Dorko 15 e eşimin eli değdi. İçindeki eşya fazlalığına isyan edip “temizle bu tekneyi taka gibi olmuş” dedi. Bizzat ilgilenmeye başlamıştım ki bu defa “kışın gelsek oturacak yer yok içinde “ diye ekledi kendileri
. Her iki serzenişte de haklıydı elbette . “İşimiz eşlerin gönlünü hoş tutmak” şiarıyla ve Hakan Tiryaki’nin o en son “senin teknendeki ahşap Yengeç’in kakıçı kadar “ kışkırtması ile gaza geldim. En son ahşap işlerini yapan ustaya da güvenerek içeriyi adam edelim dedik.
Charter amaçlı iç yerleşimi orijinal Catalina 27 den farklı imal edilmişti teknem. Ege’de yelken tatiline gelen insanlar nasıl olsa içeride o sıcakta oturmak istemez diye düşünülmüş be oturma grubu yerine büyük banyo WC konmuş tekneye. Orijinal Catalina 27 şu şekilde:
Resimlerde iskele tarafında görülen dolabın sancak tarafında 3. Resimde görülen WC var orijinalde. Ayrıca tüp yataklar standart.
Benim converted modelde ise yerleşim şu şekildeydi
İskele mutfak tezgahı, Ocak ve dolap.
Sancak tarafta oturma grubu yerine büyük bir WC ve banyo.
WC nin hemen gerisinde ufak bir harita masası vardı.
Başaltına bitişik dolap ve WC iptal edilip başaltına ilave edilmişti.
İskele tarafı tüp yatak kalmış ancak sancak taraftaki portuç büyütülmüş ve harita masasına bakan bir Minder bırakılıp yanına elektrik panosu, telsiz ve motor paneli yerleştirilmişti.
Bunları tamamen soyduk.
Sancak tarafta harita masasının gerisindeki kontrol paneli.
İskele taraf tüp yatak iptal edildi ve yerine dolap yapılmasına karar verildi. Küçük teknenin en büyük handikapı depolama alanı çok Kısıtlı. Bu yüzden dolap ihtiyacını oturma grubu ile birlikte çözmeye karar verdik.
Nihayetinde boya badana diye çıktığımız yolculuk teknemize farklı bir hava katarak bugüne geldi.
İskele oturma grubu ve dolabı
Sancak taraf ahşap kaplama, oturma grubu mobilyası ve buzdolabı kompresörü için dolap.
Basamaklar iroko kaplandı.
Sancak taraf oturma grubu ve katlanır masa.
Not : Hakan’a bakmayın . Ahşaptan korkmayın . Kendisi arkasında poseidonu gezdiriyor diye suçu ha bire ahşapa atıyor
sağlıcakla kalın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi