Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amatör Denizciliğe Övgü

• *
  • Donatan Temsilcileri
Başlığı görmüş. Aradı; pu ha ha dedi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

n

nuri_kongur

İlgi ile takip ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir

1. Her şeye kadir insan kavramı ön kabul olarak yeryüzünde tahakküm sürer.
2. İnsan etkinliğindeki çok  katmanlılık unutulmuştur.
3. Sermaye birikmiş ve yaygınlaşmıştır.
4.  Modern insanın çok katmanlılığı unutması, yalnızca ilerlemeye yönelik çabası kendi yıkımını da hazırlar.
5. İnsan para için zorunlu çalışarak kendi emeğine yabancılaşmıştır.

Kızıl Tugaylar'ın Aldo Moro'yu kaçırıp öldürmesinde parmağı olduğu gerekçesiyle italya'da bir hayli cezavinde kalan Antonio Negri, " İnsanların işe gitmek yerine sevgiliyle öpüşmeye gitmeye karar verdiği gün", devrimin başlayacağını söyler.

Zorunlu çalışmanın( para kazanmak için etkinlikte bulunmak) karşısına koyacağımız şey, yukarıda sözünü ettiğimiz gibi "iş olmayan iş"tir.

İş olmayan iş, hayatta kalmanız için gereken miktarda üretmek, kendi potansiyelinizin her şeyi ile ortaya çıkması ve gelişmesidir. Az önce sözünü ettiğimiz gibi, karıncanın toprağı kazması iş olmayan iştir. ( Çok ilginç değil mi, onlara işçi karınca diye bir karınca sınıfı koymamız, bir doğal durumu kendi dünya algımıza göre adlandırmamız)

bu pasajda başta belirtilen maddeleri şöyle bir toparlarsak;

Öncelikle özeti bu sefer başta vermen çok iyi olmuş demeyeceğim.

Ama özet başta daha anlaşılabilir olmuş dede için.Ya da eski alışkanlığımız önce özete göz gezdirmek burada bana daha iyi geldi.

Yazım dilinde,özellikle böyle samimi yazıştığımız bir yerde bana göre, yazımsal ağdalı bir üslup kullanman okurken gündelik kelimelerin dışına çıkılmasının getirdiği vay be bşladerime bak döktürmüş yine dedirtse de daha dikkatli okumamı gerektirdiği için ısınmaya neden olduğunu sonunda çözdüm.

Önce yazılmış bir yerden kopyaladığını anladım canım,yoksa ben bile bu kadar hızlı böyle yazamam.

Fakat ODTÜ de mühendislik kraat etmiş bir şahıs  ne kadar anlar bilemiyorum.
  • IP logged
DeDe

T
  • *

Bana göre; kent yaşamından kaçan değil, yeni bir dünyayı keşfetmeye çalışan, kendi potansiyelini doğrudan doğruya ortaya çıkarmaya çalışan, bunu yaparken herhangi bir zorunluluğu olmayan,  sevdiği için denizde olan, ortaya az ya da çok herhangi bir övgü-kazanç  veya kudret talebi olmadan emek koyan yani iş olmayan iş peşinde koşan erkek ve kadınlara amatör denizci denir.

Böyle yapanlar ve yapmayanlar vardır ve bana göre tek ayrım budur.

Öncelikle eline sağlık, her zaman ki gibi güzel bir yazı. Çok seviyorum böyle yazılarını okumayı.

Alıntılamış olduğum kısım hariç her bir yazdığına katılıyorum. Sanıyorum ki katılmamak mümkün değildir zaten.

Ve elbet "sence", olduğu için saygı duyuyorum.
Alıntılamış olduğum yer ise doğrusu, "bence" kısmıyla çok uyuşmuyor.

Çünkü, "iş olmayan iş" peşinde, hayatın içerisinden, küçük bir pencere aralayarak koşan insanlar tanımlanıyor ve doğru bir şekilde bir bütünü işaret ediyor.
Hatta doğrusunu, içinde bir yerlerde farketmiş olan insanların dışavurumları ile örtüşüyor ancak, sanıyorum ki bu doğruyu tüm zorunlu olunmayan ve isteyerek yaptığımız işlere uygulayabiliriz. Amatör denizci, kampcı, dağcı, amatör pilot vs...

Bana göre; yazdıkların her ne kadar doğru olsa da bir eksiklik var sanki. O eksikliğin, belli kültürel*  birikimi ile kendine özel bir tanımı hak ediyor olduğunu düşünüyorum. Diğerlerinde olduğu gibi.

Şayet öyle olmasaydı, her günlük yaşantısından bir pencere aralamayı saydığın sebeplerle başarabilmiş ve tercihini deniz üzerinde kullanmış her kişi, hiç bir ayrım, daha doğrusu bir kültürel aktarımdan faydalanmadan amatör* denizci olurdu, ki bu, kültür aktarımına ters ve özelliğini yitirmiş hissetirirdi gibi geliyor bana.
Bir şey "ci" olmak, bu kadar basit olursa, ne "ci" olduğundan bağımsız her daim şikayet ettiğimiz ve kötü insan oldukları için değil belki ama kültürel aktarımdan nasibini almadıkları/almak istemedikleri için hep ortada bir ayrım olacak diye düşünüyorum.
Yazdıklarının, "amatör" tanımı için çok doğru olduğunu ancak yanına, birşey"ci" geldiğinde eksik kaldığını hissetmeden edemiyorum.

Sevgiler.

(Kültür, 1-bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, 2-tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan her türlü değerlerle bunları kullanmada, sonraki kuşaklara iletmede kullanılan araçların tümü)

(Amatör, sadece zorunlu olmamak değil, para kazanmadan ama hakkıyla yapabilen olarak da değerlendirilmiştir)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Kültüre tek satırla geçiştirme gibi değinmişim, doğru bir yergi. Diğer katkıların ise, tıpkı benim önermelerim gibi, üzerinde uzun tartışılması gereken şeyler.
"ci" sahiden bir garip.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Utku dedecim, yalnızca ilk pasajın, kısa bir bölümü sanıyorum, 2 paragrafı daha önce yazdığım bir yazıdan buraya taşındı.
Yoksa hepsi bugün, kes kopyala olmadan.

Ağdalı dil için özür dilerim, ama daha yalın anlatabilmem için, bir kaç şey bir arada gerekiyor. İlkin işlemek istediğim konunun karmaşık olmaması gerekiyor. Bundan daha önemlisi bunu anlatacak kişinin sahiden bilge olması hem de anlatacağı konu hakkında düşüncelerinin daha berrak olması gerekiyor. 
Konu karmaşık. Ben bilge biri değilim. Kendi düşüncelerimden de çok emin değilim. A ha ancak bu çıkıyor.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Çok fazla sizler gibi işin felsefesini yapmayacağım.

Ben amatör deniz sevdalısıyım diyorum.

Bu işten şimdiye kadar tek bir kuruş kazanmadım ve kazanmayı da düşünmedim.

Bana göre amatörlük o işte ne kadar bilgili olsanız da ,ne kadar imkan sahibi olsanız da para kazanmadan o işi yapıyorsanız AMATÖR sünüz.

Benim gördüğüm bu denizcilik veya teknecilik işinde çok farklı şekilde nemalanmak ve camiada isminin parladığını görüp bu işi paraya tahvil etme planları yapan ve uygulayan insan var.

Bunu ve bu yolda olanları asla ve asla eleştirmiyorum ve ''tırnağı olan kafasını kaşısın''diyorum.

Benim de amatörlükten biraz uzaklaştığım ve teknemi evimin önüne aldığımda kafamdaki tek düşünce sitedeki havuz başında telefon elde laga luga ile vakit öldüren gençlere bira karşılığı yelken yaptırmak.Bira  burada para olarak düşünülebilir.Gençler ile geçirilen zamanın beni gençleştirdiğini düşündüğümde zaman da para olarak düşünülebilir.
  • IP logged
DeDe

• *
Bourgoyne Young metodu ile Multiple Regresyon uygulayıp formüle etseydin daha kolay anlardım. 

Sanırım bu mühendislik işi bizden epeyce birşeyleri almış götürmüş. 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Utku dedecim, yalnızca ilk pasajın, kısa bir bölümü sanıyorum, 2 paragrafı daha önce yazdığım bir yazıdan buraya taşındı.
Yoksa hepsi bugün, kes kopyala olmadan.

Ağdalı dil için özür dilerim, ama daha yalın anlatabilmem için, bir kaç şey bir arada gerekiyor. İlkin işlemek istediğim konunun karmaşık olmaması gerekiyor. Bundan daha önemlisi bunu anlatacak kişinin sahiden bilge olması hem de anlatacağı konu hakkında düşüncelerinin daha berrak olması gerekiyor. 
Konu karmaşık. Ben bilge biri değilim. Kendi düşüncelerimden de çok emin değilim. A ha ancak bu çıkıyor.

Sen benim canımsın.

Bu gün sayende çok güzel vakit geçirdim.

Yazdıklarımın çoğu konu başlığını ilk sıraya alma çabası ve fikir yazmayan dostlara maz moz yapmak.

Sağlıkla ve sevgi ile kal.
  • IP logged
DeDe

T
  • *
Bourgoyne Young metodu ile Multiple Regresyon uygulayıp formüle etseydin daha kolay anlardım. 

Sanırım bu mühendislik işi bizden epeyce birşeyleri almış götürmüş. 

Plütokrasinin, Nomokrasi imiş havasında ki Demokrasi söylemlerinde, Teokrasi özlemlerini, Otokrasi biçimi ile Totalitarizm'e kavuşma çabasındakilerin Timokrasistlerden aldığı destekle işleri halletmeye çalıştıklarını düşünüyorum.
Oysa ki, biz denizcilerin tek ihtiyacı Talassokrasi olabilir.

;D ;D ;D
  • IP logged

n

nuri_kongur

Konuyu dağıtmadan şuraya kültür hakkında bir matematik formülünü not düşeyim. Tamamıyla “bence” dir
Kültür= insanın yaşamını sürdürürken ihtiyaç duyduğu şeyleri oluşturma metodu.
Öyle ise:
Kültür = kişinin inancı ( toplumun yaşadığı coğrafya ( üretilmiş bilim ( üretilmiş teknoloji ( kişinin ihtiyacı ))))

• IP logged

• *
Konuyu dağıtmadan şuraya kültür hakkında bir matematik formülünü not düşeyim. Tamamıyla “bence” dir
Öyle ise:
Kültür = kişinin inancı ( toplumun yaşadığı coğrafya ( üretilmiş bilim ( üretilmiş teknoloji ( kişinin ihtiyacı ))))

Muktedirleri de bir yere sıkıştıralım derim.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Doğru;
ama:
Önceleri bilimin soruları vardı şimdi projeleri var.
Bu projeler, kişinin ihtiyacını belirliyor,  bu ihtiyaçlar insanlığı öldürüyor, diye düşünüyorum.
  • IP logged

n

nuri_kongur

Doğru;
ama:
Önceleri bilimin soruları vardı şimdi projeleri var.
Bu projeler, kişinin ihtiyacını belirliyor,  bu ihtiyaçlar insanlığı öldürüyor, diye düşünüyorum.
Tamamiyle katılıyorum. Beşeriyet için çok ciddi bir tehlike bu.

• IP logged

n

nuri_kongur

Öyle ise:

Muktedirleri de bir yere sıkıştıralım derim.

Hasan reisim “muktedirleri” kişinin inancı başlığı altına rahatlıkla yazılabilir.

• IP logged

Yukarı git