Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 49 Gün Okyanusta Sürüklenen Balıkçı Kurtarıldı

• *
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Devrilmemiş demek ki, hayret ya, kafayı yer adam o aletin üstünde.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

S

Servet

''ADİLANG'IN SAĞLIK DURUMU İYİ
Zayıflamış ve bitkin halde bulunan Adilang'ın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Ahşaptan yapılan ve sadece bir kişinin sığabileceği büyüklükteki balık tuzakları, Kuzey Sulevasi'de yaygın olarak kullanılıyor. "Rompong" olarak adlandırılan balık tuzaklarında kürek ya da motor bulunmuyor. Deniz işçileri, kıyıdan 125 kilometre açıkta sabitlenen tuzaklarda tek başına günlerce kalıyor.''

Şeytan ayrıntı da gizlidir..

Kıyıdan 125  km uzakta ,nasıl  sabitleniyorlar?
  • IP logged

• *
Okyanusun soluganları nasıl dağıtmamış.Adamın yaşayacak günü varmış daha.
Bir yerde okumuştum.Baba oğul denizci okyanusta tekneleri batıyor ve salda sürükleniyorlar.ellerindeki su ve erzak iyice azalınca baba kendini gence farkettirmeden feda ediyor.ve bir gün sonra genci bir gemi kurtarıyor.Böyle durumlarda yaşam gücü ve umudun çok önemli olduğunu vurguluyordu.Yabancı bir dergide okumuş olabilirim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
''ADİLANG'IN SAĞLIK DURUMU İYİ
Zayıflamış ve bitkin halde bulunan Adilang'ın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Ahşaptan yapılan ve sadece bir kişinin sığabileceği büyüklükteki balık tuzakları, Kuzey Sulevasi'de yaygın olarak kullanılıyor. "Rompong" olarak adlandırılan balık tuzaklarında kürek ya da motor bulunmuyor. Deniz işçileri, kıyıdan 125 kilometre açıkta sabitlenen tuzaklarda tek başına günlerce kalıyor.''

Şeytan ayrıntı da gizlidir..

Kıyıdan 125  km uzakta ,nasıl  sabitleniyorlar?

Büyük ihtimalle yüzer haldedir. Derinlik demirlemeye uygundur. Yada açıklarda ki sığlıklarda dalyan şeklinde yüksektedir.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Kuzey Sulawesi'nin 125 km açığında olmuş. Haritaya göre orada sığlıklar var.
  • IP logged

• *
Harita
  • IP logged

n

nuri_kongur

Tercümede hata veya haberde bir eksiklik yoksa, su edinme yöntemi bana tutarsız geldi. Deniz suyunu gömleğiyle süzerek içmiş. Deniz suyu böyle süzülüyorsa millet boşuna para veriyor tuz arıtma cihazlarına. Geçen Özgür kaptan paylaşmıştı deniz suyunun vücuttaki yan etkilerini. Deniz suyundan tuzu tam arındırmadıkça metabolizma üzerinde ölümcül etkisi var. Ha yağmur yağmıştır oradan topladığı suyu içmiştir o zaman başka, ama haberde bundan bahsedilmiyor. Neden gerçekçi değilin sebebini öğrenmek isteyenler Özgür kaptanın forumda paylaştığı o yazıdan öğrenebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
aa evet, şurada ilgili bir yazının linkini paylaşmıştım;
https://heyamolahey.com/ilk-yardim/t1691

basın üzerinden okuduğunuz hiçbirşeye inanmayın derim.. milyon tane hata, kulaktan dolma bilgi, uydurma hikayeler..
2010'dan beri bu gemitrafik.com nedeni ile gemicilik dünyasını, kazaları, olayları yakından takip ediyorum, denizcilikle ilgili çıkan haberlerin %80 oranında aşırı yanlış olduğunu net söyleyebilirim.

Bu arada deniz haritasından Kuzey Sulawesi çevresini inceledim, çevresinde okyanus oldukça derin ve öyle bariz bir bank, sığlık vb. yok. Enes'in işaret ettiği yerde de küçük küçük adalar var, ama yakın çevreleri 1000m derinlikte.. yani haberin demirleme vb. kısmı da uydurmadır, 125km açıkta olması da yalandır..

Tek inanacağım gerçek, bi balıkçı kaybolmuş, kötü şartlarda uzun süre dayanmış ve bulunmuş.. o kadar.. :)
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git