Kanca kullanmak Fethiye'den çıkan küçük (8-12m) günübirlik teknelerin favori yöntemidir.
Zamanla yarışıyorlar çünkü. (10:00-17:00 arası 5-6 koy, 2 saati gidiş dönüş zaten)
Koya tam yol bodoslama girerler, kıyıya 40-50m kala demiri fundo ederler (çoğu zaman sadece halat), kıyıya 10-15m kala halatı/zinciri aganta ederler, demirin üstünde el freni yapılmış araba gibi döner, kıçı kıyıyı yalarken ustaca bir kerede kancayı kayaların arasına atar ve 30sn sonra motor stop tüm yolcular denizde!

başka da bir koltuk almazlar.. incecik halat ve ucunda minnak bir krom kanca ile dururlar 45dk-1saat kadar.. sonra vınn..
Bu kısmını anlıyorum da hemen her defasında bu kancayı yine denize girmeden teknede nasıl sallayıp kurtardıklarını çözemedim henüz!

(bir iki kere kıyıya yakın misafirlerden rica ettiklerine denk geldim sadece..)
Biraz daha büyük (13-15m) günübirlikler ise koyların derin ve pasarellalarının uzun olması avantajı ile yukarıdaki aynı yöntem ile kıyıya yanaşır, pasarellanın ucundan gemici kıyıya atlar, koltukları bağlar, geri biner, tekne az ileri gidip demir lava edilir.. yine suya giren çıkan yok!

bu arada Göcek bölgesinde iseniz alarga diye bir seçenek yok zaten..
sadece üç yer var alargaya uygun (boynuzbükü, kille iskelesi, domuz adası simavilerin eviyle küçük ada arası) onlar da sezonda hep kalabalık.