Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amiga 2018 bakım ve modernize çalışması

B

Burak Doneray

Ynt: Amiga 2018 bakım ve modernize çalışması
#60: 27 Haziran 2020, 13:40:00
Eski tip tikler vidalı sistem .Yeni tik kaplatmak istediğimizde yada suni tik  sonuçta tüm vidaların sökülmesi binlerce vida deliğinin  epoksi ile kapatılması ve yüzey hazırlıgı yapılması gerekiyor . Bu aşamaya geldikten sonra suni tike o parayı vermek istemem doğrusu. Benim tercihim KiwiGrip ile kaymaz boya uygulaması olacak tiklere veda vakti geldiğinde. Havuzluk Suni tik olabilir ısınmayan leke yapmayan yumuşak güzel olabilir.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2020, 13:41:55 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#61: 27 Haziran 2020, 13:42:13
Burak
Vidalı sistemde vidalar fiber güverteye direk vidalanıyormu, arada marin kontraplak kullanılmıyormu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#62: 27 Haziran 2020, 13:50:35
Evet direk güverteye vidalanıyor yeni teknelerde bunu yapamadığınız için yapısal inceliğinden yapıştırma yapılıyor .Eski teknelerin bir çoğunda  Güverte malzemesi 3 katmanlı gövde gibi fiber,balsa ,fiber. Sorun çıkarmıyormu tabiki evet eskilerde balsaya su girerse süngerleşebiliyor. Kompozit teknelerdede güvertede delaminasyon olabiliyor güvertede yürürken farklı esnediğini hissedersiniz tamiri falan çok zor bir şey.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2020, 13:54:46 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#63: 27 Haziran 2020, 13:55:00
Bir videoda Almanya’da sadece tik güverte yapan bir fabrikayı seyretmiştim. Jeanneau 57 tik güverte pruva pupa hattı merkez olacak şekilde iki parçalı yapılıp fabrikava yollanıyor. Tekne üzerine bir defada oturtulup, vakum ile fazla yapıştırıcıyı emerek tek operasyonda koca güverteyi bitiriyorlardı

• IP logged

B

Burak Doneray

#64: 27 Haziran 2020, 14:06:30
Sende hep büyük teknelere bakıyorsun  10 -15 yaşına geldimi o tiklerin değişimi yelkenlerin değişimi çok iyi  baktığını düşünelim  sana maliyeti bağlama parasıyla en azından 15 yıllık bir teknenin bakım tutum maliyeti göcekte 2-3 milyon lira harcama gerektirir . Küçük tekne güzeldir bir sürü güzel oyuncak alırsın o tekneye harcayacağın parayla .57 feet bir teknenin sasece yıllık bağlaması 150 bin lira hesabi sen yap abartmıyorum anlayacağın. Hatta az bile söylediğimi düşünüyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2020, 14:09:32 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#65: 27 Haziran 2020, 14:09:07
Büyük teknelere bakmıyorum. Videoda 57 denk gelmişti.
Ama gönlüm 50-55 arası ne yalan söyleyeyim.

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#66: 27 Haziran 2020, 14:10:51
Elden iş gelmiyorsa eğer büyük tekne adamı batırır. Ortak arkadaşımızın bir sözü var. Göcek’te marin esnafına meze oldum der

• IP logged

B

Burak Doneray

#67: 27 Haziran 2020, 14:19:58
Elden iş gelmiyorsa eğer büyük tekne adamı batırır. Ortak arkadaşımızın bir sözü var. Göcek’te marin esnafına meze oldum der

Yok olmadı meze falan şifre Burak 😀 daldan düşen vardı şansına yanında.😀
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#68: 27 Haziran 2020, 14:20:25
Büyük teknelere bakmıyorum. Videoda 57 denk gelmişti.
Ama gönlüm 50-55 arası ne yalan söyleyeyim.

Tam gönlündeki boyutlarda bir tırhandil biliyorum. Hemen paketleyeyim ;D ;D ;D
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

B

Burak Doneray

#69: 27 Haziran 2020, 14:21:16
Tiryaki süperdi bu 😀😂
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#70: 27 Haziran 2020, 14:22:42
Tiryaki süperdi bu 😀😂

Umut dünyası işte :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

B

Burak Doneray

#71: 27 Haziran 2020, 14:29:49
Abicim bak  senin teknen sıradan bir tirhandil değil üstüne birde T Composites  oldu . Parası olan alır artık her isteyen değil .4 knot rüzgarda 2,5 gidiyor ve dümen dinliyor. Ne diyeyim daha.Yelkenci olan anlar bir tirhandilin bunu yapabilmesi için çok iyi yapılmış olması lazım. Modern Küçük teknelerin çoğu bile zorlanır gider ama dümen dinlemez tramola kolay atamaz hız kaybeder.Bizim kız  koca gövdesiyle kısa tam salmasıyla bunu yapabiliyordu  şimdi hafifledi daha da iyi gidecek.👍
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2020, 14:46:41 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#72: 27 Haziran 2020, 15:31:28
Hakan Hocam
Sen kıyamazsın kızı vermeye. İnşallah keyifle gezmeye devam edersin

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#73: 27 Haziran 2020, 21:38:58
Abicim bak  senin teknen sıradan bir tirhandil değil üstüne birde T Composites  oldu . Parası olan alır artık her isteyen değil .4 knot rüzgarda 2,5 gidiyor ve dümen dinliyor. Ne diyeyim daha.Yelkenci olan anlar bir tirhandilin bunu yapabilmesi için çok iyi yapılmış olması lazım. Modern Küçük teknelerin çoğu bile zorlanır gider ama dümen dinlemez tramola kolay atamaz hız kaybeder.Bizim kız  koca gövdesiyle kısa tam salmasıyla bunu yapabiliyordu  şimdi hafifledi daha da iyi gidecek.👍

Haklısın valla. Yelken performansı cidden nefis. Hele bir bitsin bakalım.

Hakan Hocam

Memleket  memleket olsa aklımdan geçirmem zaten Yengeçi elden çıkartmayı. Benim derdim tekneyle değil, yaşadığım memleketle...
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#74: 27 Haziran 2020, 21:42:25
Abicim bak  senin teknen sıradan bir tirhandil değil üstüne birde T Composites  oldu . Parası olan alır artık her isteyen değil .4 knot rüzgarda 2,5 gidiyor ve dümen dinliyor. Ne diyeyim daha.Yelkenci olan anlar bir tirhandilin bunu yapabilmesi için çok iyi yapılmış olması lazım. Modern Küçük teknelerin çoğu bile zorlanır gider ama dümen dinlemez tramola kolay atamaz hız kaybeder.Bizim kız  koca gövdesiyle kısa tam salmasıyla bunu yapabiliyordu  şimdi hafifledi daha da iyi gidecek.

Haklısın valla. Yelken performansı cidden nefis. Hele bir bitsin bakalım.

Hakan Hocam

Memleket  memleket olsa aklımdan geçirmem zaten Yengeçi elden çıkartmayı. Benim derdim tekneyle değil, yaşadığım memleketle...
Ben umudumu kaybetmedim hala, çok zahmetli olacak ama güzel günler gelecek inanıyorum. Hele dün Z kuşağı kardeşlerimizi gördükten sonra inancım daha da arttı

• IP logged

Yukarı git