Sevgili reisler buraya maddeler halinde bakım-onarım malzemelerini tanıtmak için başlığı açmadım. Forumu okudukça yeni malzemeler öğreniyor tanıyorum.
Son günlerde bakım-onarım ve temizlik işlerinde birçok malzeme tanıtıldı. Paylaşıldı. Misal üzüm sirkesinin su depolarındaki kokuyu giderdiğini ben yazdım.
Yine bazı reisler atık depolarındaki koku için malzeme tanıttılar. Ki ben ilk kez böyle bir malzeme olduğunu ve ülkemizde üretildiğini öğrendim.
Yine sıvı elektrik bandını da ilk kez bu forumda okudum.
Bildiğimiz, yaygın kullanılagelen malzemeler var. Bunları aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Ama bilmediğimiz o kadar çok ürün-malzeme varki...
Önerim bu konu başlığı altında, boyadan yapıştırıcıya aklımıza gelebilecek özellikle yeni çıkmış ürünlerin duyurulması..
"Reklam olur" kaygısı taşımayalım lütfen. Elbette reklam olacak ve biz öğreneceğiz. Ama ürün tanıtımından öte yıvış yıvış pazarlama tekniği olursa onu da hepimiz ayırt edecek yaş ve zekadayız. Dert etmeyelim yani.
Yeni çıkmış bir ürünün denizcilikte kullanımı veya başka amaçlar için üretilmiş bir ürünün teknede yaratıcı şekilde kullanımı..
Bunları, deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz bir konu olsun istedim. Sıvı elektrik bandının (böyle bir bant olduğunu da ilk kez burada okudum) halat uçlarının liflenmesini önleme amaçlı kullanımını forumda okudum. Yaratıcı fikir, yaratıcı uygulama..
Yine kullandığımız ürünlerle ilgili yeni deneyimleri ve elbette ilk çıkanı tanıttığımız kadar tecrübe edip işe yarar olduğunu anladıklarımızı paylaşmak diğer üyeler için büyük kolaylık..
Paylaşırsak, birbirimizi haberdar edersek bilgi de çoğalır, biz de çoğalırız..
Belki imece deniz ansiklopedisinde de böyle bir başlık açılabilir.
Kendimden biliyorum. Denizi, denizde olmayı sevmek yetmiyor.
Teknelerde kullanılan boyaları sınıflayan bir yazı, teknelerde kullanılan yapıştırıcıları sınıflayan bir yazı, hatta hatta branda-tente kumaşlarını sınıflayan bir yazı bile bizler için bilgilendirici değer taşımaktadır..
Her ne biliyorsak, her ne öğreniyorsak paylaşalım...