Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bot kaçağı tamir

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: Bot kaçağı tamir
#15: 13 Kasım 2018, 00:53:07
Geçen yaz benim botun koniğinden de benzer kabarcıklar çıkmaya başlamıştı. Avcılık fuarında elastik japon yapıştırıcıdan bir tüp almıştım.  Nereden kaçırdı ise orayı kurutup, düz tornavida ile biraz aralayıp, içine basmıştım japonu. Sonrada üstüne kısa bir müddet baskı uygulamıştım, sezonu bitirebildim. Botum vasat bir marka ve 6 yaşında; vakti geldiğinde kaçırma bir başka noktadan yine başgösteriyor. Büyük tamire kadar bu yöntem ile idare edeceğiz artık.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 13 Kasım 2018, 09:30:45
İşin kötüsü benim botun nerden kaçırdığı belli değil, bir bulsam yapıştıracam da. Ben büyük deliklerin bir kısmını o satılan bot tamir kitleriyle yaptım başarılı oldum. İki tanesinde de bot tamir kitinin yapışkanı bitince , oto cam yapıştırıcısı kullandım. Bir sezon idare etti, sonra bıraktı. Su altındaki yer bıraktı su üstü hala sağlam. Ama  fazla uyanıklık ve işi biliyor ayakları çok işe yaramıyor. Hiç birinde istediğim gibi presleyemedim. Benimde araştırmalarımda ve denemelerimde öğrendiğim kadarıyla söylenilen ve burada arkadaşların anlattığı yöntem doğru.
Bu ek yerlerinden açılma yazın Melih'in botunda meydana gelmişti. Bot sadece bir kere kullanılmış çanta da duruyordu. Marmaris'te bir tamirciye götürdü, adam neredeyse yeni gibi yaptı, tüm ek yerlerini ve iskarmoz ayaklarını yeniledi, gayet de sağlıklı olmuştu. Sanırım 800 TL civarında bir ücret ödemişti. Bazen İstanbul güneye göre, özellikle Marmaris'e göre bu teknecilik işlerinde daha pahalı olabiliyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#17: 13 Kasım 2018, 09:53:43
Geçen yaz benim botun koniğinden de benzer kabarcıklar çıkmaya başlamıştı. Avcılık fuarında elastik japon yapıştırıcıdan bir tüp almıştım.  Nereden kaçırdı ise orayı kurutup, düz tornavida ile biraz aralayıp, içine basmıştım japonu. Sonrada üstüne kısa bir müddet baskı uygulamıştım, sezonu bitirebildim. Botum vasat bir marka ve 6 yaşında; vakti geldiğinde kaçırma bir başka noktadan yine başgösteriyor. Büyük tamire kadar bu yöntem ile idare edeceğiz artık.

Merhaba Hulusi reisim.
Eski tekneme ait orjinal Zodiac marka botum 16 sene kullanılmadan usulünce katlanmış ve her iki senede bir bol pudralanarak çantasında durdu .
Geçen sene açtığımda kumaşın değil ama çantanın kenarına geldiği için kasılan , üzerindeki bir iki plastik parçanın (küreği tutan) kendini bıraktığını gördüm ve Halil Acır reisin adresini verdiği yere tamire bıraktım. Botu da değiştirmeyi düşündüm ama tamiri yapan yer , bu botun tüp ve diğer yerlerinin sıfır gibi bir durumda olduğunu , orjinal marka yapım olması nedeniyle beni garantili bir yirmi sene daha idare adeceğini söyleyince değişmedim ve o plastik parçaların tamiri ile genel kontrolünü yaptırıp (esaslı bir para aldılar) bir senedir kullandım..
Botun kaliteli bir marka olması yanısıra (Çin malı olmaması) , yazın üzerine geçirilecek bir kılıf ile en önemli düşmanı olan ultra viole ışınlardan korunması çok önemli , ayrıca tavsiyem kışın katlamadan ve yarı şişkin vaziyette kapalı bir yerde muhafaza edilmesi.
Bu arada söyleyeyim , yapısından dolayı değil ama tekneme büyük geldiğinden ve bu botların kürek ile gitme sıkıntısından dolayı . bu sene tekrar yelkeni de olan kompozit hafif bir dingi yapıp onu kullanmayı düşünüyorum.
Selametle ,
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#18: 14 Şubat 2019, 08:39:49

..
Geçici çözüm; delik belirgin ise bot sökük iken uygun yapıştırıcı bir şırınga ile basınçla içeri zerk edilebilir.

Baharda Botlarımızla Riva Deresi Etkinliğini konuştuğumuz şu günlerde, botun koniğindeki hava kaçağı konusuna tekrar bakmak gerekti. Bu gönderideki şırınga yöntemi dikkatimi çekti. Elastik japon yapıştırıcı, şırınga ile tespit edilen bu deliklerin derinliğine ulaşılıp, zerkedilirse iş görebilir. Deneyeceğim bakalım. Hatta tamir kitinin içine birkaç şırınga atayım, herhalde kuruma yapacağından tek kullanımlık olur şırınga.

Teşekkürler Özgür Reis.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

n

nuri_kongur

#19: 14 Şubat 2019, 09:35:49
Benim kanonun bordasında yanlışlıkla kesik açtım. Kendi malzemesi zaten vardı. Şişme olmadığı için yapıştırma yoluna gittim. İlkin epoksi ile yapıştırmayı denedim ama tutmadı. Sonra würth olabilir şimdi tam hatırlamıyorum adını başka bir şey ile yapıştırdım o tuttu. Geçenlerde şuna denk geldim.

Denemeyi düşünüyorum. Tanıtım yazısında 16 bar basınca dayanıklı diyor. Deneyen oldu ise neticeyi öğrenmek isterim.

n11.com’dan Akfix R306 Teneke PVC Yapıştırıcı 500 ml Ücretsiz Kargo seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi’nde milyonlarca ürün, harika fiyatlarla!
https://urun.n11.com/silikon-ve-silikon-tabancasi/akfix-r306-teneke-pvc-yapistirici-500-ml-ucretsiz-kargo-P238035322

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git