:30
Valla bu yıl batı, bize hayal oldu yine. Kıprıs sularında gezeceğiz. Kızların yeşili olsa, doğrudan Limasol/GK yapacaktık ama, Kuzey'le yetineceğiz artık. O nedenle git de Ziya, ne kadar gidersen git.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#13: 22 Temmuz 2019, 22:54:13
Ama keyifliydi.
Tebrikler, keyfiniz bol olsun.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#14: 23 Temmuz 2019, 13:19:06

Oldukça yorucu ama bir o kadar da heyecanlı ve deneyim kazandığınız bir seyir olmuş anlaşılan..
Samos için resmi giriş ve Tepai vergisi ödediniz mi?

Ziya hocam, belki burası yeri değil ama ; Cenova açmadığınız seyirlerde istediğiniz orsa açılarını yakalamak mümkün olmaz (yani orsaya giremezsiniz), doğal olarak rüzgara karşı çok geniş açılarda seyir yapacağınız için toplamda gideceğiniz yönde pek mesafe katedemediğinizi görürsünüz.. (vmg)
  • IP logged

Yukarı git