Bu konuda ben de yazacaktım, bir türlü elim varmadı, cümleleri toparlayamadım.
Madem konu açıldı, kısaca yazayım.
Acı ders almak için çok uzağa gitmeye gerek yok.
2 hafta önce ben hayatımın en büyük derslerinden birini aldım.
İstanbul Feriköy'de Çizmeli Kedi Veteriner kliniğin sahibi, kardeşim diyecek kadar yakın eski dostum Selçuk Çömlek ve henüz yeni mezun stajyer hekim Burak'ı jeneratörden çıkan karbonmonoksit nedeni ile kaybettik.
Ne yazık ki kliniğin bodrum katında kurulmuş olan jeneratör gece nöbetinde elektrik kesintisinde otomatik devreye girmiş, bir süre sonra durmuş, Selçuk bakmak için inmiş çıkmamış, peşinden Burak gitmiş, o da çıkmamış, nöbetteki üçüncü hekim aşağı inmeden merdivenden görüp dışarı koşup yardım istemiş. İtfaiye hızlı ve başarılı bir operasyonla içeridekileri tahliye etmiş, önce hiperbarik oksijen tedavisine alınmışlar, sonra da ciddi bir hastanede yoğun bakımda kaldılar, (Selçuğun abisi de çok başarılı bir anestezi ve reanimasyon uzmanıdır) ama tüm uğraşlara rağmen Burak'ı beş gün Selçuk'u ise sekiz gün mücadele sonrası kaybettik.
İtfaiye veya bilirkişi raporunu görmedim, artık çok da önemi yok, biri can parçam biri gencecik bir hekim yok oldu gittiler.
Yazarken boğazım düğümleniyor, düşünemiyorum bile.
Diyeceğim tek şey var:
Herhangi kapalı bir mekanda (ev, tekne, işyeri, depo vb.) içten yanmalı bir motor çalıştırıyorsanız MUTLAKA KARBONMONOKSİT ALARMI KULLANIN!
Not: Lütfen başın sağ olsun vb YAZMAYIN.. okuyamıyorum bile.. ve olmuyor da, sağolmuyor, olmayacak..
Bana bunu yazmak için harcayacağınız zamanı internetten karbonmonoksit alarmı araştırmak ve satın almak için harcayın lütfen.. Farzedin ki BEN ÖLDÜM VE SİZLERE VASİYETİM BUDUR.