Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: MİNİCİK TRANSATLANTİK

• *
  • s/y sesin-Taşucu
MİNİCİK TRANSATLANTİK
OP: 12 Şubat 2019, 14:27:28
Merhaba reisler
tanıtacağım tekne
Taşucu ve çevresinde  balıkçı yatçı turcu  herkesin acil durumda 1. sırada arayacak listesinde bulunan, ( tuz alıp yetişen cinsinden) sert havalarda gece gündüz demeden limanda bütün tekneleri bekleyen ve toparlayan, bunları yaparken de maddi manevi hiç bir karşılık beklemeyen, çok sağlam denizci, çok sağlam yelkenci, acayip derecede mucit Macit, uyduramadığında uydurukçu,  aklına estiği gibi yaşayan memleketi Trabzonun bütün özelliklerini fazlasi ile taşıyan,  aranızda bu bölgede yaşayan bir çok arkadaşımızın yakından tanıdığı aslan gibi arkadaşım Amerikalı mustafa nın teknesi compac-16
Mustafa kardeşim yıllarca Amerika da yaşadıktan sonra oraları terk etmeye karar veriyor eşyalarını getirirken konteynere orada severek kullandığı ve orada bırakmaya kıyamadığı teknesi de yerleştiriyor ve alıp getiriyor.
şu anda kendine ait MAXI-95 teknesi olmasına rağmen bu teknesini daha çok seviyor sabah 10 akşam 17 mesaisini üzerinde tamamlıyor

tekne bildiğiniz compac-32 feet teknenin kurutma makinasında çekmiş hali

kendisine sağlıklı mutlu günler diliyorum

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: MİNİCİK TRANSATLANTİK
#1: 12 Şubat 2019, 17:02:18
Pek keyifli görünüyor.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

M
  • *
#2: 12 Şubat 2019, 17:09:20
Bülent kardeşim
adam mutlu bu tekneyle
  • IP logged

• *
#3: 12 Şubat 2019, 17:12:10
Valla çok güzel, ne kadar çok yelkeni var minicik şeyin.  :) Tam trim teknesi...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 12 Şubat 2019, 17:35:33
Çok güzelmiş.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#5: 12 Şubat 2019, 18:25:18
Ufacık tefecik ama içi dolu turşucuk. :)
Tam Türkiye de seri üretimi yapilacak ve yatırımcısını uzmeyecek bir tekne tipi bana göre.
  • IP logged

M
  • *
#6: 12 Şubat 2019, 18:33:01
Akdeniz i özelliklede Taşucu körfezini ve kum burnunu bilen bilir o sert havalarda banamısın demeyen bir tekne üstelik 5 metre altı vergisiz ayrıca çekek yerine ihtiyaç duyulmayan römorkla  taşınabilen güzel bir kız
  • IP logged

M
  • *
#7: 12 Şubat 2019, 18:36:32
ayrıca suat kaptana da teşekkür ederim sağ olsun yayınlamış mutlu oldum bende gerçekten çok seviyorum teknemi Amerika da bırakmak hiç içime sinmemişti
saygılarımla
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#8: 12 Şubat 2019, 19:30:26
 :)xx :)xx :)xx

Ne diyoruz ezelden beri ? " KÜÇÜK GÜZELDİR"  Altında yatan sadece boyu posu değil tabii.
   Mustafa Bey bu ülkedeki " denizci tekne büyük olur, konforlu tekne büyük olur" saçma fikrini elinin
   tersi ile ötelemiş nadir örneklerden biri.
 ;)
   Belki, ama belki örnek olur başkalarına ...
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#9: 12 Şubat 2019, 19:35:06
cem kaptanım
yukarda yazdım inan çokta güzel MAXI-95 teknesi de var mustafa kardeşimizin
bundan aldığı hazzı ondan almıyor.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#10: 13 Şubat 2019, 10:52:39
Hiç Maxi32  Compact16 ile baş edebilir mi? Aman yanlış anlaşılmasın; bu benim fikrim.
Bir kere Maxi'nin gardrobu zayıf. Sadece 2 yelkeni var. Hoş o da geçen yüzyıl teknesi olarak kayda geçti. ;)

Artık "gelişmekte olan" ülkemizde küçük yelken tekneler OUT oldular. Hoş Maxi32 de büyük tekne sınıfına girmez ama, Ulusal üretim yapanlar da gına getirip dükkanları kapattılar. Pazar 3 belki 4  büyüklerin insafına kaldı. Bir de yanımızda yöremizde olan ülkelere bakmakta fayda var. Özellikle yaşlı kıt'ada ağırlık küçük yelken teknelerindedir.

En kötüsü ve içler acısı durum ise yeni tekne satın alacakların gönüllerine uygun küçük tekne bulamamaları ve ne yazık ki beyinlerine akıtılan, sanki gerçek gereksinimleri oymuş gibi astronomik fiyatlı teknelerin peşlerinden koşmaları.

Her şey yolunda iken fark edilmese de tekne boyutu büyüdükçe barınma, bakım onarım, donanım fiyatları geometrik olarak artar.

Bir "tekne" zaten normalin üzerinde ihtimam gösterilmek ister. 5-7 metre arası bir tekne mi "kolaydır"? yoksa 12 metre ve üstü olan mı?

Mustafa Bey zaten elindekinin değerini biliyor. Eminim gözünden bile sakınıyordur "North West" i.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#11: 13 Şubat 2019, 13:07:41
Cem kaptanım

benim çok kullandığım bir deyim var
üzümmü yiyeceğiz bağcıyımı döveceğiz
şimdi önemli olan  yelkenmi yapacağız yoksa marinaya bağlayıp yılda en fazla 5-6 defa seyire çıkıp benim şu boyda yelkenli yatım var diye havamı atacağız.
hepimize çok fazla denk geliyor bir şekilde
yaaa bu tekneyle denize çıkılırmı  denilen teknelerle insanlar dünya turu yapıyorlar hemde mecbur kalmadıkça makine çalıştırmadan.
şimdi arkadaşlar diyebilirler ki iş güç var her istediğimizde çıkamıyoruz diye
hah şimdi devreye küçük tekne giriyor akşam işten çıktıktan sonra veya hafta sonu canınız yelken yapmak istiyorsa   küçük tekneyi hazırlayıp halatları çözmek ve çıkmak 5 dakika çıktıktan sonra yelkenleri açmak da 5 dakika
büyükte öylemi makinayı çalıştır ısınması için bekle koştur koştur etrafı toparla halatları toparla romalı asker edası ile elinde kakıç  vs vs vs vs vs vs en az 45 dakika çıktın merasimle yine koştur  koştur nefes nefese yelkenleri aç ustumaçaları topla vs vs vs vs vs sırtından ter insin   
bunun birde dönüşü var onu tahmin ediyorsunuz zaten o ayrı macera ayrı bir aksiyon

mukayeseyi nereden biliyorum derseniz sadece mustafa kardeşimin teknesinden değil

yaklaşık 25 sene önce çok severek aldığım ve 29 ft teknemden daha fazla kullandığım 4.25 ROTA martı yelkenlimden 
kısaca KÜÇÜK GÜZELDİR

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2019, 13:13:03 Gönderen: Suat Ateş »

• *
    • Classicboats Turkiye
#12: 13 Şubat 2019, 15:51:36
 :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
#13: 13 Şubat 2019, 16:25:23
kısaca KÜÇÜK GÜZELDİR

• IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#14: 13 Şubat 2019, 22:03:02
ayrıca suat kaptana da teşekkür ederim sağ olsun yayınlamış mutlu oldum bende gerçekten çok seviyorum teknemi Amerika da bırakmak hiç içime sinmemişti
saygılarımla

Mustafa Reis, aramıza hoşgeldiniz. Güzel Küçüğü güle güle kullanın. Bu modeli yeni farkettim, ama küçük yelkenlilerin hasıymış. Salma hareketli mi, yoksa sabit bir ağırlık mı var? Arma ilaveleri de çok yakışmış. Bu arma orjinalinde de var mı yoksa sizin tadilatınız mı? Bu hali ile mevcut salma yeterli geliyor mu? Tam arma ile ne kadar hız yapılabiliyor? Toplam ağırlık nedir? Alttaki çıkıntı römork üzerine alma ve atmada çapariz veriyor mu? Rota-Martı 4,25 sahibi olarak epey merakımı celbetti. Sorularla bunaltmadım İnşaallah?

Suat Reis, vesile oldunuz; size de teşekkür ediyorum.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

Yukarı git