Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Çarmık Teli Değişimi

• *
Çarmık Teli Değişimi
OP: 29 Ocak 2019, 23:41:32
Belki birimize faydası olur diye yaşadıklarımı yazmak istedim.

Kasım ayında Çeşme yarışları dönüşünde tepeden inen iskele çarmık telimin atmış olduğunu fark ettim. Zaten yarışı pek sevmezdim, iyice soğudum :) ama fena da olmadı, hep aklımda telleri değiştirmek vardı, vesile oldu.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2019, 23:48:42 Gönderen: Erkan Çaylı »

• *
Ynt: Çarmık Teli Değişimi
#1: 29 Ocak 2019, 23:48:13
Sorun büyük görünüyordu çünkü teli nasıl çıkaracağımızı bir türlü bulamadık. 3 farklı arkadaş direğe çıktı, telefonu oraya buraya sokup resim çekmeye çalıştılar ama bir türlü Üst bağlantıyı göremedik, nasıl olduğunu anlayamadık. Arma Z. SPAR

• IP logged

• *
#2: 30 Ocak 2019, 00:02:07
Üreticisine yazdım, hemen cevap geldi. Ama resim yokmuş ellerinde.

Önce anten ve feneri sökün, tepedeki şapkayı çıkarın, telleri tutan pimi göreceksiniz dediler.

İkinci sorun liftinleri açabilmek! Sıkışmışlar yine lanet olasıcılar. Geçen yıllardan tecrübem var. Bir kaç gün fren hidrolği damlattım liftin dişlerine. Biraz da ısıtarak levye ile açabildik.

Gevşettiğimiz teller yerine emniyet için mandar halatlarını bağladık. Havanın da esmemesi iyi oldu. Risk almamk için zaten esen havada direğe çıkmayacaktık.

Teller terminallere sıvama denen bir yöntemle bağlanıyor. Terminalin deliğine tel sokuluyor ve terminal hidrolik bir aletle sıkılıyor.

• IP logged

• *
#3: 30 Ocak 2019, 00:18:48
Unutmadan; sadece iskele teli atmışken, karşılıklı değiştirdik. Tuzlu olacak diye korkuyordum ama korktuğum kadar çıkmadı.

İzmir'de hemen işimize koşan Mithat Usta değişik günlerde onca yoldan gelip 3-4 kere direğe çıktı, iş bittikten sonra çıkardığı hesap inanılmazdı, 600 TL. Zaten arabası 200 tl yakmıştır Urla'ya. Ocağın ilk haftası buz gibi bir havada Tuzla'dan tekne getirirken aldım ölüm haberini. Katılamadım cenazesine. Çok üzüldüm. İyi bir usta, iyi bir insandı. Teknenin güvertesinde bile ayakkabılarını çıkarıyordu. Yahu usta, ben bile çıkarmıyorum, lütfen giy şunları desem de giydiremedim bir türlü...
Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
O günlerden bir fotoğrafı.

• IP logged
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2019, 00:20:56 Gönderen: Erkan Çaylı »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 30 Ocak 2019, 00:59:32
Abi siz şu hollanda diyarından kayik getirmediniz miydi? E tabii ki böyle allengirli mevzuu sizden çıkacak!
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#5: 30 Ocak 2019, 02:41:33
Abi siz şu hollanda diyarından kayik getirmediniz miydi? E tabii ki böyle allengirli mevzuu sizden çıkacak!

Evet o bendim  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 30 Ocak 2019, 08:11:40
Unutmadan; sadece iskele teli atmışken, karşılıklı değiştirdik. Tuzlu olacak diye korkuyordum ama korktuğum kadar çıkmadı.

İzmir'de hemen işimize koşan Mithat Usta değişik günlerde onca yoldan gelip 3-4 kere direğe çıktı, iş bittikten sonra çıkardığı hesap inanılmazdı, 600 TL. Zaten arabası 200 tl yakmıştır Urla'ya. Ocağın ilk haftası buz gibi bir havada Tuzla'dan tekne getirirken aldım ölüm haberini. Katılamadım cenazesine. Çok üzüldüm. İyi bir usta, iyi bir insandı. Teknenin güvertesinde bile ayakkabılarını çıkarıyordu. Yahu usta, ben bile çıkarmıyorum, lütfen giy şunları desem de giydiremedim bir türlü...
Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
O günlerden bir fotoğrafı.

Böyle ustalar çok azaldı , allah rahmet eylesin .

Erkan reis hep merak ettiğim bir konuydu ,teşekkürler
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 30 Ocak 2019, 10:02:21
Paylaşım için çok teşekkürler, daha önce hiç tel değişmedim , ama zor olacağını tahmin ediyordum. Ustaya Allah'tan rahmet dilerim.
Ayrıca Hollanda'dan tekne getirmenizi ilgiyle takip etmiştim.Benim de  benzeri bir projem vardı, bir zamanlar epey araştırmıştım ama artık gerek kalmadı. Belki bir gün uygun bir tekneyle Avrupa'nın ortasında gezebilmek için bunu yapabilirim, aklımın bir köşesinde duruyor. Siz bunun yapılabilirliğini bize göstermiş oldunuz. Tekrar teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#8: 30 Ocak 2019, 12:23:54
Paylaşım için çok teşekkürler, daha önce hiç tel değişmedim , ama zor olacağını tahmin ediyordum. Ustaya Allah'tan rahmet dilerim.
Ayrıca Hollanda'dan tekne getirmenizi ilgiyle takip etmiştim.Benim de  benzeri bir projem vardı, bir zamanlar epey araştırmıştım ama artık gerek kalmadı. Belki bir gün uygun bir tekneyle Avrupa'nın ortasında gezebilmek için bunu yapabilirim, aklımın bir köşesinde duruyor. Siz bunun yapılabilirliğini bize göstermiş oldunuz. Tekrar teşekkürler.

Ahmet Reis,

Hollanda konusunu da bir ara yazmak istiyorum buraya. O zaman resim ve video takviyesiyle ayrıntılara daha çok girebiliriz.

Ama bu yaz için bir tavsiye isteyen olursa: Hollanda Vecht nehrinden bir tekne kiralayın. 3-5 gün o bölgede gezin. Kıçtan takma motorlu, nehir için yapılmış, neredeyse diktörgen prisma şeklinde, kiralık tekneler vardı. Google abi biliyordur belki. Köylere kasabalara uğrayarak böyle sakin bir gezi çok hoş olur.
  • IP logged

• *
#9: 30 Ocak 2019, 12:53:35
Sonra konu açalım dedim ama duramadım.

En güzel yerlerden biri olan Utrecht şehrinde gopro'yu foto moduna almışız, güzel de olmuş. Ben dümendekiyim. Baş üstündeki arkadaş, bana hesap açıp bu çekimi benim adıma yutuba yüklemiş. Belki elimdekileri ben de bu kanala yüklerim.

35. saniyedeki tekne "bira kamyonu". Birahanelere bira getiriyor, paletlerdeki içkiyi vinçle indiriyor. Şehrin iliklerine işlemiş bu su ile ilşki çok hoşuma gitmişti.

Şehirlerde bordalanabilecek yerler dolu, ve ücretsiz! Tekne bağlama yerleri ise araba parkından ucuzdu. Günlüğü 8 avro.

• IP logged
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2019, 17:49:03 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 30 Ocak 2019, 14:44:30
yaz be kaptanım.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#11: 30 Ocak 2019, 15:45:13
yaz be kaptanım.

Sözüm söz yazacağım. Ama önce yutuba video filan eklemesini öğreneyim. Şu sıralar elim boş, acık çalışayım...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 30 Ocak 2019, 23:59:23
Erkan Reisim,

Harika deneyim. Daha detaylı yazarsanız ben de çok memnun olurum. "Dünya gözüyle mutlaka yapılması gerekenler" listemize böyle bir nehir geçişini ekledik bile C:-)  :)xx
  • IP logged

• *
    • instagram
#13: 04 Şubat 2019, 01:22:25
Erkan  reisim, nehir geçişi çok özel bir deneyim.. Merakla bekliyorum.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git