Gerçekten acı bir olay, pisi pisine ölmek sanırım doğru terim.
Kurtulan kişi bir arkadaşımın kuzeni, kurtulduğuna tabiki sevindi ama sonrası hüsran.
12 saat denizde kaldıktan sonra kurtarılıyor,hipotermiye yakalanmama sebebi olarak sadece kiloları diyebilirim, oldukça kilolu biri.Kilolu insanların hipotermiye , vücut yağlarından dolayı daha dayanıklı
olduğunu hepimiz biliyoruz, kuzey Deniz'lerinde bile Deniz kazası sonrası hayatta kalanların çoğu kilolu insanlar.
Kurtarılan kişiyi hastane sonrası evine getiriyorlar,olaydan haberi olan yaşlı babası oğlunu görünce çok heyecanlanıyor ve kalp krizi geçiriyor,kurtarılamıyor.Şimdi gelde kurtarıldığında sevin.
Mustafa reisin yazdığı gibi Gemlik Körfez'inde akıntı Zaman Zaman tehlikelidir.Karadenizden gelen akıntı bozburundan direk Güneye iner Trilyeden itibaren Güney kıyılarını takip ederek Doğu istikametinde devam eder.Gemlik önlerinde tekrar Batı'ya dönerek kuzey kıyılarını Kumla -narlı-armutlu istikametinden İmralı ve kapıdağına doğru yönelir.
Kazanın olduğu yer çok şiddetli poyrazda bile çok dalga kaldırmaz, ama doğulu akıntı o gün şiddetliymiş sanırım, hava batılıysa hep dalga boyu yüksek hem de akıntı daha şiddetli olur.
Olayda anladığım kadarıyla dalga ve akıntı yönünde yüzülmüş , teknenin motoru da arıza yapınca
İyice sürüklenmişler.
Yabancı uyruklu kadının cesedi olay yerinin yaklaşık 4-5 mil Batı'sında Güzelyalı-Altıntaş kıyılarında sahile vurmuş.Diğeri hala aranıyor.
Çocukluğum ve gençliğim bu sahillerde geçti.Ne Zaman denize Sandal'la tekneyle çıksak büyüklerin uyarısı ile hep dalga-rüzgar-akıntıya karşı yüzerdik.Diğer yöne yüzdüğümüzde geri gelmek çok zorlardı.Bu gün hangi denizde olursam olayım, bu kuralı hep uygular ve teknedekileri uyarırım,Alargadaysak mutlak çapa yönünde yüzün diye.İstediğiniz kadar iyi yüzücü olun,kötü havalarda akıntı ve dalgayı yenme şansınız pek olmaz.Kondisyon da bir yere kadar.
Sevgiler.