ŞEBNEM- Taci? Motoru çalıştıramadın mı?
TACİ- Çalıştıramadım Şebocum. Sorudaki ince imayı da anlamadım sanma
Ş- Aaaa ne demişim ayol, ne iması?
T- “Çalıştıramadın mı” Bak bak lafa bak. “Çalıştıramadın mı” Böyle yüzüme yüzüme, “Çalıştıramadın mı”
Ş- Sen de her lafımdan nem kapıyosun Taci! Kan ter içinde kaldın, o motorun ipini çeke çeke kolun koptu, ben sana üzüldüm. Bir de ima mima diyosun, aşk olsun.
T- Afedersin, ben de biraz fevri davrandım, bi haftasonumuz var dedik, kayığımıza atlayalım iki balık tutalım dedik, halimize bak.
Ş- Evet Taci, güneşin altında beynim pişti, motoru çalıştır artık da gidelim, denize menize girelim, serinleyelim.
T- Ya bi sakin düşüneyim, şimdi benzin vanasını açtım, hava kapağını açtım, hımmm… Benzini pompaladım o da tamam. Boğuldu mu acaba?
Ş- Ahahaha alemsin Taci! Ahahaha
T- Neden güldün ki sen şimdi?
Ş- Ama boğuldu mu dedin?
T- Evet ne var ki, teknik bir terimdir bu.
Ş- Şey ben espri yaptın sanmıştım.
T- 40 derece sıcakta, kan ter içinde bir saattir ipini çektiğimin motorunu çalıştıramamışım, bir de espri mi yapıcam Şebnem!
Ş- Aman kızma, motoru çalıştıramayınca asabiyet yaptın.
T- Bak gene “çalıştıramayınca” demeler filan…!
Ş- Limandaki balıkçılardan yardım alsana.
T- Yok öyle! Ben kendime motoru çalıştıramadı dedirtmem!
Ş- Nası dedirtmezsin. Ben çok rahat diyebiliyorum, onlar da desin.
T- Şebnem!!
Ş- Aman tamam sustum.
T- Şşş bana bak, bu tarafa yaklaşma ha. İpi çekerken maazallah kolum suratına filan çarpar.
Ş- Heralde düşündüm yani, ben o kadar şey miyim, merak etme. Sen devam et çekmeye.
T- Biraz çalışır gibi oldu. Yok anam yok çekiyorum çekiyorum çalışmıyor.
Ş- Benzin mi koymadın acaba?
T- Yok artık Şebocum, ilk baktığım şey benzin zaten. Daha yeni koydum.
Ş- Sen unutmuşsundur bi de ben bakayım.
T- Aman!!
Ş- Aahhh!
T- Şebnem! Şebnem iyi misin?
Ş- …
T- Şebnem! Şebnem! Ah be kızım! Arkamda durma dedim ben sana!
Ş- Bana yumruk attın Taci!
T- Ne yumruğu kızım! Arkama yaklaşma ipi çekerken demedim mi sana! Belliydi bu!
Ş- Ha önceden biliyodun yani yumruk atacağını! Tasarlayarak hunharca planladın yani!
T- Şebocum ne diyosun lütfen ya, hiç olur mu öyle şey!
Ş- İnanmıyorum ya, kadına şiddet hakkaten çok yaygınmış! Bak benim bile başıma geldi!
T- Şebnem saçmalıyosun! Basit bir kaza bu, ne abartıyosun kızım ya!
Ş- Suratıma yumruğu geçir sonra basit bir kazaydı! Yemezler Taci bey! Kadına şiddete hayır!
T- Of peki tamam çok özür dilerim. Çok acıyo mu? Bak buz koyalım biraz. Piknik sepetinde olacaktı, hah buldum. Al bakalım.
Ş- Geçti gibi biraz. Buz iyi geldi.
T- Çok korkuttun beni aşkım ya.
Ş- Dayak atan sensin bi de sen mi korktun Taci!
T- Şebnem bak dikine dikine konuşma! Ben sana bişey olcak diye korkuyorum burda!
Ş- Psikolojik sorunların var senin Taci. Önce döv sonra şefkat göster!
T- Aman tamam. Sana şefkat gösterende kabahat!
Ş- Aman iyi! Hadi çalıştır şu motoru hadi, millete rezil oluyoruz.
T- Tamam tamam. Elimden geleni yapıyorum. Hımmm.. Yahu eksik bişey yok, canına yandığım neden çalışmıyor bu motor anlama…
Ş- Noldu Taci? Neden durdun? Ne gördün Taci?
T- ….
Ş- Ne arıyosun Taci?
T- Ya start kablosu yok ki motorun üstünde!
Ş- Nası yok? Ne işe yarıyo o kablo?
T- Ya o kablo şuraya takılı olmadan çalışmaz motor. Emniyet için.
Ş- E aşk olsun Taci! Ben böyle cahillik görmedim!
T- Ne diyosun kızım ya!
Ş- Yani o kabloyu motora takmadan cahil cahil motoru çalıştırmaya uğraşıyorsun! Böyle denizcilik olmaz!
T- Şebo bak ağır konuşuyosun!
Ş- Konuşurum Taci! Ben mecbur muyum 45 derecede beklemeye! Üstüne bi de sille tokat dayak yiyoruz! Hayır madem anlamıyorsun bu işten, niye tekne alıyosun, niye motor takıyosun! Canımızı sana emanet etmişiz! Böyle sorumsuzluk olmaz canım!
T- E ama gururumla oynuyosun ama Şebnem. Kablo yok, görmemişim, hemen böyle ağır konuşup da üstüme gelm..
Ş- Ne oldu?
T- O başındaki ne senin?
Ş- Ne ne?
T- O başındaki, o sarkan şey?
Ş- Ha hihihi o mu? Sıcak olunca saçımı toplayayım dedim, orda bi kırmızı plastik ip vardı.
T- Ha saçını toplayıverdin o plastik kırmızı iple.
Ş- He ne var?
T- Elinin körü var Şebnem!
Ş- Taci hedef saptırma! Motoru çalıştıramadın, benim saçıma takma şimdi!
T- Başlarım saçından tokandan kadın! O saçını topladığın şey işte eksik olan! Ondan çalışmıyor motor! Ver şunu!
Ş- Dur napıyosun! Canım acıdı!
T- Bi de aşağılamaz mı, yok cahilmişim, bilgisizmişim neden tekne alıyomuşum! Hah buyur! Tek çekişte çalıştı işte!
Ş- …
T- Ne Şebnem ne! Bi de surat mı asıyosun! Senin yüzünden motor çalışmadı, bi de surat mı asıyosun!
Ş- Ben ona surat asmıyorum!
T- E ne peki bu tavırlar filan!
Ş- Yok bişey!
T- Şebnem! Delirtme kızım adamı! Hem suçlu hem güçlü ya. Senin yüzünden bural….
Ş- İkide bir senin yüzünden deme tamam mı!
T- Ne yani yalan mı!
Ş- Zamanında niye farketmedin!
T- Neyi?
Ş- İşte şu kablo mudur nedir!
T- Hö?
Ş- Hö tabi hö! Tabi! İnsan karısının yüzüne bu kadar ender mi bakar! Sık sık baksan şıp diye saçımda görmüştün o kabloyu! Yüzüme öyle seyrek bakıyosun ki demek, bak kabloyu zamanında göremiyorsun!
T- Teyallaaaam, sabır ver bana. Neyse sıkı tutun hadi, öğlen güneşi tepeye varmadan şansımıza bi gidip avlanalım hadi. Balık kaldıysa tabi. Sonra da yüzmeye gideriz.
Ş- Kabloyu görmüyor adam sonra ben suçlu oluyorum.
T- Ne diyosun motorun sesinden anlamıyorum seni!
Ş- Yok bişey! Sen yoluna bak!
T- Zaten geldik, balık tutanlar daha burdaymış bak. Demek balık var hala.
Ş- Sonra yüzer miyiz?
T- Yüzmez miyiz benim güzel tanrıçam, bikaç balık tutalım hemen yüzmeye de gideriz.
Ş- Hihih hemen de nasıl insanın gönlünü alıyosun Taci.
T- Denize çıkınca görüyosun nasıl olumlu adam oluyorum. Bakma limanda sana öyle kızdım filan ama..
Ş- Anladım ben, motorun stresinden biraz öyleydin.
T- Tabi ki hayatım.
Ş- Motoru durdurdun?
T- E geldik ya, burada demirleyeceğiz, sonra da yüzmeyeee. Ben şu oltaları çıkarayım, sen çapayı at.
Ş- Tamam Tacicim.
T- Tacicim diyen dillerin çok yaşasın. Oltaları da aldııım, al bakalım biri senin biri benim. Yemleri de çıkarayım.
Ş- Fazla tutmayalım yazık olmasın balıklara Taci. Onlar da insan!
T- Hö?
Ş- Ay lafın gelişi, onların da canı var dicektim.
T- Tabi aşkım. Yiyebileceğimiz kadar tutarız, merak etme.
Ş- Yemleri sen tak, ben dokunamıyorum.
T- Ay naz da yaparmış da. Ben takarım yemleri tamam. Bikaç haftaya kalmaz seni büyük denizci yapıcam Şebocum, bildiğim herşeyi öğreticem sana.
Ş- Hihihi. Sevimli şey.
T- Ha Şebo, sahi, balığa dalınca ben herşeyi unutuyorum, bak şimdi sen de dikkat et, kerteriz alalım, çapa tararsa filan beni uyar e mi?
Ş- Kerteriz?
T- Afedersin, haklısın, açıklamam lazımdı. Bak şimdi birkaç noktadan hiza alıcaz diyelim. Teknenin başı şu adanın tepesi yönünde gördün mü?
Ş- Aa evet!
T- Bak sağ tarafımızda da ilerideki otelin binası var.
Ş- E doğru valla
T- İşte bu tip hedeflere göre sık sık kabaca yerimizi kontrol edicez tamam mı?
Ş- Yani o hedefler bozulursa yerimizde sabit kalmıyoruz, problem var demektir, demirimiz tarıyordur.
T- Bravo! Şebnem bu kadarını beklemezdim senden! Çok iyi kaptın kızım ya! Ben yemleri takayım.
Ş- Ohooo sen beni aşağılıyorsun ama benim denizciliğe karşı bir yeteneğim var diye düşünüyorum yane.
T- İnanamıyorum ama ben de aynı şeyi düşünüyorum. Helal olsun. Al oltana yem taktım, al.
Ş- Mesela bak kerterizimiz bozuldu şu anda.
T- Nasıl mesela?
Ş- Otelle ada yer değiştirdi.
T- Yok artık..aaa hakkaten ha. Afferin kız! Helal valla! Ohooo demir tarıyoruz.
Ş- Motoru mu çalıştırcan?
T- Evet, demiri toplayıp eski yerimize tekrar atarız, önemli değil.
Ş-....
T- Şebocum zor olacaksa demiri ben alayım.
Ş- Yok zorluğundan değil de…
T- E tamam o zaman. Bir an önce çek de zaman kaybetmeyelim, balık beklemez.
Ş- Neyi çekeyim diyosun ben tam anlamıyorum.
T- Heheheh hani büyük denizciydin, şaka bi yana hadi al şu çapayı da tazeleyelim.
Ş- Ahahahah
T- Noldu Şebocum?
Ş- Çapayı al ha! Hahaha iyi espri.
T- Ne esprisi ya!
Ş- Acemi denizcilere yapılan bir tür şaka değil mi? Çok iyi ya! Ahaha
T- Şebo?
Ş- Efendim?
T- Çapa nerde?
Ş- Nası nerde?
T- Bildiğin çapa.. Nerde?
Ş- Şaka da bi yere kadar Taci!
T- Ne şakası kızım, nerde lan çapa!
Ş- Kibar ol Taci! Daha beş dakka önce çapayı at demedin mi sen bana!
T- Attım deme sakın!
Ş- Taci ben bu şakadan sıkılıyorum ama! Çapayı suya at demedin mi sen kardeşim!
T- Dedim! Sen de attın ha!
Ş- Attım tabi!
T- Öylece attın yani! Komple! Bişey bırakmadan!
Ş- Taci sıcaktan senin beynin likite dönüştü. Çok değerli idiyse çapanı suya attırmasaydın aaa!
T- Yani tekneye filan bağlamadan.. Öylece attın..
Ş- Bağla dedin mi Taci? Hem mantıken tekneye bağlı olan bişey teorik olarak atılmış olmaz ki! Her akşam çöpü de atıyoruz, torbanın bi ucunu eve mi bağlıyoruz, mantıklı konuş!
T- …
Ş- Taci? Rengin soldu senin?
T- ….
Ş- Sıcaktan mı acaba? Taci iyi misin aşkım?
T- …
Ş- Aaa! Yine suya atladı bu! Taci dur! Nereye Taci! Taaaci gel buraya diyorum! Hay allah ben anlamadım ki şimdi, neden böyle oldu birden! Taci! Ben sana o çapanın en güzelini alırım aşkım! Taci! Yuvana dön Taci! Gözün kör olmasın Taci! Aa açık denize doğru gidiyor adam ayol! Kerterizini yediğim dön geri, evimin direği gemimin küreği Taaaciiii! Gözün kör olmasın e mi! Taci!!!!