Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Internette olmayan tekne satış ilanları

• *
https://tr.letgo.com/tr/i/klasik-hollanda-tipi-yelkenli-tekne_af5d06c9-72fa-49ba-b472-61c32a625538

Gözüme takıldı nette gezerken uygun fiyatlı gibi geldi.

Internette olmayan tekne satış ilanları için internette gözünüzden kaçmayan başka ilan varmı ;)

Sadeca şaka sakın alınma.Bu gün İzmir'de pıprıl pırıl bir hava var ,keyfim yerinde.

Birazdan internette olmayan Far Out'uma gideceğim ;D

Dikkat.Burada gizli reklem uygulanmaktadır.

:) İnternette olan ilanlar diye konu başlığı açıp konu kirliliği oluşturmak istemedim :) Bu arada sizinkisi gizli reklamdan çok ürün yerleştirme gibi oldu  ;D
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
  • Viya böyle!
https://www.facebook.com/burak.algon/posts/10156134330377340

Biri eğitim teknesi mi dedi :)

Tamam çok fazla yarış ağırlıklı ama çok güzel ve tarihi olan bir tekne.
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Mersin Marina da satılık bir folkboat, hikayesini Ersin Böke biliyormuş.

• IP logged
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2018, 14:16:32 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Yine bu Gib sea de Mersin Marina da

• IP logged
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2018, 14:16:52 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri

Suat, Serkan ve Böke bir atelyeyi ziyarete gittik. Atelye bir Genel Cerraha ait. Burada son 12 yılda, her biri 43 feet iki tane ahşap Bruce Roberts, bir tane 5,60 yelkenli, bir tane yukarıda gördüğünüz 7,64'lük folbaot yapılmış. Tamamı bu cerrah abimiz tarafından yapıldı. Kendisine doktor arkadaşları yardım etmiş.
Şimdi de kızakta; 45 ayak bir dudly dix duruyor.
Folkbaot dışındakilerin tamamı kestane ağacından yapılmış, yapılıyor.
Folkboat proje zorunluluğu gereği meşe. Eğer meşe'den yapılmazsa Nordic Folbaot sayılmaz, kategori dışı kalırmış.

Bu abimiz fuara katılmış.
Tekne ne, Nordic! Kİm yaptı? Ben! Sen nesin? Cerrah. Nerede yaptın? Adana'da!
A ha budur hikaye :)

• IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya Gunes

Birkaç yıl önce CNR'a katılan tekne ise, fuardaki en güzel şeydi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ziya resim ta kendisi çok güzel bir kız.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *

Artık var.. Üstelik ben girdim.. En son iki saate tekne satmıştım.. Bakalım rekorumu egale edebilecekmiyim? :)

Bire bir yapılmış. Burak orjinalinden çok ufak farklılıklar gördü galiba ama neydi tam hatırlamıyorum.  Tamamen maun ve basma triz ahşap perçin. 2013 yılı imalatı. 5 beygir motor haydi haydi yeter gibi duruyor. Leo 'nun Clevella da da beş beygir motor vardı. 5 knot gidiyordu üstelik. Bu belki daha ağır kalır ama bence yine de yeter. İstanbul ya da İzmir veya güneyde yazlığı olup, günü birlik yelken yapmak isteyenler için ideal..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye

Artık var.. Üstelik ben girdim.. En son iki saate tekne satmıştım.. Bakalım rekorumu egale edebilecekmiyim? :)

Bire bir yapılmış. Burak orjinalinden çok ufak farklılıklar gördü galiba ama neydi tam hatırlamıyorum.  Tamamen maun ve basma triz ahşap perçin. 2013 yılı imalatı. 5 beygir motor haydi haydi yeter gibi duruyor. Leo 'nun Clevella da da beş beygir motor vardı. 5 knot gidiyordu üstelik. Bu belki daha ağır kalır ama bence yine de yeter. İstanbul ya da İzmir veya güneyde yazlığı olup, günü birlik yelken yapmak isteyenler için ideal..

Dr. Ahmet Folkboat'a çok emek verdi.
Hatta inşaya başlamadan Folkboat ana vatanı Kerteminde ile temasa geçtiklerini de duydum.
Teknenin satılması için Çiğdem Tepecik çok çalıştı.Fiyat oldukça yüksek başlayıp iyice düşmesine rağmen satılamadı.

Önemli, yapılmaması gereken,hatta bilenlerin itici bulduğu noktalardan biri de seyir fenerlerinin yeridir. Seyir fenerleri teknenin bordasında bodoslamadan bir kaç santim uzakta olur mu? Hele folkboat gibi deniz domuz dinlemeden giden bir teknede...
Pek çok kişiden sadece bu hata yüzünden tekneyi kâle bile almadıklarını biliyorum.
Konu hakkında en doğru yorum / bilgiyi tabii Âli (San) verecektir.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

B

Burak Doneray

Solo Atlantik geçişi için hazırlanmış bir Folk boat .

Ben Tekneyi çok beğendim sadece arma bence hatalı yapılmış Ahmet beye söyledim göz yanılgısı olduğunu sebebinin direğin beyaza boyanmış olması olarak gösterdi Vernik yapmamasının sebebini Mersin şartlarında dayanmayacağını çok bakım gerkrireceği idi .Vardevela bence Folk boat da olmaz onu sorduğumda ise üst yapıya karışılmadığını teknenin orjinal Folboat standatdını bozmadığını söyledi .Ben olsam vardevalaları sökerdim direği verniklerdim Harika bir teknem olurdu.Navigasyon feneri dikkatimi çememişti önden göremedim çünkü tekneyi ne göz varmış sizde arkadaş .

İkinci tekne istemiyorum kendimi zor tuttum satın almamak için. Çok güzel bir tekne sahibine hayırlı olsun.

Birde kıç ayna biraz farklı geldi bana onuda işin üstadlarından okumak isterim.

• IP logged

• *
Pes.. :) Her şeyin yamuk yumuk yapıldığı, projesine uygun işin neredeyse olmadığı ülkemizde eğer bu teknenin kusuru bu ise aman öyle olsun. Ben direği alüminyum zannetmiştim. İlanı düzelteyim bu arada. Kusuru seyir fenerleri olsun. Düzeltilir. Kaldı ki beyaz boya direğe çok yakışmış bence. Mersin şartlarına adapte edilmesi son derece mantıklı. Kuzey denizinde güneş mi var ki ..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Valla Pes :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Dur ben fiyatını arttırayım bu kayığın..  8)
  • IP logged

• *
bu arada ilk teklif gelmiş.. gaza geldim vermiycem..  8) şimdiye kadar 384 kişi görmüş, üç kisi fovorilerine eklemiş, bir kiş teklif göndermiş. İlk altı saat için fena değil.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2018, 00:16:11 Gönderen: Ersin Böke »

• *
Ahmet ilanda, İstanbul 'a kadar Türk kara suları içerisinde her yere denizden ücretsiz büyük bir keyifle transfer edilir yazdım haberin olsun. Pu ha ha ha..
  • IP logged

Yukarı git