Ahmet ReisSağolun. Ben beceremeyince resim yüklemeyi Zafer Dedeoğlu'na rica ettim. Sağolun
Ahmet ReisimBen meteoroloji konusunda çok acemiyim ama o tarih aralığındaki simülasyon ile resimler hiç örtüşmüyor. Bu programda çok kabul gören bir program bildiğim kadarı ile . Siz nasıl yorumluyorsunuz
Kemal Reisim,Uyuşmadı dediğiniz sanırım Tahmin Modelleri arasındaki fark ya da hassasiyet farkı 8 km - 50 km.. Ben genellikle ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecast) kullanıyorum daha bizim kıtanın.
Alıntı yapılan: Kemal Gündüz - 06 Eylül 2018, 21:59:21Ahmet ReisimBen meteoroloji konusunda çok acemiyim ama o tarih aralığındaki simülasyon ile resimler hiç örtüşmüyor. Bu programda çok kabul gören bir program bildiğim kadarı ile . Siz nasıl yorumluyorsunuzBen bu programa hiç bakmadım, fakat resimlerden benim anladığım şu; Batı Karadenizin batısına ve İstanbul'un Kuzeyine yağış bırakan bir havadır bu. Mevsim geçişlerinde çok olur. Saatin tersinde döndüğü için bizim kıyıları yer yer batı, yer yer Karayel bazı yerleri de lodos olarak vurur. Poyrazdan bu havaya hızlı geçiş yaparsa bir nevi havanın kaçık yapması anlamına gelir. ciddi basınç düşüklüğüyle birlikte çok hızlı rüzgar artışı olur, ardından yağmuru gelir. Büyük haritayı yani Karadenizin Kuzeyini de görebilseydik daha detaylı bir şeyler yazabilirdim. Karadeniz'de havayı yazın deniz daha doğrusu kuzey komşumuz, kışında anadolu anakarası şekillendirip oluşturuyor.
Ahmet Ventusky oldukça iyi bir meteo programı. Lokal olarak haritaları büyütüp küçültebiliyorsun. Karadeniz'in ve diğer bölgelerin tamamını görebilirsin.Bahsettiğin siklon merkezi Kırımın güneyinde.https://www.ventusky.com/?p=43.3;31.9;5&l=temperature-2m