Öncelikle hatırlatayım, Yengeç satılması umuduyla ilanda. Ama rasyonel olmakta fayda var; kim bu zamanda bi ucundan ötekine 16.5 metrelik bir ahşap yığını almak ister; de ki istedi, ben tipini beğenir de verir miyim... bol bilinmezli denklemi de göze alarak başladım yine eşelemeye.
Geçen yıl her ne yaptıysam yalan, olmadı. Gerçi millet her yıl bu seviyede bakım yapıp atıyor kayığını ama zerre içime sinmedi yapılan işler. En başta da renk değişikliğinden inanılmaz rahatsızım. Bildiğin yabancılaştım kayığıma

Bu sene olur da bütçeye uygun bir kara imkanı yakalayabilirsem aşağıdaki işlere bulaşasım var:
1. Üst güverte tiklerinden vazgeçip kaydırmaza dönmek.
Öncelikli soru, tiklerin üzerine mi, sökerek mi? Üzerine elyaf sarmalı mı, sarmamalı mı?
2. Davlumbaz ve cam kenarlarının komple yenilenmesi.
Öncelikli soru; masif mi, su kontrası mı? Su kontrası olursa üzerine elyaf sarmalı mı, sarmamalı mı? Mevcut ahşabı sökmeden üzerine mi yapmalı?
3. Küpeşte ve yumruların tamiri.
4. Arma bağlantılarının güçlendirilmesi. Özellikle kıç ıstralyanın küpeşte ve borda bağlantılarının elden geçmesi.
5. Borda ve karinanın tekrar yakılması, kalafat ve sonrasında osmanlı macunu uygulaması. Kalafat mı, sika türevleri mi, telason mu? Ya da başka önerisi olan var mı?
6. Direğin indirilip verniğinin silinmesi ve bezir uygulanması.
7. İç mekanın bölmeler ve kapılar hariç macun çekilip beyaza boyanması.
Şimdilik bunlar...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."