Ben karşıyım !
İnsanları, hiçbir ayırım gözetmeksizin, iyi şeyler başaranların iltifata tâbi olması gerektiğini düşünüyorum.
Gerisi beni ilgilendirmiyor doğrusu.
Ancak, karşı olduğum, " Türk " olması istendiğinden lakin aslında "Türk" olmakla ilgilenmeyen, sadece işine bakan insanların, yaptıkları başardıkları değil de, sadece "Türk" olduğu düşünüldüğü için habere konu olması.
Bir futbolcu vardı. Almanya'da. Bizim spor sayfalarında sürekli adı geçip, "Türk futbolcu ortalığı yakıyor" , "gururumuz", "iftihar ediyoruz" yazılıyordu.
Sonra bir öğrendik ki, evet çocuğun babası Türk ama çocuk Türkiye'ye hiç gelmemiş, Türkçe bilmiyor, Türkiye umurunda bile değil, zaten Alman vatandaşı ve gayet mutlu.
Evvelki sene miydi ? Volvo ocean race di galiba. "Bir yelken yarışında Türk takımı!!!" peh peh, ama bir tane Türk yelkenci yoktu içlerinde.
Bu haberde ki Türk kökenli İngiliz vatandaşı arkadaş, takdir edilesi bir iş yapacağı doğru, aynen diğer yarışcılar gibi.
Lakin, Türk denizciliğine bir faydası olmayacak, en azından ben nasıl bir faydası olabileceğini bilmiyorum.
Türk Atletizm takımı Uganda'da Dünya üçüncüsü oldu.
Anlatamaya çalıştığım, İyi iş yapan, iyi insanlar övülmeli, "ne" olduğuna bakılmaksızın.
Türk bayrağını ile yola çıkmış, geri kaldığımız dallarda Türkiye'yi temsil edip başarı kazandıran insanlara elbette sahip çıkalım ama sadece "adı" Türk olduğu için değil, iyi şeyler yaptıkları için.