Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Keçinin Seyri

• *
    • instagram
Keçinin Seyri
OP: 22 Ağustos 2018, 16:41:41
Malumunuz Kri-Kri Girit Keçisi demek.. Bizimki yine inadını gösterip kendi ne istediği ise öyle oldu...
10 günlüğüne çıktığımız karada 5 ay kalınca anladık ki bizim yaşam döngümüz böyle olacak.. Halbuki geçen sene bir daha bu kadar karada bu kadar uzun kalmayız geyip vuslata erdiğimizi sanmıştık..

Neyse efenim, uzun geçen kara bakımlarının ardından Kri-Kri yine dikkate değer bir bakımdan geçti, çürükleri onarıldı, güverte ireko  döşendi, oturma grubu ve masa yenilendi. Yeni döşemeler, gölgelikler edindi..

Bayram tatiliyle Kekova niyetineyle çıktığımız seferde ön yelken furling sisteminin ve 1. Istralyanın azizliği nedeniyle 10 saat sonra Taşucu Boğsak koyunda durduk.. ıstralyayı çözmemize rağmen cenovayı kullanamayacak olmanın verdiği huzursuzluk bizi yine "buralarda" gezinmeye salık verdi.. Şartları zorlamak istemediğimizden,  uzun ve yorucu bir çalışma yılının ardından biraz da zihnen ve bedenen daha dingin bir hal aradığımızdan biz de şartları zorlamayıp çevre koylarda gezinmeye karar verdik.
Bugün 4 günümüz ve gayet huzurlu bir şekilde kayımızda denizle bir olmuş güzel vakit geçiriyoruz..

Tüm dostlara sevgilerimizle.
Denizdeki reislerimize selametler..
Kri-Kri mürettebatı..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Ynt: Keçinin Seyri
#1: 22 Ağustos 2018, 17:49:06
Keyifle, selametle
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 22 Ağustos 2018, 19:32:54
Geliyorsun değil mi buraya Ermancım.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#3: 22 Ağustos 2018, 19:33:30
Geliyorsun değil mi buraya Ermancım.
Geliyorum abi...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

n

nuri_kongur

#4: 22 Ağustos 2018, 19:40:30
Keyifli seyirler Erman reis, elde olmayandan üzülmek yerine var olanın keyfini sürmekle iyi yapmışsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#5: 22 Ağustos 2018, 19:43:55
İyi seyirler Erman Reis.Furling ve ıstralya arızası fotoğrafı var mı?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#6: 22 Ağustos 2018, 20:01:16

10 günlüğüne çıktığımız karada 5 ay kalınca anladık ki bizim yaşam döngümüz böyle olacak.. Halbuki geçen sene bir daha bu kadar karada bu kadar uzun kalmayız geyip vuslata erdiğimizi sanmıştık..

Alışırsın Ermancım, alışırsın :)

Üzüldüm buralara kadar gelememenize ama aslolan kayığının kıçında, denizde olmak. Sefasını sürün. Keyfiniz daim olsun :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • instagram
#7: 22 Ağustos 2018, 20:09:34
İyi seyirler Erman Reis.Furling ve ıstralya arızası fotoğrafı var mı?
Mustafa reisim nasıl oldu bilemiyorum ama furlingin alüminyum profili baş ıstralyanın norsmenine sıkışmış.. furlerı tambur vasıtasıyla çevirmeye çalıştıkça liftin ve tel dönüyordu..
Bu arada tambur norsmenin üst kısmına ulaşmayı zorlaştırıyordu.. Yine de norsmeni sabitleyip gevyeşen liftini sıktığımızı düşündük.. Seyrin ortasında ıstralyanın iyice gevşediğini gördük. Demek ki, biz sıkarken hala tel dönük vaziyetteymiş..
Seyir esnasında başa geçip tekrar sıkmayı denediysemde olmadı en sonunda tel liftin tamamen ayrılma noktasına gelince teli liftinden tamamen ayırıp baş ıstralyayı aluminyum profiliyle birlikte ikinci ıstralyaya sabitledim.. haliyle Kum Burnu geçişinde kafadan gelen kaba dalgalar bizi hayli gerdi ( neyseki ikinci ıstralya var) nihayetinde salimen koya girdik. Sabahında bastona oturup herşeyi söküp, tamburu iptal edip, ıstıralyayı başka bir çaparize vermeyecek şekilde tekrar gerdim.. şu an 4. günümüzde tekrardan bir gevşeme olmadı..
Tahminim ve Tiryaki reisin de görüşüne istinaden aluminyum profil ile norsmeni ayıracak sürtünmeyi, sıkışmayı vs. engelleyecek arada bir parça olması gerektiği ama yok..
Yarın detaylı fotoğraf koymaya çalışayım..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#8: 22 Ağustos 2018, 20:15:14

Alışırsın Ermancım, alışırsın :)

Üzüldüm buralara kadar gelememenize ama aslolan kayığının kıçında, denizde olmak. Sefasını sürün. Keyfiniz daim olsun :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bütün bir yılın hayali olmadık bir işten suya düştü ama yine dünya tecrübe ettik..
Kıçı çok güzel abi.. çok keyifli oldu valla.. Buralarda maskot gibiyiz gelen geçen bir durup bakıyor.. sormadan edemiyor..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Classicboats Turkiye
#9: 22 Ağustos 2018, 21:19:13
Güzel bir sezon diliyorum Erman. Olur böyle şeyler.. :)
Bu arada Errzinn'in yaptığı yeke nasıl oldu? Kullanıyor musun ?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#10: 22 Ağustos 2018, 22:51:48
Keyfiniz bol olsun, Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
#11: 22 Ağustos 2018, 23:25:15
Güzel bir sezon diliyorum Erman. Olur böyle şeyler.. :)
Bu arada Errzinn'in yaptığı yeke nasıl oldu? Kullanıyor musun ?
Cem reisim yeke için kıç ıstralyayı ikili yapmamız gerekiyor. Karadayken mevcut vincin boyu yetmediği için iş kayığın denize inmesine kaldı. Vakit elvermediğinden tatil sonrasına bıraktık.. plan proje hazır. Bir haftasonunda halledeceğiz sanıyorum..i

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Viya böyle!
#12: 23 Ağustos 2018, 09:51:45
Erman'ım, iyi seyirler, huzurlu tatiller... Tadını çıkar, çok çalıştın, şimdi sefasını sürma zamanı.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 23 Ağustos 2018, 12:52:53
Sevgili Erman ve Özden Reisler, keyfiniz bol olsun. Kekova civarındaki balıklar kurtulduk diye bayram ederlerken Taşucu bölgesindekilerse kaçacak delik arıyorlardır :) \>>
  • IP logged

• *
#14: 23 Ağustos 2018, 15:43:26

Anlattığın  benim de başıma geldi.Eğer doğru anladıysam.tambura bağlı paslanmaz lamaları liftinin bodoslamaya bağlanan mafsalına geçen pimle sabitlersen.(fotoğraftaki gibi)tambur dönerken liftini çevirmez.Bu işlemi yaparken çok iyi hesaplamak gerekiyor.kıç ıstralyayı önce tamamen laçka ediyorsun.Baş ıstralya döngerini yeterince vira edip tambur lamalarıyla birlikte bodoslamaya bağlaman ve kıç ıstralyayla gerginliği ayarlamak gerekir.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git