GENEL DEĞERLENDİRME :
Seyir Defterime baktığımda, bu seferde 581 mil yol yapmışız. Bu seyirde 120 saat Motor kullanmışız. Bunun 100 saatinde Yelken kullanmışız. Bakıyorum da biz sadece yelken ile çok az seyahat ediyoruz. Genel olarak Cenova + Motor seyri tercih ettiğimizi farkettim. Orsada 30 dereceye kadar kullanabildiğim Cenova yelken dalgalı denizlerde teknenin stabilitesini de sağlıyor.
Ana yelkene her ne kadar bilyalı arabalar taktırsam da kullanmak meşakkatli oluyor ve azami dikkat gerektiriyor. Özellikle yüksek dağların bulunduğu kıyı seyirlerinde sıkça civarnalara maruz kalınabiliyor; bu durumda teknenin yatması daha fazla olacağından seyir konforu da kaçıyor. Dolayısıyla, ailece yaptığımız seyirlerde genel istek üzerine ana yelken açamıyoruz maalesef.
Gelelim asıl soruya; kısa yaz tatillerinde uzun yol, daha az deniz mi; yoksa, kısa yol, daha fazla deniz ve alarga hayat mı? Bu kış döneminde bu soruyu ailece kendimize sorduk ve bir karara vardık sanıyorum. Artık, daha az yol ve daha çok deniz istiyoruz. Sabahları yüzümüzü denize girerek yıkamak istiyoruz. Kısmet ise bu sene, en az Ege adaları kadar güzel olan Marmara Adalarında vakit geçirmeye niyetliyiz. Paşa Limanı alargası Limnos koylarına beş basar. Sonra Marmara Adası en az Taşoz adası kadar güzel ve yeşil. Sırf Karadut dondurması için Marmara Köyüne bağlanılır. Asmalı limanında çırçır böcekleri ile uyanmak gibi var mıdır. Saraylar, Yiğitler, Balıklı, Ekinlik, Koyun ve Mamalı Adaları; biraz insan görmek istersek Erdek ve Avşa, daha neler neler.
Ne demiş Denizci Üstadlar,“Denizcinin demir attığı yer, evidir.” Sonra, “Hayatı düşleyeceğine, hayallerini yaşa.” Bekle bizi denizler; Allah ömür, sağlık ve sıhhat verirse, geliyoruz...
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi