Arkadaşlar Güneş paneli regülatörlerin de alt kısımda bağlantı klemesleri (uçları) var.Panel bağlantısı en solda hiç dert değil artıyı artıya tak gitsin ortada doldurulacak akü uçları var hiç dert değil akünün artısını klemensin artısına tak tamam.Eh geldik en sağdaki "LOAD" klemensine bu çıkış ne işe yarar? Google dayımından biraz araştırdım bu bilgi detayı ile ilgili açıklama bulamadın bende biraz düşüncesizlik yaptım tuttum özelden Özgür kaptanıma sordum hemen cevapladı ama hafiften de bir sosyal davranış dersi verdi.Eh bana da ders oldu,sorumu ve cevabı da kopyala yapıştır usulü ile aşağıya koyuyorum.
Alıntı yapılan: Hüseyin Tayfun Durmaz - Bugün, 08:48:05
Merhaba Özgür.
Senden bir ricam var:Güneş paneli şarj regülatörlerin de bir çift panel giriş ucu,bir çift akü şarj kablosu cıkış ucu var bunlardan ayrı olarak regülatörün birde LOAD diye isimlendirilmiş ve genellikle üstünde lamba resmi sembolü olan bir çift çıkış ucu daha var.Bu Load çıkış ucu kullanım olarak ne işe yarar?nasıl kullanılır?
Teşekkürler.
Hüseyin hocam selamlar!

Regülatörlerdeki load çıkışı küçük güçlü 12v ile çalışan yükleri direk çalıştırmak için. Aküye ihtiyaç duymadan, güneş varken çalışacak, güneş gidince duracak şekilde. Çıkışı sabit 12v olur. Normal akü çıkışı ise 14.4v dan başlayıp akünün doluluğuna göre 13.8v a doğru düşer.
Keşke soruyu foruma yazsanız cevabı herkes görse.

Normalde prensip olarak özel mesaj ile teknik soru cevaplamıyorum, forum ruhuna uygun olması için yeni konu açılmasını, soru ve tüm cevapların orada toplanmasını tavsiye ediyorum. Böylece benzer sorusu olanlar da öğreniyor, başka fikirler ve daha tecrübeliler de yazma şansı buluyor.
Sağlıcakla..
öZgür (tapatalk)