Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bot kaçağı tamir

• *
Bot kaçağı tamir
OP: 11 Kasım 2018, 13:22:41
Değerli reisler botu kışlamak için kaldırmaya hazırlıyorum da iskele tarafındaki tübün arkasında kaçak tespit ettim, bir süre sonra iniyordu bu taraf zaten.

Aşağıda resimde baloncuğun şiştiği yer, delik değil de açılma gibi daha çok. Bu kısım nasıl tamir edilir fikri olan var mı?

• IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
Ynt: Bot kaçağı tamir
#1: 12 Kasım 2018, 12:34:25
Hiç fikri olan yok mu reisler?
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
  • Viya böyle!
#2: 12 Kasım 2018, 12:40:29
Doğan Reis, iyi haftalar.

Maalesef kaçağın bulunduğu kısım en zor tamir edilen yerlerden ve profesyonel yardım almadan başarılı tamir ihtimali çok düşük.

Profesyonel tamirciler şu şekilde tamir ediyorlar; öncelikle sıcak hava tabancası ile ısıtılarak, tüpün sonundaki dairesel parça tamamen çıkartılıyor. Eski yapıştırıcının tüm kalıntıları zımpara ve aseton yardımı ile temizleniyor. Her iki tarafa da çift karışımlı bot yapıştırıcısı (PVC ve hypolon kumaşlar için farklı farklı) uygulanıyor ve uygulama yönergesindeki kadar kuruduktan sonra presslenerek yapıştırılıyor.

Çoğunlukla işin en zor kısmı da bu gibi tuhaf parçaları yapıştırırken press uygulamak. İstanbul'daki bot satıcıları ile görüşürseniz yardımcı olabilecek kişilerin irtibat bilgilerini verebilirler. Ancak tamiratın bot fiyatına yaklaşma ihtimali de var.
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
#3: 12 Kasım 2018, 13:08:30
Çok sağolun Deniz Reis, sessizlikten hissetmiştim zor bir yer olduğunu.  :)

Baloncuğu çok yavaş şişiriyor, çok az bir kaçak yani, üzerine donan bi şey yapıştırmak (sıkmak, doldurmak) çözüm olur mu ki acaba? Düz tıkama mantığı
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#4: 12 Kasım 2018, 14:38:03
Malzeme esnek ve hareketli olduğundan genelde doldurmak veya üzerini kapatmak çözüm olmuyor ama PVC'ye uygun çift karışımlı bir yapıştırıcı alıp denemekten bir zarar gelmez.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
#5: 12 Kasım 2018, 14:53:37
Çok minik bir noktaysa, bir damla silikon ya da sika iş görmez mi?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Z

Ziya Gunes

#6: 12 Kasım 2018, 15:23:37
Silikon tutmaz. YAni iş görmez maalesef
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#7: 12 Kasım 2018, 16:26:42
Deniz'in dediği dışında yolu, yordamı yok. O tüp sökülecek ve yeniden yapıştırılacak.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#8: 12 Kasım 2018, 18:40:11
Asıl problem bence onu tamir etmek değil, bir şekilde tamir edilir. Asıl sorun botun orasında kaçak varsa diğer tüm bağlantı-ek yerleri de şüphelidir, kısa bir süre sonra başka yerlerden de kaçıracaktır. (Eğer o delik bir kaza-darbe vb. sonucu oluşmadı ise tabi..)
Böyle şüpheli botları komple söküp, temizleyip, en baştan doğru ve kaliteli şekilde yapıştırıyorlar ama neredeyse yeni bot parasına maloluyor tabi..

Geçici çözüm; delik belirgin ise bot sökük iken uygun yapıştırıcı bir şırınga ile basınçla içeri zerk edilebilir.
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#9: 12 Kasım 2018, 18:40:52
çift göndermişim.. sildim..
  • IP logged
><(((º>

• *
#10: 12 Kasım 2018, 18:55:29
Doğan Reis, iyi haftalar.

Maalesef kaçağın bulunduğu kısım en zor tamir edilen yerlerden ve profesyonel yardım almadan başarılı tamir ihtimali çok düşük.

Profesyonel tamirciler şu şekilde tamir ediyorlar; öncelikle sıcak hava tabancası ile ısıtılarak, tüpün sonundaki dairesel parça tamamen çıkartılıyor. Eski yapıştırıcının tüm kalıntıları zımpara ve aseton yardımı ile temizleniyor. Her iki tarafa da çift karışımlı bot yapıştırıcısı (PVC ve hypolon kumaşlar için farklı farklı) uygulanıyor ve uygulama yönergesindeki kadar kuruduktan sonra presslenerek yapıştırılıyor.

Çoğunlukla işin en zor kısmı da bu gibi tuhaf parçaları yapıştırırken press uygulamak. İstanbul'daki bot satıcıları ile görüşürseniz yardımcı olabilecek kişilerin irtibat bilgilerini verebilirler. Ancak tamiratın bot fiyatına yaklaşma ihtimali de var.

Preslenecek ve ısı tabancası ile (üreticiler mikro dalga fırın kullanıyor) ısıtılacak.
Kendimiz yapmazsak gerçekten pahalıya mal olur. :)
  • IP logged

• *
  • S/Y Pigeon
#11: 12 Kasım 2018, 21:09:57
Şükrü bot tamiri ve imalatı yapıyor.
İstanbul Göztepe'de.
Benim botu geçen sene aynı yerden tamir ettidi ve fazla birşey istemedi.
0533 4254803
Selamlar
  • IP logged

• *
#12: 12 Kasım 2018, 22:24:06
Doğan botculuk yaptığım dönemlerde kendi botumun tamirini kendim yapıyordum,bende botçuların kullandığı ısı tabancası var,ama elimde yapıştırıcısı yok çift kompenantlı bot yapıştırıcısı bulabilirsen hafta sonu beraber tamir edebiliriz,kaçak olan yerin temizlik malzemesi zımpara filan teknede var yapıştırıcıyı bulabilirsen bana haber ver ısıtıcı iş yerinde geliriken getirebilirim 15 20 dakikalık iş.

bu arada az önce bot tamircisi arkadaşımı aramıştım ilaç için telefonunu açmamıştı şimdi aradı ilacı verecek,botu kap gel iş yerinde yapabiliriz veya ilacı sen al Halil ağbiden orada yapalım nasıl uygun görürsen öyle yapalım,yalnız ilacı cengel köyden alacaksın.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2018, 22:29:29 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#13: 12 Kasım 2018, 23:19:36
Tamamdır Ali abi, çok teşekkürler herkese bu arada
  • IP logged

• *
#14: 13 Kasım 2018, 00:32:07
Doğan botculuk yaptığım dönemlerde kendi botumun tamirini kendim yapıyordum,bende botçuların kullandığı ısı tabancası var,ama elimde yapıştırıcısı yok çift kompenantlı bot yapıştırıcısı bulabilirsen hafta sonu beraber tamir edebiliriz,kaçak olan yerin temizlik malzemesi zımpara filan teknede var yapıştırıcıyı bulabilirsen bana haber ver ısıtıcı iş yerinde geliriken getirebilirim 15 20 dakikalık iş.

bu arada az önce bot tamircisi arkadaşımı aramıştım ilaç için telefonunu açmamıştı şimdi aradı ilacı verecek,botu kap gel iş yerinde yapabiliriz veya ilacı sen al Halil ağbiden orada yapalım nasıl uygun görürsen öyle yapalım,yalnız ilacı cengel köyden alacaksın.

ADAM ADHESİVE marka çift komponentli bir yapıştırıcı var . bulabilirseniz onu kullanın Ali. Zodiac fabrikasında da onu kullanıyorlar diye duymuştum.
Kolay gelsin size.
  • IP logged

Yukarı git