Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Satılık Moody 29 Hakkında

A
  • *
Satılık Moody 29 Hakkında
OP: 30 Ocak 2019, 09:30:58
Merhaba aşağıda ilanda bulunan moody 29 tekne için ne düşünürsünüz?
Tanıyan bilen varmıdır? Satıcı arkadaş ile henüz iletişime geçmedim, haftasonuna doğru arayıp görmek istiyorum.
Kullanım şeklimin nasıl olacağından da biraz bahsedeyim. Yenifoça, foça,Çandarlı, Dikili civarlarında 3 kişilik çekirdek aile olarak kullanacağız. Şu aşamada aile ile max. 1 gece konaklayabilirim, kendim birkaç günlük seyirler yapabilirim.
Tecrübem, Motorlu tekne kullanıyorum, 2 kez istanbul-Çeşme yelkenli transferi yaptım arkadaşımla (Beneteau 38 ve 45), Çeşme sakız arası gidip geldim. Yelken tecrübem bu kadar. Bu sene de ilk yarışı kaçırmamıza rağmen EAYK destek sınıfında yarışacağız.

Ne dersiniz bu tekne için?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-kelepir-moody-29-yelkenli-yat-ingiliz-yapimi-642624188/detay/
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Satılık Moody 29 Hakkında
#1: 30 Ocak 2019, 13:31:00
Martı marinada bir Moody sahibi İngiliz komşum bana Moody man adını takmıştı.
Konu moody olunca bir Moody sahibi olarak karışmadan edemedim.
Cumartesi günü bir terslik çıkmaz ise Teos marinada teknemde olacağım.
Uğrarsan benim 33 feet merkezi kokpitli Moody'i görebilirsin. 
Ama gençlere hele de çocuk falan da varsa yelkenli işine hiç bulaşma derim.
Bir arkadaşım bir zamanlar''çoluk çocuğun rızkını tekneye yediriyorum gibi geliyor''diye bir söz etmişti.Çok doğru bir sözdür.Ama para var huzur var abi dersen diyecek bir şeyim yok.
Şu anki  teknen murat araba gibi kolay alınıp satılan bir tekne.Bu tekne ise fiyatı iyice düşürürsen düşünülebilecek bir tekne gibi gelde bana. ???
Moody ise hastasına satılır ve son zamanlarda aşı buldular galiba, ya da hastası pek bana denk gelmiyor. ;D
https://www.facebook.com/marketplace/item/195812157951410
  • IP logged
DeDe

• *
#2: 30 Ocak 2019, 13:32:09
Aydın Bey, görüşlerimi çalakalem aşağıya sıralıyorum. Her yorumun "ben olsam" diyerek başladığını varsayın. Yani başka denizcilerin başka doğruları olacaktır mutlaka.

Ben olsam tekne kararı verirken şunları dikkate alırdım:

1) denizde emniyet daha da önemlidir, el frenini çekip kenarda duramayız. Bu nedenle teller, dümen ve salma iyice muayene edilmeli. Bazı teknelerde sintinedeki su salma saplamalarında korozyona neden oluyor. Muayenede kolayca görülebilir.
 Bu teknenin dümen palası iğnecik ile bağlı, muayenesi ve tamiri çok daha kolay olur.
1982 yılında üretilmiş teknenin tellerine şüphe ile bakmak gerekir, yakınlarda değiştiğinin kanıtı yoksa, onlar da değişecek diye düşünülmeli.

2) Moody pazarda muteber bir markadır, güven veriyor. Karar vermede olumlu bir etken

3) çift salma genellikle gel git bölgelerinde kullanılıyor. Tekne salmalarının üstünde, başka desteğe ihtiyaç duymadan durabiliyor. Ancak yelken performansında da önemli kayıp olacaktır. Bizim sularda tercih edilen bir tip değil maalesef.

4) ilandan anladığım kadarı ile tekne baya bakımsız. Çalışmayan ve bakım isteyen çok şey var. Elinden iş gelmeyen, sabrı ve gerekli bütçesi olmayan kişi için sıkıcı olur.

Bu kadar kritere rağöen, en etkili olan karar alma parametresi ise teknenin insanın yüzüne gülmesi  :)  Uygun tekneye gidince her şeyi bir yana koyup, iç sesimiz "evet bu" diyor.

Hayırlısı neyse o olsun.

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#3: 30 Ocak 2019, 13:34:45
Ünlü sözün sahibine burada merhaba demek isterim. ;)
Konu uzmanı olup sözü üstüne yazmadığıma sevindim. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#4: 30 Ocak 2019, 13:57:23
Uzmanlık demeyelim de, bir miktar tecrübe diyelim. Hemen her konuda fikrim olsa da hiç bir konuda uzman olamadım maalesef...
Yine de iltifat için teşekkür ederim 😊
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#5: 30 Ocak 2019, 14:33:51
Bildiğim kadarı ile okulunu okudun.
Bildim bileli tekne sahibisin.
Gereksiz tevazu 2 kere hava atmaktır derler.
Bilirim mütevazisindir ama  yiğidin hakkı yiğide gitmeli. ;)
  • IP logged
DeDe

A
  • *
#6: 31 Ocak 2019, 15:34:38
Cevaplar için teşekkür ederim.
Utku Bey, sizce uygun fiyat ne civarda olmalı moody 29 için? ayrıca nazik davetiniz için teşekkür ederim. Sığacık tarafına gelirsem mutlaka görmek isterim teknenizi.

Ben aşağıdaki 3 tekne ile yakından ilgileniyorum aslında. Bunlardan Algomar'ı beğendim fakat uzakta.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-kelepir-moody-29-yelkenli-yat-ingiliz-yapimi-642624188/detay/
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-sahibinden-temiz-first-305-650177679/detay/
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-algomar-karia-31-sarma-ana-yelken-601468743/detay/
  • IP logged

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#7: 31 Ocak 2019, 19:20:03
erkan reisim

yaklaşık 7 senedir İngiliz yapısı leisure-29 marka çift salmalı teknemi kullanıyorum
benim görüşüme ve kendi teknemdeki tecrübeme göre  performans kaybı en fazla % 20 - % 30 bunun yanında su üzerindeki stabilliği tek salmalı teknelerden daha fazla
sallanma fazla olmadığı  içerdekiler fazla yıpranmıyor
daha sığ yerlere yanaşabiliyoruz. karaya aldığımızda direkt salmaların üzerine oturtuyoruz çok fazla dayanağa ihtiyaç olmuyor
olumsuz gelen tek özelliği çok sert havalarda tornistanda dümeni çok zor dinliyor
birde zehirli atarken 2 salma boyuyoruz altına girmek zor oluyor ;D
saygılarımla
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#8: 31 Ocak 2019, 19:44:13
Aydın kaptan, ilanlardaki teknelerle ilgili burada yorum yapmayı uygun bulmuyorum.
Beni telefonumdan arayabilirseniz telefonda daha rahat konuşuruz.
Marina parasını ve koyacağınız yeri önceden oluşturmadan yelkenliye geçmeyin.Ben benim tekneyi önüne koymak için ev yaptım ama evin önündeki iskelede sizin tekneniz gibi tekneler olmasına rağmen benim tekneyi salmasından ötürü iskeleye bağlayamıyorum.Alargada bırakınca da sürekli orada oturmam gerekiyor .Anlayacağın durum yazamıyacağım kadar kapsamlı.
Sağlıkla kalın.Kolay gelsin.
  • IP logged
DeDe

A
  • *
#9: 31 Ocak 2019, 20:13:17
Utku Bey;

Yerim hazır; yıllık kirasını ödüyorum. En fazla salmadan ötürü yer değişikliği yapmam gerekir, onu da bu hafta foça'ya gidebilirsem yönetim ile konuşacağım. Çift salmalı moody 29 u alırsam ona bile gerek yok.

Telefonunuzu özelden yazabilirseniz, yarın aramaya çalışırım yada cumartesi Teos marinaya gelmeye gayret ederim.

Ben Rota'yı sırf bu yer meselesi nedeni ile aldım, yani tekne yeri ile birlikte satılıktı aldım. Ama Yelkenli benim hayalim. Bakınıyorum yavaş yavaş.
  • IP logged

• *
#10: 31 Ocak 2019, 21:45:11
erkan reisim

yaklaşık 7 senedir İngiliz yapısı leisure-29 marka çift salmalı teknemi kullanıyorum
benim görüşüme ve kendi teknemdeki tecrübeme göre  performans kaybı en fazla % 20 - % 30 bunun yanında su üzerindeki stabilliği tek salmalı teknelerden daha fazla
daha sığ yerlere yanaşabiliyoruz. karaya aldığımızda direkt salmaların üzerine oturtuyoruz çok fazla dayanağa ihtiyaç olmuyor
olumsuz gelen tek özelliği çok sert havalarda tornistanda dümeni çok zor dinliyor
saygılarımla

Değerli bilgiler, teşekkür ederim.
En önemlisi teknenizi sevmeniz, sizin de sevdiğiniz çok belli. Ne mutlu size.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#11: 31 Ocak 2019, 22:26:46
Utku Bey;

Yerim hazır; yıllık kirasını ödüyorum. En fazla salmadan ötürü yer değişikliği yapmam gerekir, onu da bu hafta foça'ya gidebilirsem yönetim ile konuşacağım. Çift salmalı moody 29 u alırsam ona bile gerek yok.

Telefonunuzu özelden yazabilirseniz, yarın aramaya çalışırım yada cumartesi Teos marinaya gelmeye gayret ederim.

Ben Rota'yı sırf bu yer meselesi nedeni ile aldım, yani tekne yeri ile birlikte satılıktı aldım. Ama Yelkenli benim hayalim. Bakınıyorum yavaş yavaş.

Bunca yıl yaşadım ama bey olmayı beceremedim.  :(
Buradaki hitap tarzı ters geldiği için ve hayattaki kazanabileceğim en üst mertebe de dedelik olduğu için bana dede diyebilirsin.Biraz Türk filmi gibi oldu ama idare et artık. ;D
Ben de yıllardır bu balıkçı barınaklarında nasıl oluyor da millet yer buluyor soruma biraz cevap oldu açıklamanız. :)
Moody 29 çift salmalının draftı çok düşük olmalı diye düşünüyorum. Banim 33 ün draftını 1.35 m. olarak veriyor Moody owners adlı forum ve ya her ne ise. Moody 29 iseaşağıdaki verilere göre 1.06 m. imiş.

https://moodyowners.org/Moody_Archives/58_boat.htm

Kolay gelsin diyorum.Hayırlısı olsun.
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 31 Ocak 2019, 22:28:42
erkan reisim

saygılarımla

Değerli bilgiler, teşekkür ederim.
En önemlisi teknenizi sevmeniz, sizin de sevdiğiniz çok belli. Ne mutlu size.
Evet bu bilgileri kullanıcısından almak çok güzel bende hep merak ederdim.Teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
#13: 31 Ocak 2019, 23:01:10
Ahmet biladerim sen kaşındın ben de günah yok. ;D
Benim Moody için bir gün sohbette ''sağanaklarda falan yatmıyor'' dediğimde bir first 40 sahibi şöyle bir bakıp ''bunda direk mi var ki yatsın''demişti. :'(
Sonradan dünyayı gezen bir akadaş benim tekneyi yeni aldığım günlerde, deneyelim bakalım şöyle bir diye yelken açtığımız gün ''bu kadar hızlı olabileceğini tahmin etmezdim'' demişti.
Yine aynı arkadaş dünya turu sonrası Martı marinada teknemde muhabbet ederken''bu tekne ile olacaktı seyahatim amma rahat olurdu ''demişti teknenin o günkü halini gördüğünde.
İzmir den Marmaris'e ful arma geniş apazdan almış rüzgarı gidiyoruz, yine bir arkadaşım o anda telefon ile ''napıyon abi merak ettim'' diye aradığında ''dalgalarla koşturup gidiyoruz  zaman zaman  9.3 nat yapıyoruz dalganın sırtından kayarken''diye hava atıyım dediğimde ''abi ne yapıyorsun o tekne o hızlara çıkmaz kafanı suya daldırma''falan nevilerden bir tatlı fırça atınca bayağı tırsmıştım. :)
Dede bu ne yapacaksın, bu saatte sallayınca böyle sallar. ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#14: 31 Ocak 2019, 23:07:56
teşekkür ederim erkan reisim
burada bulunan herkes kadar bende çok seviyorum teknemi 
Allah hiç birimize  bu sevgiyi kaybettirecek acılar ve üzüntüler vermesin
sağlıklı  ve sıhhatli binelim teknelerimize
hep beraber