Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Vendee Globe

• *
Vendee Globe
OP: 19 Ocak 2017, 15:19:32
Bu seneki kadar bu yarış beni hiç etkilemedi.
74 gündür, kesintisiz, her türlü zorlu hava ve coğrafi koşullar bir yanda, deniz trafiği ve yarış baskısı bir yanda...

Birinci ile ikinci arasındaki fark yaklaşık 5 saat: yani yaklaşık biri 1770 saatte yarışı bitirirken, diğeri 1775 saatte bitiriyor. Binde 3'lük bir fark.

Şu saatlerde, birinci olması neredeyse kesinleşen Armel Le Cleac'h, kıyıya paralel bir seyirle son 5 saatini geçiriyor.
Ne hissediyordur acaba?
sabırsızlık mı, sabır mı?
çoşku mu, bitsin artık bezmişliği mi?
akşam uyuyacağı sıcak ve yumuşak yatağımı, yoksa eşini dostlarını, ailesini mi?

Ne düşünüyordur çok merak ediyorum.
Türkiye saati 7 gibi youtube, facebook vb mecra üzerinden canlı yayınlanacak. Ve ben merakla Armel'in yüzünü inceleyeceğim.

Aynı şekilde Alex Thomson ne düşünüyordur?
Son röportajını okudum. Otopilot arızası sebebi ile uyuyamamaktan bahsediyordu. Binde 2'lik bir farkla önemli bir ünvanı kaçırıyor. Uykusuz.
Ya o ne hissediyordur? Hangi manevrası ya da kararından pişmanlık duyuyordur?
Bozulan otopilotun kendisininki olması ama Armel'in ki olmaması durumu için kime küfrediyordur?
Talihine? Firmaya? Teknisyene?

Bu yarışla ilgili iç dünyalarını da yansıtan güzel bir röportajı/belgeseli dört gözle bekliyor olacağım.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Vendee Globe
#1: 19 Ocak 2017, 15:26:35
Ben de aylardır Geko'da Semih Sener'in anlatımı ile takip ediyordum, yetiyordu, ama son 2-3 gündür sürekli bilgisayardan bakıyorum, gerçekten çok heyecanlı olmaya başladı! :D

Alex'in yüzünden daha çok belgesel çıkar sanırım.. :)
  • IP logged
><(((º>

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 19 Ocak 2017, 15:44:28
Benim ise hiç ilgimi çekmezdi, ne yaptıklarına anlamda veremezdim, ama bu sene ilginçtir sosyal medya da çok karşıma çıktı. Bende ne yapıyor bu amcalar diye merakla izlemeye başladım. Acayip çılgınca bir şey. En son dün  Armel yine şanslıydı aynı havanın sağnağını yakalamış 4 mil daha hızlı gidiyordu. Ama Alex i düşünemiyorum bile ne saydırıyordur etrafındakilere.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 19 Ocak 2017, 16:39:04
Benim de hiç dikkatimi çekmezdi zorluğunu bir nebze bilirdim ,bu sene Semih Sener sayesinda ilgim arttı  :). Benim merak ettiğim bu yarışa nasıl bir antremanla hazırlandıkları ve piskolojileri.
  • IP logged

• *
#4: 19 Ocak 2017, 17:04:25
Rica etsem Gezgin Korsan'daki linki paylaşabilir misiniz?
Ben oraya üye değilim, bulamıyorum.
  • IP logged

T
  • *
#5: 19 Ocak 2017, 18:05:13
  • IP logged

• *
#6: 19 Ocak 2017, 19:39:30
Ben Semih Bey'in yorumlarını okumak için istemiştim linki ama  ::)

Finish'i facebooktan seyrettim.
Etkileyici.
Bir yanda da 74 gün denizde filan diyorum ama o anda da aklıma Nazım Hikmet'in şiiri geliyor aklıma. Bu da var diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=0Mq9Ri8CjMg
  • IP logged

T
  • *
#7: 19 Ocak 2017, 20:19:04
 ;D ;D ;D
Ben de o anki canlı yayın görüntüleri çok güzeldi, hazır konusu açıldı diyerek paylaştım canlı yayın linkini. Arada başka mesaj var mı diye bakmamıştım sizinkinden sonra.
Yoksa ben de uzun zamandır girmiyorum, haberim yok konudan.

Bu arada, videoda ki performans harikadır gerçekten. Çok severek seyrettim bir çok kez.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 19 Ocak 2017, 21:36:21
Bu arada en sonda gelenin daha dünya kadar yolu var.
  • IP logged

T
  • *
#9: 19 Ocak 2017, 21:38:24

Onları bilmem, benim Virtual Regetta'daki kayığım 77,201. an itibari ile daha 1800nm var   C:-)  ;D
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#10: 19 Ocak 2017, 21:44:57

Onları bilmem, benim Virtual Regetta'daki kayığım 77,201. an itibari ile daha 1800nm var   C:-)  ;D
Bundan sonra bitmez o yol , kasmayıp gitsinler şöyle güzel bir yerlere.
  • IP logged

• *
#11: 19 Ocak 2017, 23:33:08
Bence bu yarışın ,eşit şartlarda uzak ara galibi Alex Thomson. 19 kasım da sancak kanatçığını (foil) suda yüzen bir bilinmeyen nesneye vurup sakatladığı (düşük havalarda veya ters kontrada geri çekip süratini daha da artıramıyordu foil yerine ,sabitlenmişti) halde yarışı tamir vs. İçin terk etmedi o halde güney okyanuslarını aştı, Horn burnunu döndü ve en son bir kaç gün önce otopilotu arızalandığı için uykusuz dümen tutmak zorunda kaldı.
Böylesine bir mücadele inanılmaz.
İnsan da biraz da şans olacak bu işlerde. C:-)
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#12: 20 Ocak 2017, 00:49:43
Ama gecen yarista aynı sanssızlık armelin basinda idi hatta daha da kotusu yanlis hatirlamiyorsam son saatlerde geri dusup 2. Oldu. Ben alexin kazanmasını cok istiyordum fransız ekolunun sonu gelmeli ingilizler de yaris kazanabilmeli idi ..... ama son hafta alex kazansa armele daha fazla uzulurdum.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#13: 20 Ocak 2017, 01:32:03
Ama gecen yarista aynı sanssızlık armelin basinda idi hatta daha da kotusu yanlis hatirlamiyorsam son saatlerde geri dusup 2. Oldu. Ben alexin kazanmasını cok istiyordum fransız ekolunun sonu gelmeli ingilizler de yaris kazanabilmeli idi ..... ama son hafta alex kazansa armele daha fazla uzulurdum.

Bülent reis dedim ya biraz şans olacak bu işlerde.
Ben tarafsız gözle bakıyorum ancak kesin anladığım şu ki eğer Alex şanssızlıklar yaşamasa ve ikisi eşit şartlarda yarışsa imiş ,uzak ara yiyecekmiş Armel i aynı özellikteki teknelerde,Horn burnunu dönüp sakat olan foilini biraz düzeltince ne atak yaptı ,ya bozuk otopilotla uykusuz mücadelesi ! Yani az kalsın yakalıyordu Armel i. Bu şanssızlıklar Armel in başına gelse aynı mücadeleyi belki yapardı ama fark herhalde saatler değil günler olurdu.  Alex kazanamamasına rağmen daha iyi bir yelkenci , bence bu anlaşılıyor.  :)xx
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2017, 01:45:00 Gönderen: Öcal Turan »

Yukarı git