Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknelerde Güneş paneli ve Panel / Regülatör / Akü Bağlantıları

• *
Can Hocam, 

Öcal Reisimi de yüzyüze, Hüseyin Abiyi de zellodan tanır severim. 

Yazdıklarımda kasdettiğim kişiler onlar değildi. Hüseyin abi öğrenme ve bildiklerini aktarma gayretinde bildiğim kadarıyla. 

Amatör olarak hepimiz birşeyler öğrenip bildiğimiz kadarını paylaşma ihtiyacı duyuyoruz.  Hatalarımızın da iyi niyetli bilenlerce gülümsemeyle karşılanıp, rencide edilmeden düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Malum bizler artık Türkmenbaşının Ruhnamesinde tarif ettiği Yaşulu sınıfındayız ve hayatın anlamı dilimizde. 

Ben sevdiğim dostların siz de dahil bu tür tartışmalar içinde yıpranmasından, yıpratılmasından büyük üzüntü duyuyorum. 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
  Ben de üzüntü duyuyorum. Bizler ki yardımseveriz, ilim severiz, kitap severiz deniz severiz.
Neden bu noktalara geliyor olaylar. Olur mu böyle, olur mu?
  • IP logged

• *
  • Denizler hepimizin
Teknemde iki adet 12v 150w panel var. Seri bağlı. Rollbar üzerine monte edildi. Rollbarın eğiminden dolayı panellerden biri sancak, diğeri de iskele tarafa doğru eğimli. Dolayısıyla günün büyük bir kısmında bir panel diğerinden daha kötü bir açı ile alıyor güneşi. Paneller seri bağlı olduğu için, güneş ışığını kötü açıyla alan panel diğerinin performansını aşağıya çeker mi?

Panel üzerine düşen gölge maalesef sanılandan çok daha fazla verim kaybına neden oluyor.

Ancak seri bağlı panelleriniz ne tür bir regülatörle aküleri besliyor, ve regülatör çıkış gerilimi ne kadar.
Bunları yazabilirseniz daha verimli öneriler sunabiliriz.

Öncelikle çok özür dilerim. Cevabınız gözümden kaçmış. Kullanmakta olduğum regulator Victron mppt 100/50. Panellerden regulatore 38 volt civarı gerilim geliyor, akülere ise absorbtion fazında 14,2 volt gerilim geliyor.
  • IP logged

• *
  • Denizler hepimizin
Servis akülerim 2 adet 205 ah Mutlu gel deep cycle.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Burada güvenlik önemlerine dikkat çekilmemiş. Alenen bir kişi hakkında dedik kodu yapılmış ve karalama kampanyası yapılmış .

Hiç hoş değil. Ama dahası , bu çirkinliğe Hasan Topalağın bahane bulması da hiç hoş değil. Burası okul değil. Buradaki kimse de salak değil. Kişileri böyle eleştirmek artık alışkanlık haline geldi .

Haksızlığa dayanamayan Burak ?

Üsluplardan rahatsız olan Matay?

Neredesiniz ?

Bülent. ?

Taraf tutuyorsunuz. Arkadaşınız dostunuz hata yaptım mı tıs yok. Tam tersi hemen siper olunuyor . Başkası yaparsa hücum..

Can hocanın yazısı alenen forum kurallarına aykırıdır.

Kişileri hedef almasından sıkıldım.

Tüm bu muhabbetlerin arkasından hep Hasan Topalak çıkıyor zaten.

Çok ayıp ..

Ersin o tarihte yarış haftasıydı  denizdeydim bu yazışmaları okumamışım .Belkide okumak istememişim bilmiyorum.İçinde olmadığım bilmediğim konularda haklı haksız aramam yorum yapmak istemem özneyi anlamadıysam .Olayın içinde olsam bilsem haksızlık var bir şey yazardım şimdi okudum tekrar .Ben anlamadım nedenlerini niçinlerini bu tartışmanın.Kısaca No comment diyorum .Birde parayı veren düdüğü çalar diye bir şey var konuyla alakası varmıdır bilmiyorum.Zorundamıyım güzel abicim ?

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2018, 01:08:42 Gönderen: Burak Doneray »

• *
  • Bilen bilir
Burada güvenlik önemlerine dikkat çekilmemiş. Alenen bir kişi hakkında dedik kodu yapılmış ve karalama kampanyası yapılmış .

Hiç hoş değil. Ama dahası , bu çirkinliğe Hasan Topalağın bahane bulması da hiç hoş değil. Burası okul değil. Buradaki kimse de salak değil. Kişileri böyle eleştirmek artık alışkanlık haline geldi .

Neredesiniz ?

Bülent. ?

Taraf tutuyorsunuz. Arkadaşınız dostunuz hata yaptım mı tıs yok. Tam tersi hemen siper olunuyor . Başkası yaparsa hücum..

Çok ayıp ..

Hayırdır yeni mi okudun bilader. ;D

Ortalığı bulandırma konusunda eline su dökemeyeceğim. :'(

Gel benim başlığa istediğin gibi dalaşalım. ;)

• IP logged
DeDe

• *
    • instagram

Neredesiniz ?

Bülent. ?

Çok ayıp ..

Ersin Reisim, sizi rahatsız eden konu paylaşımı lütfen gerekçesiyle moderatöre şikayet edin.
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Abiler yaş olarak belki hepinizden genç olabilirim ama bu kadar gerilimin nedenini anlayamıyorum. Elinize birşey geçmeyeceğini bile bile sinirleri bu kadar yıpratmanın ne anlamı var. Değersiz insan yoktur herkesin bir konuda muhakkak bir değeri vardır. Buraya üye olan insanların belli bir kaliteyi ve eğitimi geçmiş olması gerektiğini düşünüyorum, yanlış düşünüyorsam düzeltin. Egolarınızı bir kenara bırakın. Bilgi paylaşıldıkça çoğalan bir şeydir. Ben bu işte profesyonel olarak çalışan bir insanım ama bilmediğim dünya kadar konu var. Kimse de ben bu işi herkesten daha iyi biliyorum diyemez. Çünkü şu anda bilim o kadar hızlı ilerliyor ki siz 2 öğrenebiliyorken o 4  ile gidiyor. O yüzden de geçmişte doğru bilinen bir çok şeyin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Bilgi çağındayız ve şu anda bilgiyi edinmek internet sayesinde o kadar kolay ki. Ama biz maalesef toplum olarak okumayı sevmiyoruz hep hazıra konmak istiyoruz. Bu din içinde geçerli teknoloji içinde. Dini hacıdan hocadan teknolojiyi de satıcıdan öğrenmeyi seviyoruz.  Ercan abi burada birşey paylaşmış ve bir anda fitil ateşlenmiş herkes tabanca tüfek çıkarmış birbirine ateş etmiş öğretilmek istenen bilgi çöp olmuş. Yapmayın abiler yapmayın yakışmıyor gerçekten.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
Abiler yaş olarak belki hepinizden genç olabilirim ama bu kadar gerilimin nedenini anlayamıyorum. Elinize birşey geçmeyeceğini bile bile sinirleri bu kadar yıpratmanın ne anlamı var. Değersiz insan yoktur herkesin bir konuda muhakkak bir değeri vardır. Buraya üye olan insanların belli bir kaliteyi ve eğitimi geçmiş olması gerektiğini düşünüyorum, yanlış düşünüyorsam düzeltin. Egolarınızı bir kenara bırakın. Bilgi paylaşıldıkça çoğalan bir şeydir. Ben bu işte profesyonel olarak çalışan bir insanım ama bilmediğim dünya kadar konu var. Kimse de ben bu işi herkesten daha iyi biliyorum diyemez. Çünkü şu anda bilim o kadar hızlı ilerliyor ki siz 2 öğrenebiliyorken o 4  ile gidiyor. O yüzden de geçmişte doğru bilinen bir çok şeyin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Bilgi çağındayız ve şu anda bilgiyi edinmek internet sayesinde o kadar kolay ki. Ama biz maalesef toplum olarak okumayı sevmiyoruz hep hazıra konmak istiyoruz. Bu din içinde geçerli teknoloji içinde. Dini hacıdan hocadan teknolojiyi de satıcıdan öğrenmeyi seviyoruz.  Ercan abi burada birşey paylaşmış ve bir anda fitil ateşlenmiş herkes tabanca tüfek çıkarmış birbirine ateş etmiş öğretilmek istenen bilgi çöp olmuş. Yapmayın abiler yapmayın yakışmıyor gerçekten.

Benden genç değilsin :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Abi benim ruhum genç :D
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri

Abi'" sözünü dil alışkanlığı olarak algılıyor, sessiz kalıyorum. :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *

Abi'" sözünü dil alışkanlığı olarak algılıyor, sessiz kalıyorum. :)

Hep ters köşe hep ters köşe insan bir kerede Batuhan Karadeniz gibi atacağı köşeyi gösterir yaa.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
:) :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Neden genellikle iri yarı olan insanlar daha sakin oluyorlar?  ;D :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Anlaşıldı bilemeyeceksiniz.

Bizim gördüklerimiz sakin iri yarı olanlar dışarıdakiler, asabiler içerideler.  ;D
  • IP logged
DeDe

Yukarı git