Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tesadüfen rastladım.

• *
    • Classicboats Turkiye
Tesadüfen rastladım.
OP: 20 Mayıs 2018, 18:13:54
Yelken Dünyası dergisi 1984 yılından itibaren "yeni planlar- yeni tekneler" başlığında bir dökümanı PDF olarak  Çemberci Marine firması internete koymuş.

1985den 2005 yılına kadar  yapılan belli başlı tekneleri sıralamışlar. Dokümanın ilerleyen sayfalarında teknelerin resimleri ile bilgileri de var.
Yalçın Özalp'in BCC- Asudesi- Âli'nin Sanelası - Y.Köyağasığolu'nun Bodrum Okul gemisi- Mustafa ile birlikte yaptığımız "İngiliz Kaptan Filikası - Samim Arduman'ın Folkboat'u daha kimler kimler.

Aslında Türkiye özel tekne imalatı tarihçesi bile denilebilir. Nereden nereye geldiğimiz de güzel bir fotoğrafı....

http://www.istanbul-cemberci.com/yelken.pdf

• IP logged
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2018, 18:19:56 Gönderen: Cem Gür »
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

e

ersinboke@icrs.com.tr

Ynt: Tesadüfen rastladım.
#1: 20 Mayıs 2018, 21:31:07
vay canına.. nereden nereye ..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#2: 20 Mayıs 2018, 21:42:48
Yaa !!
Âli bakalım ne yorum yapacak?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#3: 20 Mayıs 2018, 23:30:41
Bunların hepsi 1. sayıdan itibaren benim arşivimde.Bu teknelerin kimisini gördüm, kimisinin üstüne çıktım.O günlerin yoklukları içerisinde bana göre her biri bir başarı hikayesidir. Özellikle Polimarin'i apayrı bir yere öncelikli koyarım,arkasına da Proteksan tersanesini. Yaşayabilselerdi belki de bizden de bir dünya markası çıkabilirdi. Hilton da düzenlenen ilk fuarlarda sahneye çıkmıştı Polimarin.
Hey gidi hey.
Cem çok iyi yerden yakalamışsın, aslında yıllardır tüm Yelken Dünyası serisini taramak aklımdadır ancak çok yıllar evvel kuzenim indeksini yaptığı için bayağı sıkıntı yaşamıştı.Rahmetli Mesut Ağabey derginin hiç bir şekilde kopyalanmasına da alıntı yapılmasına da izin vermiyordu.Umarım ailesi bu çalışmaya olur vermiştir.
Araştırıcılığına, eline, gözüne sağlık.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#4: 22 Mayıs 2018, 21:28:28
Cem'cim ; ev taşıyoruz, beceremedik. Iki ev arasında yersiz yurtsuz kaldık. Bu nedenle internetimiz de yok, ara ara tlf ile bağlanıp bakabiliyorum sadece...O yüzden hemen cevap yazamadim, kusuruma bakma lütfen.

Ne güzel bir döküm olmuş, ne de hoş tekneler var.
Kendi inşa ettiğim 5 tekneden biri  Chiquita 46 , inşa ettirdiğim Sanela ve satın almış olduğum ilk ve tek tekne ( Arduman Folkeboat ) bu listede var, hoşuma gitti doğrusu.

Eşim ve kızlarımi çağırıp gösterdim.
Karım " Hıııı..."  deyip burnunu havaya dikip döndü gitti.  ;)
Kızlarım ise " Baba sen başka bi memlekette bu işe merak sarsaydın bayağı bi ışler yaparmışsın ? " dediler   :-[

Güzel bir nostalji oldu ; sağolasın !
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#5: 22 Mayıs 2018, 21:37:15
 :)
  • IP logged

Yukarı git