Hmmm... ben bunu GEKO da yazdığımda da bir araba sopa yemiştim. O zaman daha bu işlerde çok acemi idim. Dolap dümenin arkasından ana yelken kumanda etmek imkansız idi.
Havuzluk konforundan feragat. ? Bakınız sahibinden. com da bir HR Monsun var 1976 model. Kalamış'ta duruyormuş.
İncelemenizi öneririm. Kendisi bir yelkenli tekne oluyorlar.
Sahibini aradım. Bu hafta son tekneye gidip bakacağım. Baktıktan sonra bir fiyat teklifi vereceğim. Kabul ederse Tayo Mar 'ı satmadan alabilirim kendisini.
Benim yelkenli bir tekne denince anladığım budur. Halberg Rassy Monsun 31 feet. Bu teknenin ilk sahibi bir Alman imiş. Dünyayı gezmiş bununla. Sonra Türkiye de bir doktor almış ve Şimdi de son sahibindeymiş.
Şimdi bu teknenin size planını buraya kopyalıyayım.
Bu tekne , bir "yelkenli " . Yani " modern " diye tabir ediyorsunuz ya şimdikileri. Modern olabilecek olan bu. Referans bu yani. BU tekneye bakınız. Kendi tekneniz bu tekneden ne kadar farklı ise o kadar " yelkenli " değil.
Bakınız neden. ?
Elbette , kusurları var klasik yelkenli tekneye göre ama sonuçta gezi teknesi olduğundan ve kıçında bir yüzme platformu gerektiğinden pala , teknenin altına kaydırılmış. eh o kadar hata kadı kızında da olur.
arma gövde uyumu muhteşem. Gördüğünüz gibi markoni armaya da karşı değiliz aslında. ana Yelken bumbası , yüksekte ve havuzlukta bir çapariz vermiyor.
ana yelken ıskotasının yerine bakınız. Hiç yazıldığı gibi havuzlukta çapariz filan vermiyor. Olunca oluyor demek ki.
Elbette omurga salma. ancak daha önce yazdığım gibi omurga salmalar da farklı. Bu gerçelten iyi tasarlanmış olan bir omurga salma. Geriye doğru bir kanat şeklinde açılıyor ve klasik omurga salma tekneye göre önemli bir hız avantajı sağlıyor.
Şimdi şu serpinti körüğünün güzelliğine bakarmısınız. ? Ben bu HR lerdeki cam üstü tente serpinti körüğünün hastasıyım. Bir bira soğutmak için bu kadar para verebiliyorsanız serpinti körüğünüzü neden böyle yaptırmıyorsunuz hiç anlamam.
Ne avantajı mı var. ? Önünüzü görmenizi sağlıyor ! Ne hikmetse HR de bimini yok. Cimri adamlar işte . Biminisiz yelkenli mi olur. ? Olmaz. Yelken olmasa da olur ama bimini yelkenli teknede şart.
Yok illa yapacağım dersen, bumbanın hemen gerisinde yarım bir bimini hiç de o kadar kötü durmuyor. Bu tekneyi alan doktor yaptırmış yarım biminiyi . Üzerinde de güneş paneli koymuş tabi.
Garibim Alman ne anlar yelkenli tekneden. Dünyayı dönmüş durmuş biminisiz. Bunlar soğuk ülkelerden geldiklerinden ne bilsinler Akdeniz sıcağını. Dünyanın en sıcak yeri burası kardeşim. Dünyada başka sıcak yer yok zaten bizim Mersin - Fethiye hattı dünyanın en sıcak bölgesidir.
Neyse.. Cumartesi gidip bakacağım tekneye. Bir deneme seyri de yaparım sahibi izin verirse. en kötüsünden yelken yapmış olurum ir efsane " yelkenli " ile.
İLan da burada . Fotoğraflarını görmek isterseniz. Tek problem birisi dolap dümen yaptırmış. Orjinali böyle değil. Çağası da rocna bu arada
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-hallberg-rassy-monsun-31-561536609/detay