Göğsümüzü kabartan bir haber!
Denizci dostumuz Deniz Akaltan'ı yürekten tebrik ediyorum!
Mücahit'in dediğine de katılıyorum; İşini iyi yapan insanlar her zaman saygıyı hak eder.
3-4 yıl kadar önceydi. Sanda'yı yeni almışız. Bağlı olduğu Çeşme Marinadan alıp getireceğim. Tam da Ramazan bayramına 6 gün kala yıllık kontratı bitiyor. Marinaya rica ettim, beni 6 gün idare eder misiniz diye. Malesef dediler. Önceki teknemde de benzer bir durum olmuştu, Kalamış Marinadan rica etmiştim, "Tabii ki..." deyip 4 gün müsade etmişlerdi. Çeşme Marina etmedi, sağlık olsun!
O zaman dedim, yıllık kontratımın bir güne karşılık gelen oranındaki günlük ücreti (7 euro/gün) vereyim, 6 gün daha kalayım. Ona da olmaz dediler, bizde kontratı olmayan, dışardan gelen teknelere uyguladığımız günlük ücreti alırız; günlük 45 euro!!!
İyi de bu tekne dışardan gelen tekne değil ki sizin için, yıllardır bu marinada kontratı olan tekne, ayıptır!
Ne dediysek, kimden rica ettiysek, araya kimi soktuysak Nuh dediler, peygamber demediler. Bir de bir tavırları var ki görmelisiniz! Rica ettiğim reislerin kendileri bana Çeşme Marinadan dert yanmaya başlayınca tamam dedim, lanet olsun, gidip alacağım teknemi gününde!
Tam o sırada, taa Kıbrıs'tan Deniz reisin bir şekilde haberi olmuş durumdan. Kendisi ile tanışmıyoruz bile. Hemen aramış Çeşme Marinayı, problemi çözmüş, sağolsun! Ben tam teknemi alıp çıkmaya hazırlanırken Çeşme Marinadan telefon geldi; "O altı gün için 7 euro/gün fiyattan toplam 42 euro verip kalabilirsiniz" dediler.
İşini iyi yapan insanlar her zaman saygıyı hak eder!!!
Bu vesile ile burdan bir daha teşekkür ediyorum kendisine. Sağolasın Deniz Reis!
Eminim ki bunun gibi daha nice ödüller alırsın sen, sen oldukça!...
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!