Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Filika ve Dingi Yelkenciliği Konferansı Düzenlendi

• *
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (Küdenfor) , İstanbul Yelken Kulübü ve Tuzla Yat Kulübü işbirliğiyle SETUR Kalamış Marina’da “Filika ve Dingi Yelkenciliği” konferansı düzenledi.

İşte birkaç video :

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Konferansın tam videosunu nereden bulabiliriz.?Çok ilginç.Bazıları çaba sarfediyor. Desteklemek lazım.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Classicboats Turkiye
 :)xx :)xx :)xx :)xx

Hüseyin 'im (Ürkmez) de Mavi Vatan'ın floğunu basıyor.

Katılmayı çok isterdim. :'(
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Haberim olsa kesin giderdim valla...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
Konferansın tam videosunu nereden bulabiliriz.?Çok ilginç.Bazıları çaba sarfediyor. Desteklemek lazım.

Video konusunu araştıracağım.

Konferansa Amiral Cem Gürdeniz,  Tanju Kalaycıoğlu, Necati Zincirkıran konuşmacı olarak katıldılar.

Genel izlenimim olumlu. Konu teknelerin tarihleriyle ilgili bilgi verilip, ahşabın teknecilik üzerindeki önemine değinildi.

Tuzla yelken kulübünde 3.60 metre dingiler varmış. Bunlardan birini ve videoda gördüğünüz tekneleri yelken yaparken izleme imkanımız oldu. Kuğu gibi ilerlediler . Çok hoştu. Ben 3.60 'lığa vuruldum. Pire gibi.  Oradan oraya zıplıyordu. Ne var ki şişme olmaması bir eksiklik 😊

Sergilenen tekneler arasında Aziz kaptanın Çakılı ve Selahattin ustanın ahşap teknesi de vardı.

Seneye yinelenirse Küçük'ü götürmeniz kanımca hoş olur.
  • IP logged

• *
Duyuru sayfası veya web sayfası gibi birşey var mıydı Enes Reis?
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
Duyuru sayfası veya web sayfası gibi birşey var mıydı Enes Reis?

Ben bir arkadaşım sayesinde girebildim.  Ancak bir kaç internet sitesinde duyurulduğunu internette arama yapınca öğrendim.

Ahşap teknesini getirenler doğal ziyaretçiydiler . Bir de davetliler vardı. Benim gibi kaç kişi vardı, bilmiyorum.

Kanımca haber almak için başka siteleri de düzenli olarak izlemek gerekli.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Enes, Hüseyin Ürkmez ile tanıştın mı?

Senin giriştiğin projede en çok fikir verecek, ufkunu açacak, bu konuda dünya kadar tecrübesi olan, Türkiye'de eşi-benzeri olmayan, çok tatlı bir adamdır. Dükkanına git fırsat buldukça, uzun uzuun sohbetler et.. (ki Hüseyin sever konuşmayı!) :D

Adresi bu röpörtajın sonunda var;
http://www.gazetekadikoy.com.tr/yasam/kadikoyun-kurekli-seyyahi-h12446.html
  • IP logged
><(((º>

• *
Enes, Hüseyin Ürkmez ile tanıştın mı?

Senin giriştiğin projede en çok fikir verecek, ufkunu açacak, bu konuda dünya kadar tecrübesi olan, Türkiye'de eşi-benzeri olmayan, çok tatlı bir adamdır. Dükkanına git fırsat buldukça, uzun uzuun sohbetler et.. (ki Hüseyin sever konuşmayı!) :D

Adresi bu röpörtajın sonunda var;
http://www.gazetekadikoy.com.tr/yasam/kadikoyun-kurekli-seyyahi-h12446.html

Tanışıyoruz. Konferans günü birkaç  cümleden sonra hatırladı.  Yerini biliyorum. Kısmetse bir gün görüşeceğim.

Bu arada filikalardaki kürekleri görünce canım kürek çekmek istedi. Ahşap kürek özendiriyor. Ağır oluyor ama gülü seven...
  • IP logged

Yukarı git