Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yelkenli tekne yelken ile gider !

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Yelkenli tekne yelken ile gider !
#30: 25 Mayıs 2018, 12:40:22
Dede , seninle sorunumuz şu.  "Bu kısımdaki ifade Donatan Temsilcileri kararıyla kaldırılmıştır."

O yüzden anlam ifade etmiyor yazdıkların. Yanlı ve kendi egonu tatmin için yazı yazıyorsun. eğleniyorsun işte. Adil değilsin. her konuda doğru sandığın konularda tarafsın. sana aksini de ispat etseler fikrini değiştimeyenlerdensin.

O yüzden seninle birşeyler tartışmak bana bir şey ifade etmiyor . O yüzden seninle bir tartışmaya girmek istemiyorum. Yazdıkların sadece ortalığı bulandırmaktan ibaret. Bir sonuca hizmet etmiyor. O yüzden yazdıklarına değer vermiyorum.

Bak neden değer vermiyorum. Nuri Kongur'un yazısını oku. Yaşadığı zorluğu anlatıyor. Sonra kendi kendisine tesadüf eseri ana yelken kullanırken daha rahat ettiğini yazıyor bak.  senin ne kadar tecrübeli olduğunu bilmiyorum ancak tecrübeli olduğunu varsayarak yazıyorum çünkü her iki forumda da torunların ve bira sevmenden başka bir tane bile seyir anını görmedim.

Yazı yazmak için sadece forumda kavga çıkmasını beklemesen ve burada tecrübelerini de paylaşsaydın belki de Nuri Reis bu yazını okuyacak ve o sıkıntıyı yaşamayacaktı.

Sana ve senin gibi yazmayanlara bunu anlatmaya çalışıyorum . Olmuyor.

sonra nerede bir kavga var Utku dede orada. Hemen ortalığı karıştırma peşinde. 

Konu başlığı yelkenli tekne. Bildiğim sen de de var bir tane yok mu yazacak bir şey. ? Bir cümle yada bir kelime. ?

Her konuda fikrin var da bununla ilgili hiç mi yok. ? Hiç atmadın mı admiraltiyi ?

Daha ne yazayım ki ben sana. Yok oltaya gelmiş yok bilmemne .

Sevgili Böke seni incittiğim için senden ve tüm forumdan özür diliyorum. :'(

Beni buraya davet eden arkadaşım zaten beni sildiği için ayrılma zamanıdır diyerek insanları incittiğim bu ortamdan ayrılıyorum.

Sevgi,sağlık ve dostlukla kalın. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2018, 18:56:18 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
DeDe

e

ersinboke@icrs.com.tr

#31: 25 Mayıs 2018, 12:42:26
Melih,

Bari sen yapma. Bak burak 58 feet teknenin nasıl kolay kullanıldığını yazmış.  Kullanırsın tek başına da her tekneyi.

Riskin artar demeye çalışıyorum. Furlingin bozuldu tek başınasın. Ne olacak. ? Bak bu şekilde kalp krizi geçiren bu camiadan insanlar var burada.

Sıkışan furling yüzünden kalp rahatsızlığı geçirdi.

Tek başına tekne kullanmak kayık bile olsa risklidir. 28 feet tek başına tekne kullanmak açısından  "en büyük " teknedir.

Bundan sonra da kullanırsın elbet . ama riskin artar. Daha çok risk alırsın. Budur. risk alırsın. 

Söylenen bu. Bunu diyen de ben değilim. Bir yerden çalıp size satmıyorum yani . John Vigor söylüyor ben de katılıyorum.

• IP logged

• *
#32: 25 Mayıs 2018, 13:16:45
Stevenson da ( adi buydu galiba...) şimendifer'i icat ettiğinde kimi bilimadamları insan beyninin saatte 30km'den fazla hıza dayanamayacağını ;pelte veya hoşaf olacağını iddia etmişler !

Tarih ; zeka ve bilgileri tartışılmaz yetkinlikte olan uzmanların dehşetengiz öngörü yanlışlarıyla dolu. Meşhur hikayedir, galiba dönemin IBM'inin CEO'sunun kişisel bilgisayara dünyada 3-5 kişinin müşteri olabileceğini söylemesi.

Ya da benzin motorunun mucidi Nikolaus Otto otomobilin bir geleceği olamayacağını, çünkü otomobil yayılirsa mesela onları kullanmak için bir kaç yüz bin şoförün bulunamayacağı kehanetini savurmuş.

Onun için şu an için doğru görünse bile büyük sözler, keskin saptamalar tehlikeli ve zamana yenilmeye mahkum.
  • IP logged

• *
  • Kon Tiki
Yelkenli tekne yelken ile gider !
#33: 25 Mayıs 2018, 13:22:44
Melih,

Bari sen yapma. Bak burak 58 feet teknenin nasıl kolay kullanıldığını yazmış.  Kullanırsın tek başına da her tekneyi.

Riskin artar demeye çalışıyorum. Furlingin bozuldu tek başınasın. Ne olacak. ? Bak bu şekilde kalp krizi geçiren bu camiadan insanlar var burada.

Sıkışan furling yüzünden kalp rahatsızlığı geçirdi.

Tek başına tekne kullanmak kayık bile olsa risklidir. 28 feet tek başına tekne kullanmak açısından  "en büyük " teknedir.

Bundan sonra da kullanırsın elbet . ama riskin artar. Daha çok risk alırsın. Budur. risk alırsın. 

Söylenen bu. Bunu diyen de ben değilim. Bir yerden çalıp size satmıyorum yani . John Vigor söylüyor ben de katılıyorum.
İki gözüm,

Haklısın, risk alırım. Riski yönetmiyorsam dediğin gibi bir yerde furlingle uğraşırken kalp krizi geçirebilir veya denize düşebilirim.

Üstelik bu, riski yönetsem de olabilir, tamamen bertaraf etmediğim sürece. Aynı şey 28 ayak kayıkda da var daha düşük olasılıkla.

28 ayakda bu riskleri yönetmek, azaltmak daha kolay, ama 40 da da imkansız değil diye düşünüyorum. 28 düzeyine inmez belki ama....

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2018, 14:04:34 Gönderen: Hasan Toparlak »

e

ersinboke@icrs.com.tr

#34: 25 Mayıs 2018, 13:25:29
Tamam ama gelecek ile ilgili büyük laflar etmiyoruz ki. Hepi topu bir demirden bahsediyoruz. Mevcutlar üzerinden konuşuyoruz.

Ben , bu işerlin zannedildiği kadar pahalı olmadığını , ucuz ve basit çözümler de olduğunu, Bunların unutulmak üzere olduğunu, Bu şekilde yazılamsının potansiyel denzcileri korkuttuğunu yazıyorum.

Melih aynı şeyi söylüyoruz işte. Ben söylemiyorum hem. Hay kendim kadar taş düşsün kafama.

• IP logged

• *
#35: 25 Mayıs 2018, 13:27:33
Tamam ama gelecek ile ilgili büyük laflar etmiyoruz ki. Hepi topu bir demirden bahsediyoruz. Mevcutlar üzerinden konuşuyoruz.

Ben , bu işerlin zannedildiği kadar pahalı olmadığını , ucuz ve basit çözümler de olduğunu, Bunların unutulmak üzere olduğunu, Bu şekilde yazılamsının potansiyel denzcileri korkuttuğunu yazıyorum.

Melih aynı şeyi söylüyoruz işte. Ben söylemiyorum hem. Hay kendim kadar taş düşsün kafama.

Sen ne söylediğinle, nasıl söylediğinin farkında değilsin.
O nedenle tepki gelince de şaşırıyorsun.
Bu yaştan sonra ne sen ne ben değişiriz. Böyle gider bu iş.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

e

ersinboke@icrs.com.tr

#36: 25 Mayıs 2018, 13:32:01
şaşırdığım filan yok.

bak sabah 22 kişi vardı, koşan gelmiş , yan sokak da kavga çıktı sanıp gelmiş +100 ziyaretçi.

Biliyorum ben bu işi ya.. :)

Erman yatak sardı ama o kadar olacak artık.  Dur ben bir de ne gerek var buz dolabına yazısı patlatayım.. Eee mevsimi geldi. :)

• IP logged

• *
#37: 25 Mayıs 2018, 13:35:41
Dışarıdakiler kadar, içeridekilere de önem vermeni rica ederim.
Soğuyorum gittikçe bu manasız tartışmalardan.

“biliyorum ben işi” lafını “reyting arttırmak için yaptım” diye kullanmadığını umuyorum.
  • IP logged

• *
    • instagram
#38: 25 Mayıs 2018, 13:55:33
şaşırdığım filan yok.

bak sabah 22 kişi vardı, koşan gelmiş , yan sokak da kavga çıktı sanıp gelmiş +100 ziyaretçi.

Biliyorum ben bu işi ya.. :)

Erman yatak sardı ama o kadar olacak artık.  Dur ben bir de ne gerek var buz dolabına yazısı patlatayım.. Eee mevsimi geldi. :)
Şimdi bakıyorum açtığınız konuyu ekseninden çıkarıp 28 ft yol teknesi randa arma admiralti çapalı buzdolapsız durumuna hep siz çıkarıyorsunuz gibime geliyor..

Irgata sorduğunuz soruya herkes bildiğince cevap verdi. Önerilerde bulundu. Belki de tek bir cevapla kapanabilecek bir konuydu. O cevapta birisi 5'lik 10'luk kaç birimse kaçlık kabloysa o cevabı vermiş olsaydı konu bitecekti.. ama ben değil de konu yatak sardı ;)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#39: 25 Mayıs 2018, 14:03:21

Erman Reis gibi benim de devreler hararet yaptı.
Ben tekne boyunu tartıştığımızı sanarak öngörüler üzerine yazdım, sen " ne alaka yav...Şurda bin senedir bilindik çapayı konuşuyoz ! " diye cevap verdin.

Admiralti en iyi çapa olsaydı hala hepimiz onu kullanıyor olurduk.
Bugünün teknelerinin Admiralti taşımaya uygun olmaması da tasarımcıların veya tekne sahiplerinin hatalı seçimlerinden değil ; zaman içinde yayılan ve benimsenen CQR / pulluk, Danforth, Bruce, Delta, mantar, Bügel...çapaların başka şekilde tekne üzerinde taşınması gerektiğinden. Admiraltide kalınsa idi elbette taşımak için de pratik çözüm modern teknelerde de bulunurdu.

Ucuz ve basit çözümler elbette elzem ve yararlı. Benim Delta çapam da fiyat olarak piyasadaki en pahalı/makbul malın herhalde beşte altıda biri fiyatına...Testlere baktığımda evet en iyi tutunan çok pahalı iki üç marka seviyesinde değil ; ama pekala idare eder.
  • IP logged

T
  • *
#40: 25 Mayıs 2018, 14:20:05
Ersin'cim,

Sana, daha önce başka bir zamanda, paragraftan cümle cımbızlama ile ilgili anlattığın bir fıkranın aynısını, ama farklı bir bakış açısı ile itirazların sebebini ifade etmeye çalışayım.

Önce bilmeyenler için kısaca fıkra ;

Papa uçakla bir şehre gelir, havaalınında gazeteciler beklemektedir. Uçağın kapısında papa görünür görünmez bir gazeteci hemen sorar ;
- " Sayın Papa, genelevi de ziyaret edecek misiniz ?"
Papa şaşkın,
-"bu şehirde genelev var mı?" diye sorar.

Ertesi gün gazete manşeti şöyledir, "Papa, daha uçağın kapısındayken "bu şehirde genelev var mı?" diye sordu."

Gazetenin yaptığı haber tamamen doğrudur ama gerçek değildir.

İşte, senin "ama ben doğruları söylüyorum" demen de buna benziyor. Kimse sana yanlış söylüyorsun demiyor.

Doğrular sadece senin doğrularındır, gerçekler ise tartışmaya yer bırakmaz.

Şöyle örneklemeye çalışayım,

28ft bir tekne abralayabileceğiniz en büyük boydur.
( Gerisi yok, NOKTA yani. Bu senin şartlarında ve anlatmak istediğin nokta da doğrudur ama gerçeği yansıtmaz, itirazlar bu noktada var.)

Oysa ki, kendi doğrunu şöyle yazsan;

Klasik ahşap bir yelkenlide, gerek deplasmanı gerek yelken kullanımı nedeni ile, vinç, elektrik yada işlemi kolaylaştıran sistemler kullanılmadığından dolayı, 28ft bir teknenin tek başına abranabilecek en büyük boy olduğunu düşünüyorum.  Fiber teknelerde bu boy daha da yukarılara çıksa da, yine de çok büyük boylarda tek başına kullanımın çok doğru olduğunu düşünmüyorum.
( Böyle yazdığında ise kimse itiraz etmeyecek, en fazla belki bir iki soru, konu ile ilgili itiraz, o da fikir yönünden olacaktır)

Yada

Admiralti çapa en iyi çapadır. Bilmiyorsunuz bari laf etmeyin.
Demek yerine,

Yüzyıllardır kullanılan Admiralti, özellikle ahşap tekne sahipleri için, inanılmaz faydalı olduğunu düşünüyorum. Şayet tekneniz bu tür çapayı kullanmak için müsaitse, şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim.
Tavsiye nedenlerim şu, şu ......dur.

Şayet bu şekilde yazılırsa, "potansiyel denizcileri" korkutmadan üstelik çok daha "doğru" bilgiler verilmiş olmaz mı ?

Hamiş; Sana nasıl yazacağını söylemiyorum, yanlış anlama lütfen, sadece ve bence, yazım şeklinden kaynaklı, yanlış anlamalara neyin sebep olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2018, 14:24:52 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
#41: 25 Mayıs 2018, 14:28:26
Kaan,

Eline sağlık; benim sabırsızlık ve bezginlikle doğru ve nazik ifade edemediğimi çok iyi ifade etmişsin.
Sana teşekkür eder, rahatsızlık verdiklerimden özür dilerim.
  • IP logged

• *
#42: 25 Mayıs 2018, 14:39:32
Bu hobinin ( amatör denizciliğe hobi diyebiliyor muyduk ?  :-[ ) sanal ortamdaki eski meraklıları bilir ; denizcilerin ilk haberleşme gurubunun sahibi konunun saptığını veya tartışma çıkacağını düşündüğü anda hoop ! ilave yeni bir gurup kurar, bunlara " Lokal " , " Kahve " , " Polemik " gibi adlar verir ; beğenmediği topikleri oraya buraya taşırdı.

Tartışmaya açık veya o yöne evrilen konulara biz de aynısını yapsak ?
" Heyamolahey Sen Bi Çiksana Dışarı ! " alt gurubu ; " Heyamolahey Arena " , " Heyamolahey Fight Club " felan ?

DT'lere çok fazla zahmet mi vermiş oluruz ?   ;) ;) ;)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#43: 25 Mayıs 2018, 14:45:50
Bu hobinin ( amatör denizciliğe hobi diyebiliyor muyduk ?

Bunu dediniz ya Âli abi, artık öyle bir sayfa şart oldu,
bak hele, bi o sayfaya gelsenize...
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

#44: 25 Mayıs 2018, 15:03:25
Ben Ersinin yazdıklarını yanlış anlamıyorum Anlatmak istediği bu işin temeli.1990 lı yıllarda teknelerde ırgat yani tamamen zincirli çapa opsiyonel ,Sarma cenova opsiyonel.

Opsiyonel demek rahatınız için extra para vererek alabilirsiniz demek yani olmazsa olmaz değil.Elektrikli vinç opsiyonel sarma anayelken ,selftacking jib opsiyonel .Bunlar varsa tabiki kocaman tekneyi bile tek başınıza kullanırsınız .Bunlar yoksa Ersinin dediği noktaya geri dönüyoruz tekne küçük olmak zorunda .

Siz bilmiyorsunuz o yüzden yelken kullanmıyorsunuz deniyorsa eğer o da doğru küçük bir teknede yelken öğrenmediyseniz büyük bir tekneyle başladınız en az 5 sene yelkenlerinizi depower etmeyi veya düşük havada tam güç üretecek şekilde kullanmayı tam anlamıyla beceremezsiniz ve tekneyi yelkenle doğru ayarlarla yüksek havalarda kullanmanız neredeyse olanaksızdır.

Yelkenci olmak için illa bu pahalı ve konforlu opsiyonlara sahip olmanız gerekmez yani basit armalarla veya pahalı olmayan ekipmanlarlada daha fazla efor ve  güç harcayarak yelken kullanabilirsiniz  bunuda büyük bir tekneyle yapamazsınız diyor en azından ekipsiz.

Selamlar

• IP logged

Yukarı git