Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?

B

Burak Doneray

Panel solara olunca Wichard 4 tane omega kilit ile tutturdum.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir

Burak'cığım istemeden oluyor ama 2. golü attın. :)xx

Wichard  omega kilit  necüdür? :-[
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir

Burak'cığım istemeden oluyor ama 2. golü attın. :)xx

Wichard  omega kilit  necüdür? :-[

Bu sefer golü kendime  attım,bende var bile.

Gir nete bak değil mi. ;D
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

Utku hocam panelin zemine montajı için 4 tane vidalama deliği vardı köşelerde bu panel aluminyum levha üzerine slikon kaplanmış bu deliklere omega kilit takarak vardevela teline astım bu kadar.

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
Utku hocam panelin zemine montajı için 4 tane vidalama deliği vardı köşelerde bu panel aluminyum levha üzerine slikon kaplanmış bu deliklere omega kilit takarak vardevela teline astım bu kadar.

Esnek panel hafif sorun olmaz ama benim panel 12 kg. yaklaşık ve Al gövdenin yanındaki delikler bu ağırlıkla yırtılır mı bir bakmak gerekecek. ???
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

Çok önemli bir Amatör denizci kuralı KISS .Ben paneli takarken uyguladım.

Keep it simple & stupid 😃
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Çok önemli bir Amatör denizci kuralı KISS .Ben paneli takarken uyguladım.

Keep it simple & stupid 😃

Ben sevdiklerimi öperek ayrılmam ama onlar maalesef ;D
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

Türkçesi Vallahi öptürmem kuralı. 😃
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Bu gün 165 wattlık panellerin 2 adedini alıp Teos marinanın yolunu tuttum.
Mono kristal panellerin birisi 19.97 volt diğeri 19.20 volt gösteriyordu.
Sağ olsun Ateş Erim biladerim ilk panelleri monte ederken dicital güzel bir voltmetre hediye etmişti.
Benim gibi bir amatöre çok fazla olan bu alet çok işime yaradı.
Aküler dolu olduğu için regülatör girişte 19 volt çıkışta 14.5 volt gösterdi.
Regülatör akü dolu iken voltajı düşürüyormuş bunu da kontrol etmiş oldum.
Sintine pompasını otomatik konumda bıraktım ki  arada çalışıp biraz boşaltım yapsın.
Hani doktorlar diyordu ya arada bir tuvalete gitmek gerekir, sürekli yemek adamı bozar diye. ;)
Panelleri yanlarında delik olmadığı, bende teknedeki tüm matkapları inşaata taşıdığım için vardavela ya asamadım ama spreyhoodun önüne salonun üstüne koydum.İkisinin de üstünden teknenin yanlarına doğru bağladım.Paneller 1480*670 mm. bayağı büyükler.
Ama yeni yöntem çok da ucuza geldi. ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Bizim pontonda bir moody 31 var ve sahibi arkadaş sabit panellerini biminisi üzerine sabit panellerinin her iki yanına kendisinin yaptığı krom ayaklar ile tutturmuş ve işi ucuza ve rolbar olmadan halletmiş. :)x
İnoks metale gittim ve panellerin yan kısımlarındaki krom boru veya köşebentleri bimininin ön ve arkasına monte edebileceğim krom parçaları buldum.8 adet gerekiyor  ve adedi 220 tl. (yuh deve hariç) olunca kalsın demek zorunda kaldım. :'(
Burak biladerimin aklını seveyim dedim ve tanesi 3.5 tl olan omega kilitleri alarak olayı çözdüm galiba. ;)
Yarın Teos marinaya gidip vardavela tellerine asmayı deneyeceğim.Benim tellerin gövdeden yüksekliği 60 cm. Panellerin kısa kenarı 68 cm. bakalım nasıl olacak. ?0-?

Far Out her hareketi ile beni sat diye uğraşıyor.Bu arada da Sirius 32 satılmış galiba, reklamı kaldırmışlar.Ne yapacağız iyi düşünmek lazım.Teknesiz kalmak da var. :(

Ya da bekleyeceğiz Böke yeni teknesini yapıp Tayo Mar satışa çıksın. ;D
Garibim sayemde biraz dinlensin. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
Bahane ile bir krom işi yapan usta tanıtıyim size. emekli gemici kendisi. A dan Z ye kromun her işini yapar. Torna vb hatta gereken pilastik (delrin, ketamin vb ) bağlantı parçalarını da.

Kafası çalışır. Sizi severse çok ucuza da yapar.

Balatta cadde üstünde benim hastanemin tam karşısında atölyesi var.
 Şener Aydın 0532dörtyüzoniki25altmışbir

Gereğinde adımı verebilirsiniz. Çok şey yaptırdım ona; ahbap olduk artık. Özellikle Sevgili Özgür Ökten adam tavsiye edemiyorum deyince aklıma geldi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2018, 00:44:30 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Bilen bilir
Yukarıda da yazdığım gibi 220*8 adet ayak1760 tl.kdv siz.Bir de buna imalat koyarsanız bu garibin bir aylığı ediyor. :'(
Bu pazartesi Far Out a gidiyorum.Burak biladerimin tarif ettiği şekilde vardavela tellerine tutturma yolunu deneyeceğim. :)
Olmaz ise Al. dan çözüm arayacağım.  ???
  • IP logged
DeDe

• *
Bizim pontonda bir moody 31 var ve sahibi arkadaş sabit panellerini biminisi üzerine sabit panellerinin her iki yanına kendisinin yaptığı krom ayaklar ile tutturmuş ve işi ucuza ve rolbar olmadan halletmiş. :)x
İnoks metale gittim ve panellerin yan kısımlarındaki krom boru veya köşebentleri bimininin ön ve arkasına monte edebileceğim krom parçaları buldum.8 adet gerekiyor  ve adedi 220 tl. (yuh deve hariç) olunca kalsın demek zorunda kaldım. :'(
Burak biladerimin aklını seveyim dedim ve tanesi 3.5 tl olan omega kilitleri alarak olayı çözdüm galiba. ;)
Yarın Teos marinaya gidip vardavela tellerine asmayı deneyeceğim.Benim tellerin gövdeden yüksekliği 60 cm. Panellerin kısa kenarı 68 cm. bakalım nasıl olacak. ?0-?

Far Out her hareketi ile beni sat diye uğraşıyor.Bu arada da Sirius 32 satılmış galiba, reklamı kaldırmışlar.Ne yapacağız iyi düşünmek lazım.Teknesiz kalmak da var. :(

Ya da bekleyeceğiz Böke yeni teknesini yapıp Tayo Mar satışa çıksın. ;D
Garibim sayemde biraz dinlensin. ;D

Selam Utku Kaptanım,
Biraz geç olmakla beraber (sorununuzu çözdünüz mü bilemiyorum) uyguladığım bir ara çözümü sizinle paylaşmak isterim.

Bu sezon başında ben de esnek (biminiye dikişli) panellerimi sabit panellerle değiştirmek zorunda kaldım. Teknenin kıç tarafının estetiğini bozmak istemeyen ve havadar (bimini kapalı) bir seyir yapmak isteyen her yelkenci gibi benim de biraz canım sıkıldı. Ancak aşağıda fotoğraflarını bulacağınız uygulama ile montaj sorunuma sanırım ehven-i şer bir çözüm buldum. Bu hali ile biminiyi son katına kadar açarak olabildiğince aydınlık bir havuzluk ile seyir yapabiliyorum.

Panelleri bimini krom borularına bağlayan kelepçeler ve krom çubuklar toplamda 850TL civarı tuttu. Tasarım ve montaj bedava (bana ait).

Umarım fikir verir ve işinize yarar.
Selamlar

1-

2-

3-

4-

5-
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Gürkan bey ben de önce bu şekilde çözeyim diye düşündüm ama benim paneller çok büyük 165 watt 2 adet.
Ben de Burak biladerimin önerisini uyguladım.10 adet omega kilit ile işi 20 tl ye çözdüm.  :)
İlginize ve önerinize teşekkürler.  ;)
  • IP logged
DeDe

• *
Gürkan bey ben de önce bu şekilde çözeyim diye düşündüm ama benim paneller çok büyük 165 watt 2 adet.
Ben de Burak biladerimin önerisini uyguladım.10 adet omega kilit ile işi 20 tl ye çözdüm.  :)
İlginize ve önerinize teşekkürler.  ;)

Benimkiler de 2x165W ama sanırım biminim biraz büyük ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • IP logged

Yukarı git