Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Botu Baş Üstüne Çekmek

• *
Botu Baş Üstüne Çekmek
OP: 16 Temmuz 2018, 14:40:31
Merhabalar
Benim bir sorum olacak. Botunuzu nasıl baş üstüne çekiyorsunuz.ben çok zorlanıyorum. Boşta olan mandar halatı ile çekiyorum .
Forumda hep botu arkadan çekme ile ilgili bilgiler bulabildim ama 2 dir botun mapaları kopuyor. Üstelik kıçtan kara olduğumuz için marina içinde manevra esnasında botu öne almakta zorluyor. Tehlikeli oluyor. Saygılar

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Botu Baş Üstüne Çekmek
#1: 16 Temmuz 2018, 15:02:40
Vardevela tellerine tekerleğe benzer apartlar koyun. Boş mandarınızla bele kola bacaklar kuvvet deneyin.Tam o bölgeden çekmeye çalışın. Yorucu olacaktır.  Bir ağabeyim, gurcatadan dönen bir makara sistemi yaptı. Vinçle çekiyor. Ne kadar doğru bilemiyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 16 Temmuz 2018, 15:48:02
Çoğu kişi balon mandarı ile çekiyor. Bunu yaparken Bülent'in dediği vardevelaya takılan makaralar var, yarış yelkenlilerinde çok sık görüyorum bu makaraları ondan kullanmak lazım.  Botu kesinlikle tek mapadan kaldırmamak lazım, çünkü sudan çıkınca ağırlığı artacağı yani gerçek ağırlığı olacağı için suda çekmenin kat kat üzerinde ve doğrultusunda olmayan bir çekme kuvveti oluşacaktır. Doğrusu filika kaldırır gibi kaldırmak bence . Ama bunada iki kişi lazım. Biri botu kayıktan açtıracak diğeri de mandarı basacak. Fazla da detayını bende araştırmadım, sağda solda çeşitli örnekler görüyorum ama botla sürekli işi olup tekne da fazlaca vakit geçirenlerin hepsi matafora yapıyor ve de doğru düzgün bir bot alıyorlar. Benim bot 2,10 tek başıma yukarı alıyorum ama atarken iki kişi gerekiyor. Malum kayıkta küçük olunca.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#3: 17 Temmuz 2018, 08:19:13
Benimde kayık küçük onun için matafora pek iç açıcı gelmiyor. Bu tellere takılan tekerleri hiç görmedim. Bu hafta onları araştırayım . 2.80 benim bot tek başıma mümkün değil manuel sistem kaldırarmam. Bu işe ben süper bir taktik buldum diyen yok mu :) ?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#4: 17 Temmuz 2018, 08:55:08
Ben bu yıl bir patalya (dingi )  kullanmaya başladım malum. Teknenin üzerine çekmem gerekir diye düşündüm hep. Ancak en sert havada dahi bana bir sıkıntı yaratmadı. Hiç bir durumda teknnin üzerine almayı düşünmüyorum artık.

Ayrılırken ya da bağlanırken de hiç sıkıntı yaratmıyor. Üstelik Tayo MAr , Tornistanda zor dümen dinliyor ve ben tek başımayım.

Kıçtan kara yapacaksam, manevraya başlamadan önce patalyayı ön taraftaki babalardan birine  bağlıyorum. Sonra sanki yokmuş gibi manevramı yapıyorum. Bence bu konu üzerine yoğunlaşır pratik yaparsanız rahat edersiniz.

aksi taktirde tek çözüm matafora.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 17 Temmuz 2018, 12:41:35
Kayık küçükse, 2,80 çok büyük. Eskiyene kadar sabredin, yenilerken 2,40 şişme taban alın. 10 kilo bile etmez. Kuş gibi çekersiniz :) (Takılıyorum)

Botu sudan mandarla yükseltip, vardevalaya yaslayın ve yanlarındaki iplerden /veya kollarından tutup çekmeyi ihmal etmeyin. Ahmet'in dediği gibi tek mapadan çekmek sorun yaratabilir.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git