Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bir ırgat sorunsalı.

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: Bir ırgat sorunsalı.
#15: 23 Mayıs 2018, 11:26:40
nerede satılıyo bu ?
  • IP logged

T
  • *
#16: 23 Mayıs 2018, 11:29:23
Tekne malzemesi satan neredeyse her yerde vardır.

Hem zincir, hem halat. Neredeyse bozulmaz. Her şartta çalışır.

Yok aslında, biraz rahatlık iyidir diyorsan, Ahmet'in önerisi en iyisi.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 23 Mayıs 2018, 11:30:25
Ne alınganlığı, trip atmış resmen adam.

Ne kızıyon hemen, senin klasik anlayışına göre tavsiye de bulunuyos, herşeye hemen elektrik olmas filan diyon diye.
Peh...Alla, alla yaa.

Ahanda bu, bir kere al, ömür boyu kullan, ne elektrik ne kablo, nam-ı diğer, göbek eriten.  ;

Muthiş bir alet , kalmadı diye bilmiyorum ben . Araştırılırsa muhakkak bir yerlerden çıkar
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 23 Mayıs 2018, 11:32:26
Livar bölgesinde yer olsa alır koyarım emniyeten.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
#19: 23 Mayıs 2018, 11:38:13

Muthiş bir alet , kalmadı diye bilmiyorum ben . Araştırılırsa muhakkak bir yerlerden çıkar

Büyük mağazalarda olmayabilir, doğrudur, lakin, daha yerel dükkanlarda, ikinci el pazarında filan vardır bence de.
Ersin, sık sık Perşembe pazarına gidiyor, oralar da illa ki bulunur, olmazsa bulunandan getirtilir sanırım.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 23 Mayıs 2018, 11:47:36

Büyük mağazalarda olmayabilir, doğrudur, lakin, daha yerel dükkanlarda, ikinci el pazarında filan vardır bence de.
Ersin, sık sık Perşembe pazarına gidiyor, oralar da illa ki bulunur, olmazsa bulunandan getirtilir sanırım.

Bence de , zor falan yalnız müthiş bir alet .
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#21: 23 Mayıs 2018, 12:06:27
Kumanda kablosu için kalınlık sorun değil. Deniz şartlarına uygun (kalaylı) her türlü kablo olur.

Kumanda kablosu (ve anahtarları) ırgat rölesini (veya kontaktörü. Selenoid demek yanlış.) kontrol eder, çok düşük bir akım geçtiği için kalınlık önemsiz. (Eh tabi 0.75mm lik zil teliyle de yapılmaz)

Önemli olan röleden ırgata giden kabloların olabildiğince kalın, kısa mesafeli ve bağlantılarının çok düzgün olmasıdır.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#22: 23 Mayıs 2018, 12:22:35
Ersin uzaktan kumandalı düşünürsen,gümrük malları satışı yapan bir mağzada gördüm iki adet,30 tl demişti pazarlıkta edebiliyorsun.
ırgat kumandasında kullanılabilir,yedek kumandaları da var,istersen sana yakın git incele.

https://www.gumrukmarket.com/

Üst katlarıda dolaşmak istiyorum de,asıl değişik mallar üst katlarda raflarda,aklında olmayan çok değişik ürünler görebilirsin,ahşap makaralar bile görmüştüm çok ciddiyim geçim dönemlerde :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2018, 12:28:36 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#23: 23 Mayıs 2018, 12:46:45
Bence almışken zincir sayaçlısını al Ersin Reis.
https://www.denizdukkani.com/mz-electronics-ev011-irgat-zincir-sayaci-12-24v

ya da wireless istersen
https://www.denizdukkani.com/italwinch-ev040-kablosuz-kumandali-zincir-sayaci
(ben bundan almıştım, fiyat araştır; linkleri örnek olsun diye verdim. Erol Denizcilikte daha uygun fiyatları)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#24: 23 Mayıs 2018, 13:07:15
Valla sayaclisini al Ersin. Yoksa işin gücün yok say ; binbir biniki binuç... sonra tam bu anda Lâlcigim seslensin; babişko bu neydi; sen de dersin " lan kacta kalmıştık "
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#25: 23 Mayıs 2018, 15:28:22
Valla sayaclisini al Ersin. Yoksa işin gücün yok say ; binbir biniki binuç... sonra tam bu anda Lâlcigim seslensin; babişko bu neydi; sen de dersin " lan kacta kalmıştık "

Valla hiç gerek yok saymaya, kavaletayı açarsınız, sesinden çapanın zemine ulaştığını anlarsınız, ardından ver tornistan tamamdır..
Olmadı renkli cırtlar var, renkli el inceleri var mis, şiddetle tavsiye ederim..   ;)
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#26: 23 Mayıs 2018, 21:45:01
nerede satılıyo bu ?

Nato marin Nail de bir adet vardı geçen ay.Çok şeker ve işlevsel bir şey idi.Gidip gelip yutkunmuştum,hani para ve yer olsa al at kenara süs yap öyle bir şey idi.Akmaz kokmaz bozulmaz.Sanırım satıldı.Ben gene de bir ara gidip bakayım,satılmadıysa sana acele haber uçururum.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#27: 23 Mayıs 2018, 22:22:24
Elektrik işini nasıl çözeceğini Özgür Reis zaten açıklamış...
O yakışıklı manuel alete de gelince ; kolu 100 kere ileri geri ittirir kaktırırsın, 100 mm zincir toplar, geç bi kalem.
Ille alıcaam ! diye tutturuyorsan al, bi tik levhaya vidala, evinin salonuna süs objesi diye koy  >:(

Bunu yazan abin hala ( irgatın dişli kutusu karpuz gibi çatlayıp 4 parçaya ayrılınca) 35 feet teknenin tüm zincir ve çapasını sudan toplayabildi, sen de toplarsın.
  • IP logged

• *
#28: 23 Mayıs 2018, 23:01:51
Vigor elinle çek filan mi dediydi ?

" kendi gücünüz ile çekebildiğiniz çapanın taşıyabildiği tekne sizin için ideal teknedir "

Ben de diyorum niye bu adam yeni tekne arayışında  :P

Abi ben 23mlik guletin çapasını tek başıma çektim. İlk önce guleti çektim sonra çapayı yukarı aldım. Teknenin kontrol paneli patlayınca.(Birben2 tekne adı. Kaptanın gözleri yerinden çıkmıştı çektiğimi görünce)Ama o kadar büyük tekne alacak maddiyat yok o zaman ne yapmam gerekio? :D
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

T
  • *
#29: 23 Mayıs 2018, 23:07:26
Vigor amcaya danışmak lazım ama "istisnalar kaideyiz bozmaz" der, çıkar işin işinden bence.
  • IP logged

Yukarı git