Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
İzmir'de SOLAR MARİN (www.solarmarinepower.com) - Volkan Görçiz sanırım kendi tasarımları bir rollbarı çoğu tekneye uyguluyorlar.
Sanki universal ve demonte bir rollbar tasarlamışlardı diye hatırlıyorum.
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Bilen bilir
İzmir'de SOLAR MARİN (www.solarmarinepower.com) - Volkan Görçiz sanırım kendi tasarımları bir rollbarı çoğu tekneye uyguluyorlar.
Sanki universal ve demonte bir rollbar tasarlamışlardı diye hatırlıyorum.

Sağ olasın Özgür biladerim :)

Hemen inceliyorum.Öğlenden sonra panelleri almaya gideceğim. :D
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
En alt modeli 2200 avro diyor ve panel fiyatlarını düşecek.

Ama satıcı olarak sürekli konuştu ve dinlememekte israr etti.

Ben kabaca fiyat istedikçe uzattıkça uzattı ama sonunda  1 e karşı 0 gibi bir skor ile telefonu teşekkür ederek kapattım.Şu an kafam kazan gibi oldu,başım ağrıyor.

Müşteriye mal muamelesi yaparak ne kazanacaklarını düşünerek anlamadım.

Teknem 2000 avro etmiyor adama 40 yıllık tekne diyorum o hala anlatıyor.

Neden yazıyorum bunu;sağ olsun Özgür bilader yardım etmek isteyerek adres yazdı buraya okuyanlar olursa önceden gardını alsınlar istedim. ;)
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

Bu paneller ile sağlam pupa geniş apaz gider tekne.Bence çok korkunç duruyor .
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Hislerime tercüman olmuşsun,teşekkür ederim ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Volkan gezgin korsandan tanıdığım, teknik bilgisine güvenilir, uzun süredir güneş paneli işinde olan bir arkadaştır, satıcılığını bilmem. :)
  • IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

Aslında en ucuz çözüm Burak biladerimin yaptığı gibi vardavela tellerine asmak ama benim tellerin gövdeye içten yüksekliği 600mm. Panellerin kısa kenarı 670mm.Dolayisi ile dışa doğru sallandıracağız ve ben de bunu istemedim. Sonuçta istemesek de dışa sallandıracağız.
Yelken yaparken de söküp içeriye alacağız herhalde. :-\

Utku hocam yelken yaparken panelleri sökmek gerekmiyor sadece yana astığınız için verimsiz örnek 50 watt bir panel ölçü olarak çok rahat sığar fakat 4 tane bile assanız ancak buzdolabına zar zor yeter . Amaç aküleri alargada sağlam tutmaksa 50 wattlık bir tane panel bile yeterli kesinlikle  çalışan bir sistem

Teknede yaşayım diyorsanız zaten 400 watt lık bir panel gurubuna ihtiyaç var oda rollbar olmadan mümkün değil .

Selamlar Sevgiler
  • IP logged

• *
Utku Abi,

Ben tentelerimi yaptırdığım zaman bütün iskeleti  istediğime uygun olması için sıfırdan yaptırdım. Bütün o işlem için benden 5000 TL alı crom işçiliğini yapan usta. Senin de babasından akülerini almış olduğun marinadaki yer ile anlaşıp yaptırmıştım. İstersen onlara  da bir sor.
  • IP logged

• *
50Watt lık kaliteli bir panel güneşli bir Ege gününde minimum 200Watt max 250Watt verir. 12V buzdolabı günde 600 Watt tüketir.  Kaliteli iki adet 140Wattlık panel eğer çok yüksek bir tüketim yoksa günlük ihtiyacı karşılayacaktır. Tabii bu söylediğim tek buzdolabı için söylüyorum. Teknede en yüksek gider buzdolabı. Esasına bakarsanız bu çok basit bir havuz problemi. Excel de günlük ihtiyaçları alt alta yazın karşılarına giderlerini yazın zaten toplamda kaç watt ihtiyacınız olduğu ortaya çıkacaktır. Sadece buna %15 eklemeniz gerekir diğer ekstra giderler için.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Bilen bilir
Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?
#39: 16 Mayıs 2018, 19:31:08
Bozulan ithal esnek güneş enerjisi panellerimi aldığım ACS Enerji'den yerine verdikleri 2adet 165 wattlık monokristal   güneş enerjisi panelini aldım.1 adet daha verecekler.Yani 2 adet esnek 150 wattlık panel yerine 3 adet 165 watt  panelim olacak. xx xx xx
Bir adedi şu an forumda ismini göremediğim arkadaşım için istemiştim.
Kendisini gördüğümde teknesi için panelinin hazır bekliyor olduğunu söylerim artık.
Geri kalan 330 watt panel için Sedat abimin teknesine kendi yaptığı ve 1000 tl civarında mal ettiği rollbarın benzerini yapmayı düşünüyorum.
Yaaa sessiz sessiz durur ama benim abimin ne maharetleri vardır.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2018, 11:12:28 Gönderen: Hasan Toparlak »
DeDe

Z

Ziya Gunes

Volkan Bey, E pontonunda, girişte soldan ilk teknenin sahibi. Bugün tanıştım. İsterseniz bir merhaba deyin Marina'da
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Almayayım ;D

Bu gün uzun uzun dinledim :'(

Maalesef kendimden daha çok bilen ve konuşan birisine tahammül yaşımı geçmişim :'(
  • IP logged
DeDe

• *
Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?
#42: 17 Mayıs 2018, 11:13:48
Geçen hafta sağlam bir dolu yağdı. Üstünde cam koruması olmayan esnek paneller kullanılmaz olurdu kanımca

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

B

Burak Doneray

Dün akşam montajını yaptım Solara 140 watt panel güverte yerine yine yan astım.

• IP logged
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2018, 11:27:41 Gönderen: Burak Doneray »

• *
  • Bilen bilir
Çok güzeller ama solara falan dedeni ezdin geçtin Burak biladerim. ;D

Ben de birisini sancağa birisini iskeleye koyayım diyorum. :)

Benimki birazcık aşağıdan sarkacak.Abisinin pantolonunu giyen çocuk misali. :D

Vardavelaya tutturma detayının büyükçe bir fotosu çok yararlı olur. ?0-?
  • IP logged
DeDe

Yukarı git