Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Zorunlu açıklama..

• *
Zorunlu açıklama..
OP: 07 Mayıs 2018, 17:34:53
Efendim malumunuz artık forumlar defterini kapatmış bulunmaktayım.

Nedenlerini defalarca yazdım.Tekrarlamaya gerek yok. Hal böyle iken, adımın bir şekilde tartışmalarda geçiyor olmasından rahatsızım.  Yazdığım konular ile ilgili referans gösterilmeyi arzularım.

Tartışmacıların , açıkça kendilerini ifade etmiş olduğu,  donatanların da yeteri kadar fikir sahibi olduğu bir konunun ,her bir tartışmada her hangi bir tarafın kendini haklı göstermek adına  gündemde tutuluyor olmasının kimseye bir faydası yoktur.

Benzer şekilde , iyi niyetle yapılmış olunan bir çalışmanın altında farklı ve art niyetli düşünceler olduğunu sanmak hoş olmamıştır.

Forum ile ilgili tüm konuların dışında olduğumu, bu vesile ile yapılan yorum ve tartışmaları üzülerek izlediğimi söylemek zorundayım.

Saygılarımla,

Ersin Böke.

• IP logged

n

nuri_kongur

Ynt: Zorunlu açıklama..
#1: 07 Mayıs 2018, 18:39:21
Yok öyle Ersin reis, sen kalk 3 bin bilmem kaç tane mesaj yaz, bir o kadar da gekoda olsun. Sakal ve gözlüğü beynimize kazı .Ondan sonra benden bahsetmeyin üzülüyorum de :D :D . Yok öyle  8)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2018, 18:46:59 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
#2: 07 Mayıs 2018, 19:21:29
Aynen.
Gidenin arkasından konuşulur; kuraldır.
O nedenle sofradan ilk kalkmam.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
#3: 07 Mayıs 2018, 19:24:48
Aynen.

İyi de vatandaş sürekli takipte hoplayamıyoruz bile  ;)

Halbuki ben var ya neler duydum ohoooo ;D ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#4: 07 Mayıs 2018, 19:31:47
Hocam, Ersin reisim, meslektaşım, denizdaşım (daha diil) ,daha ne varsa hepsi,

Buradan gitme diye ağıtlar yakıldı , yakıyoruz.

Ben de soyut işlerde yazmayacağım dedim ama senin için, kırıyorum kendimi.

Burda kalmanı istiyor herkes.

Sen de gitçem diyorsun, ama gidemiyorsun. 3-5-10 gün oldu gidemedin. kapattım diyorsun hesabı, hikaye. kapatamıyorsun. (gaza gelip kapatma, dediğim başka)

Yapma , etme, sen de gitmek istemiyorsun.

İstediğini yap blog kur, istediğini yaparsın elbet.

Ama istediğin ora değil, bunu sen de biliyorsun.

Kal burda sevgiyle, saygı sana var zaten.
  • IP logged

• *
#5: 07 Mayıs 2018, 20:53:33
Yanıt , bi zahmet
  • IP logged

• *
#6: 07 Mayıs 2018, 20:59:03
Ya da sil üyeliğini.

"Kaydırı kuppak Cemilem" şarkısını söylemeyelim bi arada.

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#7: 07 Mayıs 2018, 21:01:18
Aynen.

Ya sen ne komik adamsın
Aali ve sen
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#8: 07 Mayıs 2018, 21:12:22
Aynen.

Ya sen ne komik adamsın
Aali ve sen

Her ikisi de gayet düzgün birer İstanbul beyefendisidir ve ''lafın iyisi şakayla karışık söylenir'' deyişini kullacak kadar ağır abilerdir :)xx :)xx :)xx
Ben ise eski İzmir delikanlısı olmak hasebi ilen badozlamadan dalarım evel allah ;D ;D ;D ;D
Yeni DT leri kesin beni bu akşam atacak :-X
  • IP logged
DeDe

• *
#9: 07 Mayıs 2018, 21:14:30
Aynen.

Ya sen ne komik adamsın
Aali ve sen

Tersim ve kinim pistir ama... 8-)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

O

Oktay Eryılmaz

#10: 07 Mayıs 2018, 21:15:51
Aynen.

Ya sen ne komik adamsın
Aali ve sen

Tersim ve kinim pistir ama... 8-)

Farkettim
  • IP logged

• *
#11: 07 Mayıs 2018, 21:48:15
Ali, bir kez daha ve son kez yazayım.  Bu forum işlerinde gidip gelmeler çok olur. Benim de Geko zamanından bir iki gidip , gelmişliğim vardır. Nomaldir. Bir an kızıverirsin.. Sıkılırsın falan filan.. sonra bir yoruma cevap vermez isen oradan çatlarsın sanki.

Bu durum öyle bir durum değil. Beş yıldır forumlarda aktif olarak yazıyorum. Yoruldum. Yazmaktan değil. Ego tatmin etmekten yoruldum.

Bir tane dahi seyir yazısı yazmamış kişilerin , ağır abi edalarında ahkam kesmelerinden yoruldum.

Bir tek konuda bilgi paylaşmamış kişilerin burun kıvırmalarından, daha bir sürü şeyden yoruldum.

Hoşgörülü olalım derken kafama odun yemekten , dost kaprisi çekmekten yo-rul-dum..

Bu işin kişisel yanı..

Bir de başka yönü var.. Efendim forumlarda herkesler zaten her şeyi çok iyi biliyorlar. Ben ne yazsam zaten biz onu biliyoruz diyen bir sürü kıymeti kendinden makul ağır abiler var buralarda. Yahu biliyordun da niye yazmadın. ? Tıssss cevap yok..

" bağımsız " bilgi yazmak istiyorum ben. Bu forumdaki bu ilkeler için o yüzden bu kadar mücadele etmiştim. Bak bunun altını tekrar çizeyim. "bağımsız " bilgi.

Bu bilgilerin çoğunu yabancı kaynaklı bloglardan öğreniyorum, öğrendim. Bu bağımsız bilgilere ulaşabileceğin en önemli kaynak bu bloglar.

O yüzden ben de artık yazılarımı blog da yazacağım. Karışan yok , görüşen yok.. Küsen alınan yok..

Üstelik madem burada ağır abiler zaten bu yazdıklarımı biliyorlarmış, bir zahmet yazı versinler efendim..

Ben artık daha genç , denizi gerçekten merak edenler ile paylaşımda bulunmak istiyorum . Buralarda değil.

Bağımsız bilgi.. Ticari değeri olamayan, ama nesillerden nesillere aktarılmış çok faydalı denizcilik bilgileri..

Kafamda da öyle bir iki yazar daha var. Biraz oturtayım davet etmeye başlayacağım bu kafamdaki kişileri.

Tiyo da vereyim.. ismini de John Vigor dan esinlendim.. Yakında duyarsın..

Patalyada küreklere asıldım gidiyorum .. İleride kara göründü yani..

Demem o ki forumlar defteri bitti. Klasik gitme dönme durumu değil senin anlayacağın sevgili meslektaşım Ali Hocam.

Hiç görüşmediğimiz halde , hemen hemen tüm konularda görüşlerimi destekler yazıların için de teşekkür ederim.

Şantiyeci içgüdüsü işte..

Yarım kalan işleri ve kulağıma gelen dedikodular nedeni ile yazıyorum bunları da .

Kimseyi kışkırtmıyor, doldurmuyor, bir yerler yıkılsın diye de uğraşmıyorum yani. Siz de duyun "politbüro "

Dedikodu yapmayın.. Malum, " yazmaması gereken şeyleri yazma huyum var. aman dikkat.. "

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2018, 21:51:37 Gönderen: Ersin Böke »

• *
#12: 07 Mayıs 2018, 22:42:17
Ersin burada yazmazsan Oktay ağbi ile arkandan acayip dedi kodu yapmayı planlıyoruz :)
Birde tayo marı gece çalıp odun ateşinde ekmek yapan fırınlara satma planımız var ona göre ayağını denk al :)
Gel etme eyleme yazılarını harbiden özlüyorum,uğraştırma oturum aç bilmem ne işleri ile :)
Çokomel de unuttuğun bal bitti yenisini unutmanı bekliyorum :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2018, 22:48:42 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

S

Servet

#13: 07 Mayıs 2018, 22:54:56
  • IP logged

• *
#14: 07 Mayıs 2018, 23:06:02
Gidemeeez , gidemeez , gidemez...  ::)