Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amatör Denizciliğe Övgü

• *
    • Classicboats Turkiye
Amatör Denizciliğe Övgü

Eh, içinde az delilik yok yani  ;D

:)xx :)xx :)xx
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Çarkcilardan rica edelim o halde.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ynt: Amatör Denizciliğe Övgü
#92: 16 Mayıs 2018, 10:39:35
Çarkçıbaşı Bülent Reisim. Tenzili rütbe yapmayalım.   

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2018, 10:41:57 Gönderen: Koca Reis »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#93: 16 Mayıs 2018, 11:54:26
Şimdi, daha fazla dağıtmamak için şunları söyleyerek ben kenara çekileyim;,Yeni bir dünyayı keşfetmeye çalışan, kendi potansiyelini doğrudan doğruya ortaya çıkarmaya çalışan, bunu yaparken herhangi bir zorunluluğu olmayan,  sevdiği için denizde olan, ortaya az ya da çok herhangi bir övgü-kazanç  veya kudret talebi olmadan emek koyan yani iş olmayan iş peşinde koşan erkek ve kadınlara amatör denizci denir ise eğer,
amatör denizci, tarihin  imbiğinden geçmiş genel denizcilik kültürüne sahip çıkıyor ve kayığına bir şekilde emek verir. Bu bağlamdan olmak üzere, teknesinin altının kirliliği veya temizliği ölçü değildir. Bu ancak, o tekne sahibinin diğer amatör denizciler tarafından aynı kültür bağlamında tenkide uğramasının konusu olabilir. Bir tekne sahibi, o ya da bu nedenle bağlı olduğu limandan hiç ayrılmayabilir, bu onun amatör denizciliğine halel getirmez.
Birinin çok yol yapması veya az yol yapması, ustalık açısından değerlendirmeye kıstas olabilir.
Birinin tekne tiplerinden az anlaması, seçtiği arma, tamiratlardaki mahareti hiç bir koşulda onun denizciliğini üstün kılmaz veya küçültmez.
Öte yandan, kişi  çok sıkı yelken yapıyor, uzun uzun yollara gidiyor, elinden hayli iş geliyor fakat bütün bunları yaparken, dinlenmenin ve mekan farklılığı gibi hissiyatların dışına çıkmıyorsa, kendini başka bir dünyaya ait hissetmiyor, aynı boğucu ve yapay yaşamın dışına hiç olmazsa davranışsal olarak  çıkmıyorsa, o kişi amatör denizci değildir, kanısındayım.

• IP logged
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2018, 11:58:54 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
#94: 16 Mayıs 2018, 11:58:41
Anaaa bana methiye düzmüş Bülent biladerim. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#95: 17 Mayıs 2018, 10:47:44
Anlatmak istediklerime çarpıcı örnek; ekteki linkte bulunan kitabın 116-117-118. sayfalarındadır.

George Best ile ilgili bir olay üzerinden anlatılmıştır;

http://issuu-download.tiny-tools.com/pages.php?doc_id=160409073200-2f2a35de859f630d3c619c652840f1d5
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#96: 17 Mayıs 2018, 11:25:12
Valla onu bununu bilmem Bülent biladerim. ;)
Teknede kendimi çok mutlu hissediyorum ama nene nasıl olsa burayı okumaz diyeyim ve yazayım. :o
Süper bir suitte yeni eski fark etmez ama 66 yaşı geçmemiş bir dünya güzeli bence 66 yaşındaki bir dedeyi bile mutlu edebilir. ;D
Hatta şehit bile olabilir dede. ?0-?
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#97: 17 Mayıs 2018, 11:32:50
Koparttın abi :)
  • IP logged

T
  • *
#98: 17 Mayıs 2018, 12:26:33
Konuyu tam kapsamı ve evrensel olarak ele alıyoruz madem, bazı noktaları da belirleyip dahil olup olmadığına da karar vermek gerekebilir.

"Öte yandan, kişi  çok sıkı yelken yapıyor, uzun uzun yollara gidiyor, elinden hayli iş geliyor fakat bütün bunları yaparken, dinlenmenin ve mekan farklılığı gibi hissiyatların dışına çıkmıyorsa, kendini başka bir dünyaya ait hissetmiyor, aynı boğucu ve yapay yaşamın dışına hiç olmazsa davranışsal olarak  çıkmıyorsa, o kişi amatör denizci değildir, kanısındayım."

Bu durumda ortaya, tanımların içine ciddi bir düşünsel yapı çercevesinin çizilmesi gerektiği sonucu çıkıyor.

Örneğin ; Her tekne sahibi, her teknesinde yaşayan, her teknesi ile denize çıkan......mıdır? gibi...

*Bazı ülkelerde, ev fiyatları ve kiraları uçuk olduğu için tekne alıp/kiralayıp onda yaşayanlar,
*Kanallarda, göllerde, teknede yaşayanlar,
*Marina köylerde yaşayıp, neredeyse yıllarca hiç teknesi yol yapmamış olanlar,
*Tekneyi sadece, için bir küçük tüp, bir torba dolusu bira ve iki arkadaş balığa gidip, (hatta, dumanaltını herkes görmesin diye) 2 kg istavrit tutmak için kullanan, döndüğünde, artık bakımsızlıktan ve pislikten çalınmamayı garantilemiş, tekneyi sadece boğulmadan açılma aracı olarak kullanan sahipleri,
*...

olduğunu düşündüğümüze, bu tanımlamaların içine katmamız gereken eksik bir şeyler olduğu (düşünsel yapının doğru çerçevelenmiş tanımı) ortaya çıkıyor gibime geliyor.

• IP logged
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2018, 12:41:04 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

T
  • *
#99: 17 Mayıs 2018, 12:38:07
Bülent'cim, şunu söylemeden de edemeyeceğim;
Demişsin ya "Şimdi, daha fazla dağıtmamak için şunları söyleyerek ben kenara çekileyim;"
Hiç çekilme çünkü,
Desem ki;

<Amatör denizci, örneğin, şu başlık altında sadece konu ile ilgili fikir üreten 3-5 kişidir.
Diğerlerinin fikir ve görüşlerini, bakış açılarını hiç bir zaman öğrenemediğimiz için, tanımı, ideal olan kuralları ve hatta adet ve gelenekleri dilediğimiz gibi şekillendirebilir, tanımın dahilinde, dilediğimize "sen..varsın, sen..yoksun" diyebiliriz bence.
Nasıl olsa, buna bile itiraz yada katkı gelmeyecek, biz de istediğimizde artık, dilediğimiz ünvana sahip oluruz.

Benim yazdığım tanımla, senin yazdığın tanım birbiri ile örtüşüyor. Bu durumda kitaplara geçsin.

İtirazı olan.......yok.
Kabul edilmiştir.>

yanlış olmaz nasılsa.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#100: 17 Mayıs 2018, 15:16:16
Dediklerine pek katılmıyorum, neye söylendiğini anlasam, üstüne bir de  "he lan" desem de.
Çoğunluk kavramlaştırmaya gereksinim duymaz bizim toplumumuzda. Bu davranış/tepki biçimini iyi ya da kötü diye sınıflandıramayız ama, şunu söyleyebiliriz; bir olguyu kavramlaştıramamak, ilanihaye anlaşamamamıza neden olur.

İtalya'da tabelalara bakıp şarap atölyesi arıyorduk. Yanlışlıkla bir çiftlik evine girmişiz. Takriben, Utku Dede'den bile yaşlı biri geldi. Tek kelime ingilizce bilmiyor. Çat pat İtalyanca ile derdimizi anlattı birimiz. Utku Dede, elini kolunu sağa sola sallamadı. Gözünü kaşını yukarı aşağı indirmedi, kafasını tulumbalamadı,... iki kolunu birbirine ters yönde doğrultarak kocaman bir X işareti yaptı. Kesinlikle basit değil, ama yalın, kavramsal.  Anladık ki şaraphane kapalı.

Bu, bizim Avrupa'ya olan bütün üstünlüklerimizi basitçe ortadan kaldırıyor. Çünkü kavram, düşünmenin, problem çözmenin temel kriteridir.

Fakat bu kavramsallaştırma çabasına herkesin katkısı sözle/yazıyla olmayabilir. Biz de özellikle böyledir. Ama bu kişiler, eylemleriyle böyle bir  çabaya öyle bir katkı koyarlar ki, feriştahı gelse, yapamaz. Bunları da bir gün, bizden akıllı ve donanımlı birileri yerli yerinde yazar, çizer. Bizimkisi, işte ucundan bir katkı.

Bence bu tartışmamız konuşmamız, bu açıdan önemli.

George Best örneğinden devam edeceğim. Ama zaman lazım

Sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2018, 15:25:57 Gönderen: Bülent Büyükdağ »

• *
  • Bilen bilir
#101: 17 Mayıs 2018, 15:19:35
Otel anıları da olacak mı :o
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#102: 17 Mayıs 2018, 15:22:09
Otel anıları da olacak mı :o
Dedecim, ayrıntıları başbaşa iken anlatırım.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#103: 17 Mayıs 2018, 15:52:55
Bülent'cim, şunu söylemeden de edemeyeceğim;
Demişsin ya "Şimdi, daha fazla dağıtmamak için şunları söyleyerek ben kenara çekileyim;"
Hiç çekilme çünkü,
Desem ki;

<Amatör denizci, örneğin, şu başlık altında sadece konu ile ilgili fikir üreten 3-5 kişidir.
Diğerlerinin fikir ve görüşlerini, bakış açılarını hiç bir zaman öğrenemediğimiz için, tanımı, ideal olan kuralları ve hatta adet ve gelenekleri dilediğimiz gibi şekillendirebilir, tanımın dahilinde, dilediğimize "sen..varsın, sen..yoksun" diyebiliriz bence.
Nasıl olsa, buna bile itiraz yada katkı gelmeyecek, biz de istediğimizde artık, dilediğimiz ünvana sahip oluruz.

Benim yazdığım tanımla, senin yazdığın tanım birbiri ile örtüşüyor. Bu durumda kitaplara geçsin.

İtirazı olan.......yok.
Kabul edilmiştir.>

yanlış olmaz nasılsa.

;D ;D ;D Fena halde güldürdün beni.
Aslında gülüyoruz ağlanacak halimize ya ....
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Amatör Denizciliğe Övgü
#104: 17 Mayıs 2018, 16:04:29
Konuyu tam kapsamı ve evrensel olarak ele alıyoruz madem, bazı noktaları da belirleyip dahil olup olmadığına da karar vermek gerekebilir.

Bu durumda ortaya, tanımların içine ciddi bir düşünsel yapı çercevesinin çizilmesi gerektiği sonucu çıkıyor.

(....)
 bu tanımlamaların içine katmamız gereken eksik bir şeyler olduğu (düşünsel yapının doğru çerçevelenmiş tanımı) ortaya çıkıyor gibime geliyor.

Hazza çağrı ve hap çağında yaşıyoruz der Baudrillard.

Yalnızca düşünüyorum, sesli, sizle beraber;

"Teknem olsun istiyorum".... diyorum mesela... Senin de sorduğunu varsayalım; Neden?...
" Denize açılmak istiyorum"..... : Neden?
" Şununla birlikte olmak istiyorum"......... Neden?

İşte bunlara vereceğimiz her bir yanıt, eğer "seviyorum ulen"i geçmiyorsa, hazlarımıza, teslim olmuşuz demektir.
Bir arkadaşım, tekne almak istediğini söyledi, boş ver dedim, senden denizci olmaz.
Neden dedi, seninki arzu dedim, hepsi bu, gelir, tatmin olursun ve tükenir.

Amatör denizcinin farkı budur, basit sıradan bir denizde olma tutkusu değildir onunki. "Bana bak, gör beni, şöyle bir teknem var," değildir. Tam tersi, beni görme, ben kendi gösterimi kendime yapıyorum, izleyiciye ihtiyacım yok, bokun içinde kalabilirim, denizin ortasında da kalabilirim, yalnızca güdülerimle, son derece doğal-sıradan güdülerimle harekete ederim, mastürbasyon değildir benimkisi, benimkisi, bildiğin, sahici bir tutkudur, bu tutku öyledir ki, bununla kendimi dünyaya ait hissederim, bu tutku bendeyken Yıldız Pavyon'dan çıkıp, yılan balığı yeyip kendimi adam yerine koymam. Sabaha karşı, herhangi birinden övgü/ödül beklemeksizin avara olup upuzun bir yol yapabilirim, sıkılırsam yapmam, erkenden bir yere gider bağlanırım, çayımı içerim, yapayalnız otururum, sevgilim yanımdaysa sanki yanımda değilmiş gibi davranabilirim, o bunu umursamaz, sonra birden çoğullaşabilirim...

Kaan haklı, katkı olmadan olmuyor.

Bitiriyorum. Sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2018, 16:21:23 Gönderen: Hasan Toparlak »

Yukarı git