Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Gaz Teli Koptu herhalde ?

• *
Gaz Teli Koptu herhalde ?
OP: 02 Temmuz 2018, 21:51:26
Bugün Dirsek koyunda sağlam bir sağanakta yanımızdaki motor yat  yerinden oynayınca mecburen bizde halat salıp demir topladık.  Demiri alıp gaz vermek istediğimde motorun gaz yemediğini gördüm. 

Rölantide biraz koyun ortasına gidip demir attım.

Kolu oynatınca telde bir gerilme olmuyor, muhtemel koptu.  Gaz kolunun bulunduğu zamazingoyu açmaya çalışınca altıgeni daire haline getirdim. 

Yarın bir şekilde ( gaz ayarını telin dibinden birşeyler yapıp yükseltip Selimiye’ye alargaya geçeceğiz. )

Benim sıkışınca aradığım usta, zekat ya da fitreyi tam ödemediğimi iddia etti. :)

Hayırlısı bakalım. 

Bu gaz kolu kutusunda ortadaki iki alyen zımbırtısı acep kutunun borulara bağlantısı mı? Onları söksem bu hazne ekseninde döner mi biraz. 

Lessons learned :  Gördüğün tüm civataları vidaları arada bir aç ve tekrar sık !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: Gaz Teli Koptu herhalde ?
#1: 02 Temmuz 2018, 23:26:47
Hasan reis, kutunun kenarlarındaki vidaları söküp, açacaksınız. Ortadakiler iç tertibatı sabitliyor. Mevcut telin boyunu ölçüp, alışverişe öyle çıkın. Balıkçılarn alışveriş yaptıgı yedek parçacıyı bulun, daha hesaplı olur. 6 metrelik gaz kolu teli geçen seneki fiyatı 60-70 tl civarı, alırken yedeğini de alın. Değiştirmesi o kadar zor değil. Kutunun içi alabildiğine greslidir, dikkat edin.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#2: 02 Temmuz 2018, 23:31:56
"DUA-1 Çekek Bakım İşleri" başlığı altındaki 9ncu ileti de bu konudan bahsetmiştim. 
 https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fheyamolahey%2Ecom%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D1498%2E0&share_tid=1498&share_fid=1846686&share_type=t
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#3: 02 Temmuz 2018, 23:46:40
Hasan reis, kutunun kenarlarındaki vidaları söküp, açacaksınız. Ortadakiler iç tertibatı sabitliyor. Mevcut telin boyunu ölçüp, alışverişe öyle çıkın. Balıkçılarn alışveriş yaptıgı yedek parçacıyı bulun, daha hesaplı olur. 6 metrelik gaz kolu teli geçen seneki fiyatı 60-70 tl civarı, alırken yedeğini de alın. Değiştirmesi o kadar zor değil. Kutunun içi alabildiğine greslidir, dikkat edin.

Hulusi Reisim teşekkürler. 

Ortadakileri elleşmeyeyim o zaman.  Eski sahibi güzel bir ahşap masa yaptırmış ama sabitlemek içinde dümen sisteminin arkasına ortaya kalın bir boru ekletmiş. Sökemediğim (kaynamış) ve yağzını bozduğum bir vidayı sökmeden olmayacak gibi. Bu nedenle onu sanki matkapla halletmek gerek ???  Masanın ayağı da matkaba mani.  (Şarjlı matkap vs. )

Bakalım önce bir Selimiye’ye gidelim yarın. 

Bu dümen tertibatını da her yıl söküp bakım yapmak gerek demek ki.  Bir greslenecek ekipman listesi hazırlamak gerek sanki. 

• IP logged

• *
#4: 03 Temmuz 2018, 09:06:55
Motorun üzerinden gaz verebiliyor musunuz? Şanzıman çalışıyor mu?
Eğer çalışıyorsa motor bloğu üzerinden gaz tertibatının ucuna bağlanacak bir inceyi kokpite getirmek mümkün olabilir. Bunu deneyebilirsiniz.
Yuvarlak olmuş vidayı ayarlı pense ile tutmayı deneyin.
Etrafta yakında fiber yoksa ısıtmak da bir çözüm olabilir.
  • IP logged

• *
#5: 03 Temmuz 2018, 10:12:34
Mehmet Reisim bir lastikle bağladım sabit devirle gidiyoruz. Vites çalışıyor.  Selimiyede alargada o vidayla dost olacağız.  Teşekkürler. 

• IP logged

• *
#6: 03 Temmuz 2018, 13:10:10
El incesini bağlayıp Eşek sürer gibi Sardunya’nın iskelesine bağlandık !

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 03 Temmuz 2018, 17:08:30
El incesini bağlayıp Eşek sürer gibi Sardunya’nın iskelesine bağlandık !

Geçmiş olsun Abi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#8: 03 Temmuz 2018, 17:36:23
Hasan Reisim Geçmiş olsun..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#9: 03 Temmuz 2018, 18:12:25
Teşekkürler.  Böyle arızalar sonrası öğrendikçe özgüven gelişiyor sanırım. 

• IP logged

• *
#10: 04 Temmuz 2018, 00:16:43
4-5 yıl önce yaz tatilinde eşim ,oğlum ve ben kuzey ege turu yapmak üzere yola çıktık.Epey güzel keyifli zamanlar geçirdik.Gelenesel hale gelen her uzun tekneli tatilde cep telefonu denize düşürüp boğma etkinliği dışında bir sorun çıkmadı diye sevinerek seyahatin sonunda marinaya yerimize bağlanmaya başlamıştık .Baba Tunca omurga salmalı bir tekne olduğundan ileri,tornistan manevralar ile yanaşabiliniyor.Son defa güçlü bir ileri gaz vererek teknenin pruvasını düzeltmek istedim.Tekne ileriye doğru kendini düzeltti ama gazkolu bir anda boşakaldı Son gaz ile karşımızda bağlı olan motoryata  yandan çarptım.
Sebep: motorda teleflexin bağlı olduğu yerde sarı alaşımlı bir parça var.bu parçanın  sıkıştırdığı teli yerinde sabitleyen küçücük bir vidacık yernden kurtulmuş.müthiş bir zarara neden olan parça işte  buymuş. Yıllarca kullanılan ve sağlam gözüken bir parçacık başımıza neler getirdi.
Bence olacağı varsa oluyor.Geçmiş olsun
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#11: 04 Temmuz 2018, 20:45:39
Geçmiş olsun Hasan ağabey.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#12: 04 Temmuz 2018, 23:02:38
Enes’cim sağolasın. 

Mustafa Reis bahsettiğin parçayı bugün gördüm. 

Benimkinde Kolun bağlandığı mekanizmanın civataları gevşemiş ve muhtemel telin kopmasına neden olmuş.  Değiştirildi tel, tabii İstanbulla aynı rakama, para birimi farklı tabii. 

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 04 Temmuz 2018, 23:38:35
Hasan Reisim

Aklıma Ferhan Şensoy'un kitaplarından birisinde okuduğum  bir anektodu geldi.  Şensoy, Galatasaray'dayken liseyi iki katı sürede bitiren bir arkadaşından bahsediyordu. Çocuk bilmem kaçıncı defa tarih dersinden kalmış. Hep de tarih kitabındaki resimlerin altından  çalışmadığım yerden sordu diye bahane buluyormuş. Şensoy da " Ulan kaç senedir çalışmadığın yer kaldı mı hala?" diye  dalga geçiyormuş.

Bu kadar forum okuyoruz,  dersimizi çalışıyoruz. Deniz hala çalışmadığımız bir yer bulup bizi  oradan vurabiliyor. Neyse ki siz sınıfı gecip deneyim merdiveninde bir kaç basamak daha yükseldiniz. :)

Çok geçmiş olsun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2018, 23:47:10 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
#14: 05 Temmuz 2018, 08:20:00
Mücahit Reisim, Hulusi Reisin verdiği maliyet rakamı ile senin paylaşımın sonucu;

Selimiye’de Oxford vardıda mı okumadık,

diyesim geldi. İstanbul’da her tür malzeme ve servis imkanı var, burda el mahkum. Bizim buraların okul harçları nedeniyle, diplomayı aldığımızda bi taraflarımız tutmayacak sanırım. 

Sırada otopilot ve ırgat dersleri var sanki.   

• IP logged

Yukarı git