Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yelkenli tekne yelken ile gider !

B

Burak Doneray

Ynt: Yelkenli tekne yelken ile gider !
#135: 29 Mayıs 2018, 10:54:28
Size bir uzman sorusu Newyork’tan çıkan bir yelkenli katamaran  Rio de Janeiro’ya gitmek için Atlantik okyanusunu kaç kere geçmek zorundadır ? Bu soruyu sorma nedenim  amaca yönelik tekne seçiminin önemini vurgulamak için başka sebebi yok.

Burak biladerim,

Ahmet Davran kaptanım Kuşadası'ndan Cape Town'a bir HR transferini anlattı. Kızıldeniz geçişini ve Afrika'nın doğusundaki korsan tehlikesi olan bölgeyi geçişlerde izlediği yolu harita üzerinde gösterdi.
''Neden Akdeniz üzerinden ve Afrika'nın Batısından gitmediniz daha güvenli değil mi idi? diye salakça ve cahilce bir soru sordum. ''Atlantiği 2 kere geçmemek için'' diyerek kibarca cevapladı.
Acayip bir denizci bu Ahmet kaptan.Benim gibi geveze bir adam bile sözünü kesmeden saatlerce dinleyebiliyor.
Bu arada dediğin gibi moody'ler de 4.5 cm fiber yok vede sabah güneş doğunca kamara aydınlanıyor.Yani ışığı geçiriyor polyesteri.Ama pis su güverde çıkışı mecburi olunca vana takmak için bordayı üst kısımdan panç ile delerken pançın derinliği yetmedi, bunu da söyleyebilirim. Beneteau'nun arkasında aynı işlemi tek seferde yapmıştık.Çıkan parçanın dışı fiber,  içi balsa, öbür tarafı da fiber idi. Ama bunu da zayıf anlamında söylemiyorum.Yapım tekniği farklı idi. ;)

Utku hocam Moody için 40 mm gibi bir şey yazılmıştı forumda sanırım Dilek korsandı .HR o kadar sağlam ve kalın gövdeli değil 25 mm sadece .Verdiğiniz örnek gibi katamaranlar rüzgara karşı tek gövdeli tekneler kadar orsa gidemediklerinden yukarıdaki örnekte verdiğim rotayı yapmak isteyen biri katamaran tercih etmez.Edersede 4-5 kere atlantik geçerek ulaşır .Akdenizde ise orsa kabiliyeti düşük olan omurga salmalı tekneler yerine fin salmalı tekneler az rüzgarda ve orsa gidilmesi gereken hava ve rotalarda daha kullanışlıdır daha çok yelken yapar az motor çalıştırırlar.Sıcak ve tropik bölgelerde bzdolapsız biminisiz teknede yaşam herhalde sıcak ve yağmurdan dolayı herhalde imkansızdır.Genelleme yapmak çok zor kişisel tercihleri ve tekne seçimlerini yada bimini güneş paneli bunlar tamamen ihtiyaçlara göre şekilleniyor .Sorgulamamak lazım yaşa ve gör neye ihtiyacımız varsa teknemizi ona göre donatırız. İlk teknelerimizde malesef çok doğru seçimler yapılamıyor gerekli gereksiz bir çok şey alıyoruz sonra atmaya yada dağıtmaya kıyamayıp öyle yaşamaya çalışıyor çoğumuz.Radar neden gereklidir hala anlamış değilim Göcek Marmaris yada adalara gidenler için ama vardır bir gerekçesi asla kimseye neden aldın diye sormam. Hatta herkeste var bende almalımıyım diye soru işaretleri kafamda dolaşır hemen yaşadığım bir anım aklıma gelir almaktan vazgeçerim yada aldığım birşeyi gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm birine veririm.

Aslında benim için malzemenin önemi 2003 yılında bitti hikayesi şu TTR bir motokrosum vardı Dakar kazanmış yağ soğutmalı karter korumalı inanılmaz büyük kayalardan oluşan kimsenin hiç bir offroad aracının geçemeyeceğini düşündüğüm  1200 metre rakımlı bir yere kayalardan atlaya atlaya gittim .Etrafta kimse yok o gece meteor yağmuru var ateşimi yaktım uyku tulumumu serdim meteor yağmurunu seyrederek uyudum. Ertesi sabah uyandığımda yanıbaşımda bir tane scooter vardı.Kısacası isteyen istediği heryere her türlü gider malzemenin vasıtanın türünün çok bir önemi yok en azından benim öğrendiğim derste bu böyle.

Selamlar.

• IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#136: 29 Mayıs 2018, 11:05:00
Dede nerelerdeydin? Islak gördüm seni. 😀 man over paserella oldu dedilerdi..😀 şükür bi şey olmamış😀
  • IP logged

• *
#137: 29 Mayıs 2018, 12:49:18
Ersin sahiden güzel tekneymiş...
O dümen simidi olmamış gerçi, onu söküp duvara asabilirsin veya bir motoryatçı dostuna hediye edebilirsin.
Ama kayığa bayıldım.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#138: 29 Mayıs 2018, 12:50:34
... Ne hikmetse HR de bimini  yok. Cimri adamlar işte . Biminisiz yelkenli mi olur. ? Olmaz. Yelken olmasa da olur ama bimini yelkenli teknede şart.
Hangi markada fabrikasyon standart bimini veriliyor?
Bildiğim tüm markalarda opsiyon olarak alınıyor, armacı monte ediyor.

Bu gün Portekizde 42ft alüminyum tekne gördüm mesela, havuzluk koymamış adamlar!! :D
http://www.yachtworld.co.uk/boats/1987/Hegoa-42-3185307/Portugal#.Wwz0IGWuqK1

Kendi bölgenin (akdeniz, ege) teknelerini, geleneklerini takip etsen daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#139: 29 Mayıs 2018, 12:53:35

Niye böyle tekne yapmıyorlar artık?

.

Yapıyorlar, niye yapmasınlar ? Biraz daha büyük ve geniş yapıyorlar ama artık.
http://www.hutting-yachts.com/en/custom-built-yachts/hutting-40/
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#140: 29 Mayıs 2018, 13:48:41
(kendime eleştiri)

Irgata odaklanıyorum, konu buzdolabı, yelken oluyor. Tam yelkeni okuyorum hop bir bakmışım çapa işine girmişiz.. Tabii anlıyorum bunlar güncel meselelerimiz ve başlıklar arasında geçişler var ama benim devrelerim hayli hararet yapıyor..

Erman Reisim'e katılıyorum -ki daha 2.sayfada devreleri hararet yapmıştı- şimdi ne haldedir bilmiyorum.

Nerden başladık nereye geldik..

Konu başlığına bakılınca sanki yelkene dair, armalar farklılıklar, trimler çeşitleri, trim enstrümanları vb gibi konular tartışılıyor sanırsınız.
Ama aynı başlıkta elli farklı konu tartışılıyor. Ve hiçbirisi de tamamlanıp, sonuçlanmadan..

"Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına
Ey ufuklar diyorum yolculuk var yarına
Ayrılık görünmüşken yar tutmuyor elimden
Misafirim bugün ben gurbet akşamlarına.." güzel güftesi gibi..

ama "Kapıldık gidiyoruz Ersin'in rüzgarına" şeklinde düzeltiyorum..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#141: 29 Mayıs 2018, 14:37:50
Ne şahane şarkıdır. Güzel efkarlandirir da bu Ersin de hiç efkar dagitmalik adam değil.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

e

ersinboke@icrs.com.tr

#142: 29 Mayıs 2018, 16:04:58
Eyüp abi, hangi konu hatırlamıyorum. Geko da idik o zaman.

Bindiğim bir marka yelkenlide , ana yelken ıskotası   dümenden 3 m. ileride kamara girişinin orada idi. Yani dümende iken ve tek başına iseniz ana yelkeni trimleme şansınız yok. Bunu yazdığımda otopilot var ama dedilerdi.

Dahası böyle yazdım diye kıyamet koptu.  Şimdi Cenova'yı kumanda etmek ana yelkeni kumanda etmekten daha zordur dediğimde , bu sefer ama ana yelkenin de ıskotası ulaşılacak yerde değil diye cevap veriliyor.

Birde Özgür fikir yürütmüş, tabi kendisininki hemen önündedir diye. Aynen öyle.  Randa arma demedik, gargari halkası demedik , yahu en temel yelkencilik öğretilerine bile ben yazdım diye karşı çıkılıyor.

Kötü örnek örnek olamaz.  ana yelkenin ıskotası dümenin önünde olacak. Nasıl olacak. ? Olmuyor bimini var , güneş panelleri var. sonra havuzluk konforu denen bir şey var. Yazınca da tercihini bu yönde kullananlar kızıyor.

Ben , ahşap tekne kullanıyorum. ahşap tekne zordur diyenlere çemkiriyormuyum. ? sadece öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Modern çapalar erişte ve sert zeminde tutmuyor. Bilen zaten biliyordu. Bu sayede bir kişi bile bunu öğrenmiş olsa kötü mü ?

Kibar kibar da yazarım, mühendis diliyle de yazarım. Patlarsınız sıkıntıdan. Kimse de okumaz.

Normal şartlarda bir yelkenlide , dümen/yeke ile ana yelken iskotası aynı anda ulaşılabilir olmalıdır. Doğru mu .? Doğru. Tercihler nedeni ile bu böyle olamayabilir. Ayvalıktaki adam gibi , bumbayı söktüm gitti sırf cenova ile gidiyordum diyordu. Gidilir mi gidilir. Olur mu olur.  Tercihmidir evet. Ama bu kişi üzülecek diye de olması gerekeni yazmayalım mı. ?

Nasıl yazalım? elin adamı pat diye yazıyor. Biz de ayıp olur diye yazılmıyor. Bu yüzden adamın başına bir şey gelse daha mı iyi.

Cenova hafif hava yelkenidir. Daha bunun üzerinde öyle değildir denebilir mi. ? Siz çok iyi yelkenci olabilir ve 20 knot havada tam arma gidebilirsiniz.  Ama bu cenovanın bir hafif hava yelkeni olduğu gerçeğini değiştirmez.

KOnu bu yüzden eğilip bükülüyor.  Cenova hafif ana yelkenidir dendiğinde direk öyle değildir denmiyor da elli tane başka şey söyleniyor.

Cenovayı kontrol etmek zor dendiğinde "ama ana yelkenin de ıskotası taa  nerede o da zor" diye yanıt geliyor.

Baktım anlatamıyorum ben de denizciliği tartışmasız HR nin yelken planını ve kesitini koyuyorum . Ne yapayım başka ?

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#143: 29 Mayıs 2018, 16:08:25
Dede nerelerdeydin? Islak gördüm seni. 😀 man over paserella oldu dedilerdi..😀 şükür bi şey olmamış😀

Alıntı yapılan: Ersin Böke - 25 Mayıs 2018, 12:27:38
Dede , seninle sorunumuz şu.  "Bu kısımdaki ifade Donatan Temsilcileri kararıyla kaldırılmıştır."

O yüzden anlam ifade etmiyor yazdıkların. Yanlı ve kendi egonu tatmin için yazı yazıyorsun. eğleniyorsun işte. Adil değilsin. her konuda doğru sandığın konularda tarafsın. sana aksini de ispat etseler fikrini değiştimeyenlerdensin.

O yüzden seninle birşeyler tartışmak bana bir şey ifade etmiyor . O yüzden seninle bir tartışmaya girmek istemiyorum. Yazdıkların sadece ortalığı bulandırmaktan ibaret. Bir sonuca hizmet etmiyor. O yüzden yazdıklarına değer vermiyorum.

Bak neden değer vermiyorum. Nuri Kongur'un yazısını oku. Yaşadığı zorluğu anlatıyor. Sonra kendi kendisine tesadüf eseri ana yelken kullanırken daha rahat ettiğini yazıyor bak.  senin ne kadar tecrübeli olduğunu bilmiyorum ancak tecrübeli olduğunu varsayarak yazıyorum çünkü her iki forumda da torunların ve bira sevmenden başka bir tane bile seyir anını görmedim.

Yazı yazmak için sadece forumda kavga çıkmasını beklemesen ve burada tecrübelerini de paylaşsaydın belki de Nuri Reis bu yazını okuyacak ve o sıkıntıyı yaşamayacaktı.

Sana ve senin gibi yazmayanlara bunu anlatmaya çalışıyorum . Olmuyor.

sonra nerede bir kavga var Utku dede orada. Hemen ortalığı karıştırma peşinde. 

Konu başlığı yelkenli tekne. Bildiğim sen de de var bir tane yok mu yazacak bir şey. ? Bir cümle yada bir kelime. ?

Her konuda fikrin var da bununla ilgili hiç mi yok. ? Hiç atmadın mı admiraltiyi ?

Daha ne yazayım ki ben sana. Yok oltaya gelmiş yok bilmemne .

Sevgili Böke seni incittiğim için senden ve tüm forumdan özür diliyorum. :'(

Beni buraya davet eden arkadaşım zaten beni sildiği için ayrılma zamanıdır diyerek insanları incittiğim bu ortamdan ayrılıyorum.

Sevgi,sağlık ve dostlukla kalın. :)

Sen kaşındın Böke.
Tırnağı olan kafasını kaşısın derler bazı durumlarda.
Benim için önemi harbin yok diye yazmışsın ama cerahat tutmuş çıban misali patlamışsın ve boşalmışsın aklın sıra.
Geçirmişsin geçirdikçe dağıtmışsın. Ne biralar ne torunlar kalmış,ne kavgacılığım kalmış karıştırmadığın.
Torunuma diye yazdıklarımı senin gibi basit yazıları, ya da sadece prospektüs okuyabilecek IQ ye sahip olanlar anlamasın da araya girmesin diye yazdım.
Aklı olan  olan anladı ne anlatmak istediğimi.
Senin anlamanı istediğim zaman direk seni örnek vererek yazdım ama liberallerin genel tanımı eğilip bükülür her kaba uyum sağlarlar.Sanki hiç bir sorumluluğun yokmuş gibi ortalığı karıştırdığın halde lay lay loma devam.
Bir de dede ortalık karıştırıyormuş da bilmem neler.
Benim ağzım bozuktur ve lafımı söylerken çokça lokum yerine başka şeyler dediğim olur.
Ama burada senin gibi yok askerlik dersinde şaklattım falan gibi okuyan erkekleri bile okuduklarında rahatsız edecek cümlelerim olmaz.Yazdığımı en az 2,3 kere okurum.
Yazdığın cevapdan sonra sana ve diğer üye arkadaşlara fazla rahatsızlık vermeyeyim diyerek sessizce çıkış butonuna bastım.Asla lafımı yemem, senin gibi değilim çok şükür.
Burada tanıdığım,beni ve yazılarımı anladıklarını ve de burada bulunmamın onlar için önemli olduğunu ifade  eden arkadaşlarımın israrı ile yine sessizce sanki hiç bir şey olamamış gibi geri döndüm.
Çok aşağılayıcı yazını hiç yokmuş gibi davrandım.
Benim dileğim yazının hiç bir satırı kaldırılmadan orada kalması ve senin ne mal olduğunun sürekli bir belgesi olması idi.
Yazı giriş cümlesi olmadan tamamen dedenin Böke'ce yorumu olmuş.
Ama burası sizin çöplüğünüz olduğundan herhalde seni korumak için acil de sana ilk müdahale eden ekip sadece  senin ufak yani ilk cümleni kesmiş ve sanırım gerekli müdahaleyi yaptık diye çekilmişler.

DT lerinden ricam kaldırılan ilk cümlenin yeniden yerine konulması.

Ha lafa daldık neredeydin soruna cevap vereyim.
Aşağıya düşerken tutunacak küçük bir şey görür gibi oldum, tutamadım çok küçüktü ama düştüğüm yerden doğrulup baktım de baktım ki Kasımpaşa'dayım. ;)

Cem yılmazın o meşhur hareketi var ya çakıyor sol yumruğuna sağ şaplağı,buyur diyor buradan. ;D

Kalın harfler ile yazına verdiğim cevabı bir daha oku ve nasıl adam olunur diye bir kez daha düşün 8-)

• IP logged
DeDe

• *
#144: 29 Mayıs 2018, 16:21:10
Eyüp abi, hangi konu hatırlamıyorum. Geko da idik o zaman.

Bindiğim bir marka yelkenlide , ana yelken ıskotası   dümenden 3 m. ileride kamara girişinin orada idi. Yani dümende iken ve tek başına iseniz ana yelkeni trimleme şansınız yok. Bunu yazdığımda otopilot var ama dedilerdi.

Dahası böyle yazdım diye kıyamet koptu.  Şimdi Cenova'yı kumanda etmek ana yelkeni kumanda etmekten daha zordur dediğimde , bu sefer ama ana yelkenin de ıskotası ulaşılacak yerde değil diye cevap veriliyor.

Birde Özgür fikir yürütmüş, tabi kendisininki hemen önündedir diye. Aynen öyle.  Randa arma demedik, gargari halkası demedik , yahu en temel yelkencilik öğretilerine bile ben yazdım diye karşı çıkılıyor.

Kötü örnek örnek olamaz.  ana yelkenin ıskotası dümenin önünde olacak. Nasıl olacak. ? Olmuyor bimini var , güneş panelleri var. sonra havuzluk konforu denen bir şey var. Yazınca da tercihini bu yönde kullananlar kızıyor.

Ben , ahşap tekne kullanıyorum. ahşap tekne zordur diyenlere çemkiriyormuyum. ? sadece öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Modern çapalar erişte ve sert zeminde tutmuyor. Bilen zaten biliyordu. Bu sayede bir kişi bile bunu öğrenmiş olsa kötü mü ?

Kibar kibar da yazarım, mühendis diliyle de yazarım. Patlarsınız sıkıntıdan. Kimse de okumaz.

Normal şartlarda bir yelkenlide , dümen/yeke ile ana yelken iskotası aynı anda ulaşılabilir olmalıdır. Doğru mu .? Doğru. Tercihler nedeni ile bu böyle olamayabilir. Ayvalıktaki adam gibi , bumbayı söktüm gitti sırf cenova ile gidiyordum diyordu. Gidilir mi gidilir. Olur mu olur.  Tercihmidir evet. Ama bu kişi üzülecek diye de olması gerekeni yazmayalım mı. ?

Nasıl yazalım? elin adamı pat diye yazıyor. Biz de ayıp olur diye yazılmıyor. Bu yüzden adamın başına bir şey gelse daha mı iyi.

Cenova hafif hava yelkenidir. Daha bunun üzerinde öyle değildir denebilir mi. ? Siz çok iyi yelkenci olabilir ve 20 knot havada tam arma gidebilirsiniz.  Ama bu cenovanın bir hafif hava yelkeni olduğu gerçeğini değiştirmez.

KOnu bu yüzden eğilip bükülüyor.  Cenova hafif ana yelkenidir dendiğinde direk öyle değildir denmiyor da elli tane başka şey söyleniyor.

Cenovayı kontrol etmek zor dendiğinde "ama ana yelkenin de ıskotası taa  nerede o da zor" diye yanıt geliyor.

Baktım anlatamıyorum ben de denizciliği tartışmasız HR nin yelken planını ve kesitini koyuyorum . Ne yapayım başka ?

İşte bu yüzden center cockpit bir tekne en kolayı olabilir, hem böylece 40-43 feet bile olabilir. Bir de Hallberg Rassy olursa daha ne ister ki insan  ;D ;D
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#145: 29 Mayıs 2018, 16:36:50
Dede seninle sonra hesaplaşırız.  Benim yazdığım cümle niye kaldırıldı. ? Ben argo kullandım. Aha forum kuralı.

Yerinde argoya elleşmeseler de, hakarete izin vermeyeceklerini de garanti ederler.

Üstelik forum sahipleri deniyor. Cümle şuydu geri konmasına gerek yok.

"Ben diyorum Çanakkale boğazı , senin ne dediğin ise bu cümlenin gerisi " yazmıştım.

Bu cümleyi mi kaldırdınız. ?

Neden kimse bana bilgi vermedi bu bir. İkincisi argonun  edebiyat ta yeri vardır. aynı Denizcilik dili gibi kimi konulara dikkat çekmek , ve bir konuyu kısaca anlatmak adına çok sıklıkla kullanılır. Türkçe de mükemmel argo yapılır.

Can Yücel 'in dediği gibi " biz bizim böyde göt 'e göt deriz " artık küfür sayılmaz bu bir argodur.

"Bahtsız bedevi ile kutup ayısının bitmeyen hikayesi" yazdınız mı bu argo dur.

" Ekime kadar " derseniz bu bir argodur.

askerde tuvalette görmüştüm. " bunu yazan tosun bu tuvalette de hizmetinizde " yazıyordu. Bu argodur. adamı güldürür.

argonun küfürden en önemli farkı , kısa bir cümle ile çok şey anlatması, içinde bir "zeka " ve " espiri " barındırmasıdır.

Ben diyorum Çanakkale boğazı sen diyorsun... argosu ne kadar farklı konulardan bahsedildiğini anlatan en iyi " argo " cümlelerden dir.

Yuh artık .. demek bu cümle kaldırılmış. Görmemiştim.

Tebrik ediyorum moderasyon.. çok iyi iş çıkartmışsınız. Çok çalışmışsınız.

Hayır merak ediyorum Tiryaki ne oy verdi ?

Oy birliği ile aldıysanız ..

Biz geko dan moderatörler yüzünden kaçtık.  Yahu ne menem  bir işmiş bu moderatörlük. ? Ben niye anlayamadım bu işin sırrını..

Zello da da moderatör yaptığımız abilerimiz arkadaşlarımız vardı, kafayı sıyırdılardı.  Burada da GEKO dan beter moderasyon çıktı başımıza.

Ne moderasyonmuş be..

• IP logged

T
  • *
#146: 29 Mayıs 2018, 17:01:58
Utku Dede,
Bulunduğumuz ortam dolayısı ile yazışarak anlaşmayı öncelikli görüyorum. Olmadığında bir telefon yeterli oluyor.

Kimseye bunu yazamazsınız filan diyemem haliyle, haddim değil.
Araya da girmeyi sevmiyorum ama bazen hepimiz girmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden kusura bakmayınız.

Ersin bir şeyler yazmış, üzülmüş olabilirsiniz elbette, forum kuralları dışına çıktığını düşünüyorsanız, bunu DT'ler başta olmak üzere belirtebilirsiniz.
Yok, kural dışına çıkılmamış ama yine de rahatsız olduğunuzu düşünüyor ve bunu dile getirmek istiyorsanız, elbette duygu ve düşüncelerinizi yazarak dile getirirsiniz.

Lakin, Ersin'in yazdığı yazının, dengi olmadığını düşünüyorum yazdıklarınızın. Sanki biraz kantarın topuzu kaçmış gibi, ne dersiniz ?

Ayrıca, burası kimsenin çöplüğü değil ve kimsenin kimseyi korumak gibi bir derdi yok.
Hele ki, şuan görevde olan DT arkadaşlara bir hayli haksızlık olmuş diye düşünüyorum.

• IP logged

B

Burak Doneray

#147: 29 Mayıs 2018, 17:28:21

Niye böyle tekne yapmıyorlar artık?

.

Yapıyorlar, niye yapmasınlar ? Biraz daha büyük ve geniş yapıyorlar ama artık.
http://www.hutting-yachts.com/en/custom-built-yachts/hutting-40/

Ne güzel teknedir şu Koopmans 40 Birde Hutting yaparsa kalite konuşur ama fiyatlar gerçekten ulaşılmaz oluyor o zamanda.Bu tekneyi kullandım bu arada tornistan gene  imkansız 2 botla zor yanaşıyor insan ama yelkende rüya gibi gidiyor Hallberg yanında Fransız kalıyor.(Benim kullandığım çelikti Aluminum olan çok daha iyidir diye düşünüyorum )
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2018, 17:30:48 Gönderen: Burak Doneray »

• *
  • Bilen bilir
#148: 29 Mayıs 2018, 17:31:27
Haklısın Tan biladerim.

Kantarın topuzu hakkında bırakalım DT karar versin.

Bak adam yukarıda ''senin ile sonra hesaplaşırız'' diyor.

Desene ''bilader ne hesaplaşması bu ? diye.

Ben kendi adıma pek hayra yormadım. :o

Bindik bir alemete gidelim selamete diyeceğiz artık.

Ben açıkça özrümü diledim ve kişiye yönelik yazmamaya karar vermiştim.

Ama hep diyorum benim sol omuzumdakine pek laf geçiremiyorum artık. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#149: 29 Mayıs 2018, 18:31:14
Te allaam, yine gerginlik çıktı.. :(
Konuya dönelim;

Yelken Teorisi kitabı yazıyorsan iyi de şurada kendi tecrübelerimizi paylaşıp derdimize derman bulalım diyosak karşılıksız kalıyor yazdıkların.

En temel yelkencilik kitabında "anayelken ıskotası havuzlukta olur" yazıyodu da ben mi görmedim acaba!?

Sor bakalım forumlarda toplam kaç tane anayelken ıskotası havuzlukta olan tekne var? Olmayan kaç tane?

Olmayan adama tek anayelken kullanmak daha güvenli, cenova güvensiz dersen hatalı olur.

Senin doğrun senin için geçerli, evrensel değil. Tecrübelerini paylaşma yöntemin yanlış.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

Yukarı git