Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: ŞARBON RİSKİNE KARŞI

  • *
  • İleti: 1547
    • Classicboats Turkiye
ŞARBON RİSKİNE KARŞI
OP: 05 Eylül 2018, 00:49:12
ŞARBON RİSKİNE KARŞI
(Alıntı)

Bu günkü Şarbon ile ilgili durumda Etler ve Sütler riskli. Ancak Bacillus anthracisin en dirençli sporları (besinlerin içinde yaşayan canlılar) 15 dakikadan az olmamak kaydiyla kaynatmalıyız.
Bu durumda şunlara dikkat etmemiz gerekiyor.
#Kıyma çiğ et olduğuna göre, bakteri de eldeki sıyrıklardan kolayca bulaştığına göre, (bir deri şarbonu ile karşılaşmamak için) eldivenle kıymayı yogurmak gerek. Çiğ hiç bir et ve sakatata çıplak elle dokunmamak gerek.


#Etleri..köfteleri cok iyi kaynatmak gerekiyor.. Kaynamaya basladiktan sonra..15 dk en az.
kaynatmaya DUYARLI...dirençli değil..😔
kaynamaya basladiktan 15dk sonra risk ortadan kalkar.

Sutlere gelince kutu sütlerin uzerinde UHT yazar. Ultra high temperature ile sterilize edildi demektir. Bunu kontrol edin.. Bunlarda risk yok. Ama pastörize sütler, çiğ sütler ve günlük süt çeşitleri en az 15 dk kaynatilip içilmeli.

Bilindik süt, peynir ve yoğurt markalarinda risk olmaz. Bunların Ari yani hastalıksız hayvan çiftlikleri vardır, dışarı da ihraç ediliyor çoğu..
#Açık dondurma yemeyecegiz. En şıķ pastane ya da cofee bike olsa bu dondurmayı hangi sütle yaptığını bilmediğimiz için yemeyeceğiz. Kapalı paketli dondurmalarin uzerinde uretim tarihi yazar.. temmuzdan sonra uretilenler riskli olabilir ki bunlar da seneye satılır bence...

Deri şarbonu tedavi ediliyor. Kotu ve oldurucu olan akciger sarbonu. 1987 de sevgili Ekrem Hocamla uretmiştim. Cok onemli bir gubre firmasınin ust duzey yoneticisinden. Hastayı yaşattılar ama cok ugrastilar. Bunu şundan yazıyorum Topraktan uçusan bakteri sporlari solunumla giriyor. Özellikle bahçeler icin gubreleme yaparken bitki ekerken, ozellikle temmuz ayindan sonra satilan gubreler çok riskli. Cunku bakteri hasta hayvanın dışkısıyla atıliyor ve sporlar toprakta canlı kalıyor.

Eldivenle ekip biçme işlerini yapmak ve mumkunse bahçe ya da saksılarımıza yeni gubreli toprak koyacaksak işlem sırasında eldiven yani sıra bir bezle agzimızı burnumuzu maskeleyip gizlerimiz icin de bir gozluk takip islemleri yapacağiz.. Ya da boyle işler yapmayacagiz

Anlasilan diete girecegiz hepimiz.. Dışardan hamburger, kofte, markasız açık sucuk (mangal için satilanlar) yememek lazım. Zira iyi pişmemiş ici çig kalmış kısımlar olabilir. Cok bilindik marka olmak sartiyla şarküteri tüketilebilir. Ancak bunlar kaynatılmiyor.. Sporlar canli kalabilir. Simdi piyasada olanlarda risk yok.. Eski üretim onlar. Asıl bundan sonraki üretimler riskli.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

  • *
  • İleti: 237
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#1: 05 Eylül 2018, 10:12:53
Çok güzel toparlanmış. Ve ilaveye gerek olmayan tavsiyeler pakedi. Teşekkürler Cem Bey.
  • IP logged

  • *
  • İleti: 975
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#2: 05 Eylül 2018, 13:02:21
Derdim çoktur hangisine yanayım.

Açık süt alır (bulursam) kaynatırım, olmadı günlük süt.

Yoğurdu kendim yaparım, ya da Teyzelerden alırım.

Koyun eti, nadiren dana. 

Gerçek köy ürünü bulursam ne olduğuna bakmadan alırım, çürük mürük. 

Risk analizinde kanser ölümlerinin % 1’ine ulaşmamış parametreleri hesaba katmam.  Cheney, Babuna, WHO ‘yu hep hesapta deneyimler bölümünde tutarım.

Er ya da geç Meçhule sessizce yol alacak bir gün nasılsa bizim gemi.

  • IP logged

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 830
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#3: 05 Eylül 2018, 13:52:21
Gündemdeki bir halk sağlığı sorununa ilişkin güzel anlaşılır temel bilgiler..
Paylaşım için teşekkürler..

*"kaynatmaya DUYARLI...dirençli değil..😔" bu emoji sanırım Basil için olsa gerek.. ;)
  • IP logged

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 4254
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#4: 22 Ekim 2018, 21:01:25
Ünlü gemi yükünü Iskenderun limanında boşaltmış. Aali abiye kırmızı et yasak , o yırttı.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

S

Servet

Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#5: 22 Ekim 2018, 21:55:45




Yoğurdu kendim yaparım, ya da Teyzelerden alırım.





Teyzelere çok güvenme. :)

Bende yöresel pazarlarda gençlerden değil teyzelerden alırım genel de.(yaşlıdırlar çok durmasınlar pazar da diye)
Kdz.Eregliden aldıgım çilek sepetinin üstteki vitrin kısmı hariç,hepsi ezik çıktı. :)
Datça da yine bir teyzemden badem almıştım,onlarda bayat çıktı. :)
Bi daha da ,açıktan yöresel ürün almıyorum.
  • IP logged

  • *
  • İleti: 1631
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#6: 23 Ekim 2018, 00:44:11
Artık hayvanı da meradan seçip alacağız sanırım. Sokak arasında yemeyi çok seven birisi olarak bir müddet ara vereceğim değerli devlet büyüklerim sayesinde. Muhtemelen %70 i İstanbul’a gelir o hayvanların.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

  • *
  • İleti: 103
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#7: 23 Ekim 2018, 17:29:31
Şarbon bahsi geçildiği kadar yüksek oranda mı görülüyor şu anda. Bende hadi canım diye patır kütür et tüketiyorum bakmadan.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 4254
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#8: 23 Ekim 2018, 19:03:09
Kendine mukayet ol Alper Reis. Veteriner hizmetlerinin iyi olduğunu umduğumuz/bildiğimiz marketleri tercih edersek sorun yok. Ama restoranları bilemiyorum. Ben hep aynı restoranlara gittiğimden, psikolojik olarak rahatım.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

  • *
  • İleti: 103
Ynt: ŞARBON RİSKİNE KARŞI
#9: 31 Ekim 2018, 11:16:00
Abi saolda ben genelde Üçler diye bir market var bizim orada. Onlardan tüketiyorum eti. Eti nereden alıyorlar onu tahmin edemiyorum tabii
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

 
Yukarı git