Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tatlı suda koku

• *
Tatlı suda koku
OP: 05 Kasım 2018, 13:41:26
Tekneyi bir iki hafta boş bıraktığımda musluklardan tatlı suyu açtığımda ağır bir koku geliyor. NEredeyse kanalizasyon kokuus. 2-3 dakika sonra geçiyor koku. TÜm muslukalrdan gelmiyor, ara ara yer değiştiriyor. Daha evel depoda kalan sya suçu atmıştım. Tamamen boşaltıp tekrar doldurdum sorun yoktu. Ama 1 ay boş bırakıp döndüğümde bu haftasonu yine aynı şey oldu. 2-3 dakika korkunç ağır bir koku. Kanalizasyon kokusu gibi ama alakası yok. Olmamalı yani. Ayrıca hemen geçiyor.

Daha evvel tuvaleterden birinde br süre kullanmazsam böyle bir koku olyordu. "Tuvaletten pis su tankına giden boruda tuzlu su bırakırsan içinde bakteri oluşur o d aağır bir koku yapar" demişti biri ya d aıokumuştum bir yerden. O yüzden teknede kalmayacaksam tuvaletlere tatlı su basıyorum bir kaç kez, gerçekten de kesildi o koku. Ama tatlu sulardan gelen o koku nedir öyle? Sebebi ne olabilri? Nasıl giderilebilir?
  • IP logged

• *
Ynt: Tatlı suda koku
#1: 05 Kasım 2018, 13:58:52
İlkay reis borularda kalan su içinde çürükçül bakteriler oluşuyor.Uzun süre bekleyince suyu bir miktar akıtmanız yeterli olur.Deponuza atacağınız klor tableti borudaki suya çok az etkili olur ama kokuyu tamamen yok etmez.En iyisi suyu biraz akıtmak.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 05 Kasım 2018, 14:00:05
Borularda ki birikmeden kaynaklanıyordu. Hidroforlar basınçtayken tüm sistem de su oluyor. Ben de de benzeri bir durum vardı . 150 litre olan tankıma 10 ml çamaşır suyu koydum . iki sefer devir daim yaptım aynı şekilde şu an kalmadı. Ama eser miktarda çamaşır suyu kokusu aldım. bu süreçte meyve falan yıkamadık.Benim dinlencedeki duş ta bu koku geliyordu. Diğer yerlerde yoktu. Artık hidroforun sigortasını kapattıktan sonra bir musluk açarak sistemdeki suyun basıncını alıyorum, bir faydası olurmu bilmiyorum ama çamaşır suyu faydalı oldu. Bu koku da sanırım  bir sefer Bakırköy'den aldığım sudan dolayı oldu. Şehir suyu sanmıştım meğer tankerle getirilen sulardanmış.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#3: 05 Kasım 2018, 14:21:41
Suyu akıtmak kesin çözüm. Anti bakteriyel ilaçlar ya da çamaşır syunu ben de düşünüyorum. Su akıtmak çözüm ama misafir falan gelicne anlatamıyorsun. "Kesin kanalziasyon karışmış" diye iddia eden msiafirim oldu. YErsiz bir "Vallah teknem temzidir" konuus açılıyor yoktan yere..
  • IP logged

• *
#4: 05 Kasım 2018, 14:44:34
Borularda oluşan bakterilerden dolayı o çürük yumurta kokusunu alıyorsunuz. Su yapıcılarda da aynı şekilde çalıştırılmadan 1 haftadan uzun bekleyişlerde oluşan bir kokudur. Belli bir süre dışarı atıldıktan sonra koku geçer.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
#5: 05 Kasım 2018, 14:56:17
İlkay Bey,

İyi ki bu soruyu sordun.
Ara ara ben de karşılaşıyordum ve acaba su mikroplu mu endişesi taşıyordum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2018, 19:12:37 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 05 Kasım 2018, 16:06:35
Tekneyi bir iki hafta boş bıraktığımda musluklardan tatlı suyu açtığımda ağır bir koku geliyor.

İlkaycım, behemahal çamaşır suyu. Abartmayacak kadar, ama kesinlikle az değil. Sonra devridaim yaptır. Sonra soda. Yine devridaim. Mis gibi olacaktır.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Viya böyle!
#7: 05 Kasım 2018, 16:50:26
Hareketsiz kalan su bakteriler nedeniyle bu kokuyu yapıyor.

Klozette kalan su, egsoz borusunda kalan su, su tesisatında kalan su bu kokuyu yapıyor.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2018, 19:12:02 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
#8: 05 Kasım 2018, 18:40:40
İlkay merhaba ,
Tanka su doldururken 200 lt su için 2 gram hesabıyla kokusuz ve tatsız ''Gümüş İyodür''  atmak tadını bozmadan 9 ay a kadar suyu korur.
Belki başka yerlerde de vardır ama ben East Marin den 1 kutu almıştım bu sezon başında 50 TL. fiyata.
İçinde ölçeği de var ve 10.000 Lt. Su için yeterli kutunun içerisindeki miktar.
Selamlar ,

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2018, 18:48:44 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#9: 06 Kasım 2018, 10:47:39
İlkay merhaba ,
Tanka su doldururken 200 lt su için 2 gram hesabıyla kokusuz ve tatsız ''Gümüş İyodür''  atmak tadını bozmadan 9 ay a kadar suyu korur.
Belki başka yerlerde de vardır ama ben East Marin den 1 kutu almıştım bu sezon başında 50 TL. fiyata.
Selamlar ,

Gümüş kapların bakteri oluşumuna engel bir etki yaptığını çok yerde okumuşuzdur. Bu durumda su tanklarının içine "tutya anodlar gibi" gümüş levha monte etsek faydası olmaz mı? ...
  • IP logged
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

• *
#10: 06 Kasım 2018, 13:38:57
İlkay merhaba ,
Selamlar ,

Gümüş kapların bakteri oluşumuna engel bir etki yaptığını çok yerde okumuşuzdur. Bu durumda su tanklarının içine "tutya anodlar gibi" gümüş levha monte etsek faydası olmaz mı? ...

Uzun müddet tekne yatacaksa , bence su tanklarını boşaltıp mazot tanklarını dolu tutmak veya bu Gümüş İyodür ü kullanmak daha kolay ve iyi olur Köstekçi hemşehrim. :)
  • IP logged

Yukarı git