... bundan bir tane yedek vardı, tekneyi boşaltırken buldum etiketleyip depoya kaldırmıştım. ...
İşte Denizcinin yapması gereken doğru hareket; yedek bulundur, etiketle ve envanterini çıkar...
Ahmet Reis, Bidarka uzun yol teknesi ve tecrübesine sahip; Reisleri ne tür yedekler tutmuş doğrusu merak ettim. Liste yapmışsın; paylaşabilirsen çok istifadeli olur.
Evet abi, herşeyin yedeği var hatta bana göre olumsuz olan bir şey de şu; değiştirilen eskilerinde bir çoğunu atmayıp saklamışlar. Bunları ayıklamak bayağı zaman aldı hala bitmiş değil. Ne olduğunu bilemediklerimi, bir kutuda biriktirip Mustafa Abiye soruyorum. Geçenlerde bir kısmını temizledik şimdi yine birikti. Teknedeki yedek mantığına şöyle bir örnek vereyim, balon gönderinin iki başlığının da yedeği var.
Ben şimdilerde kullanım alanlarına göre bu malzemeleri kolileyip, etiketleyip, çöp olduğunu hissettiklerimi ayıklayıp, kaldırmakla meşgulüm. Ama tam envanteri çıkardığım da paylaşırım.
İlgimi çeken başka bir şey de bazı aletlerin hem 110 u var hem de 220 si. Lehim tabancası, matkap, zımpara, dekopaj gibi.
Amerikan elektrik voltajı 110v,Muhtemelen onu düşünüp almışlardır..
Bende tam kapalı bir filika almıştım,içinden bir sürü ıvır,zıvır çıkmıştı..
''Uzman'' olarak kendimce ayıklama yaptım
..Çevrem de bu nedir?nerde kullanılır diye sorup ögrenecegim biri de yoktu..
Söyle bir şey bulmuştum,o zaman nedir,nerde kullanılır diye en ufak bir fikrim yoktu.
''Uzman'' olarak
kelepçeli kaucugu önemsedim ''kalsın lan lazımlı bir şeye benziyor dedim''
..Fakat o yanındaki kırmızı plastiği, ''basitliğinden'' dolayı,''kaç kuruşluk malzeme'' lazım olursa verir parasını alırız deyip attım..
Meger o kaucuk,o plastikle safta sürülüyormuş
..sanırım tek bulma sansıda yok..