Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tek başına yelkenli ile Dünya Turu yarışmasında bir TÜRK

e

erdal duran

Gezgin Korsan forumundan Cengiz Karan korsanın açtığı bir konu başlığını buraya alıntılıyorum. Türk denizciliği adına çok önemli olduğunu, konuyla ilgili tanıtım ve destekleme çalışması yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum.

Tam 30.000 mil 10 ay sürecek bir yarışma.Teknolojik cihaz kullanmadan yelkenli ile dünya turu yarışması. 1 Haziranda. Yelkenlide sadece kapalı mühürlü kutuda sadece acil çağrı için bir telefon.Başka hiç bir teknolojik cihaz yok. Ve yarışmacılar arasında bir TÜRK. BAŞARILAR ERTAN BEŞKARDEŞ.

• IP logged

• *
Türk ama Bournmouth  da yaşıyor.  Hani Mesut Özil gibi top oynamayı oralarda öğrenmiş ve başka bir milli takımın elemanı gibime geldi. ::)
Yine de hoşuma gitti , rüzgarlar kolayına olsun ve darısı bizim memlekette yetişmiş  insanlara diyorum.  :)
  • IP logged

• *
Daha ayrıntı öğrenmek isterdim.İnşallah başarılı olur.Fbook tan mı takip etmek gerekir?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

E

ERDEMCAKIR

Katılımcı listesi hazırladım..

Abhilash Tomy
Antoine Cousot
Antonio GarcÍa MartÍnez       
Are Wiig
Arsène Ledertheil
Carl Huber
Chris Jacks
Edoardo Raimondo
Eric Loizeau
Ertan Beskardes
Federico Beccaria
Francesco Cappelletti
Francois Gouin
Gregor McGuckin
Gustavo Pacheco
Ian Reid
Igor Zaretskiy
Istvan Kopar
Izabel Pimentel
Jean Luc van den Heede
Kevin Farebrother
Lionel Regnier
Loïc Lepage
Mark John Sinclair
Mark Slats
Michael Guggenberger
Mike Smith
Nabil Amra
Nérée Cornuz
Patrick Phelipon
Philippe Péché
Robin Davie
Roy Butler Hubbard         
Shane Freeman
Susie Goodall
Tapio Lehtinen
Tim Newson
Uku Randmaa
39
46
45
58
61
57
37
28
68
56
49
39
59
31
58
62
66
65
52
72
50
58
62
59
41
40
59
42
28
64
57
66
29       
62
28
60
37
55
INDIA
FRANCE
USA
NORWAY
FRANCE
USA
UK
ITALY
FRANCE
UK
ITALY
ITALY
FRANCE
IRELAND
BRAZIL
UK
RUSSIA
USA
BRAZIL
FRANCE
AUSTRALIA
FRANCE
FRANCE
AUSTRALIA
NETHERLANDS
AUSTRIA
AUSTRALIA
PALESTINE
SWITZERLAND         
FRANCE
FRANCE
UK
USA
AUSTRALIA
UK
FINLAND
UK
ESTONIA
Atkin Suhaili 32
Biscay 36
Westsail 32
OE 32
Biscay 36
Baba 35
Nicholson 32
Gaia Benello 36
Rustler 36
Rustler 36
?
Endurance 35
Sun Fast 3200
Biscay 36
Lello 34
Endurance 35
Endurance 35
Tradewind 35
Rustler 36
Rustler 36
Tradewind 35
Rustler 36
Nicholson 32
Lello 34
Rustler 36
Endurance 35
Atkin Suhaili 32
Biscay 36
Lello 34
Endurance 36
Rustler 36
Rustler 36
Baba 35
Tradewind 35
Rustler 36
Gaia 36
Baba 35
Rustler 36   

Dikkatimi çekenler;

- Yarışın adını Rustler cup yapsalarmış olurmuş. 10 tekne Rustler 36  :D
- Filistin'li var ama Türk yok. Ertan Kaptanım kızmasın onun Türklüğüne söz söylemek haddime değil ama en azından GGR resmi sayfasında bayrağımızı görmek hoşuma giderdi.
- Burnumuza burnumuza soktukları kuş serisi kayıklardan sadece bir tane olması ilginç.

Linkler;

http://goldengloberace.com/
https://www.facebook.com/goldengloberace
https://www.youtube.com/goldengloberace

GGR 2022 Ön eleme duyurusu: http://goldengloberace.com/ggr-2022/
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2018, 10:54:22 Gönderen: Erdem Çakır »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Katılımcı listesi hazırladım..

Abhilash Tomy
Antoine Cousot
Antonio GarcÍa MartÍnez       
Are Wiig
Arsène Ledertheil
Carl Huber
Chris Jacks
Edoardo Raimondo
Eric Loizeau
Ertan Beskardes
Federico Beccaria
Francesco Cappelletti
Francois Gouin
Gregor McGuckin
Gustavo Pacheco
Ian Reid
Igor Zaretskiy
Istvan Kopar
Izabel Pimentel
Jean Luc van den Heede
Kevin Farebrother
Lionel Regnier
Loïc Lepage
Mark John Sinclair
Mark Slats
Michael Guggenberger
Mike Smith
Nabil Amra
Nérée Cornuz
Patrick Phelipon
Philippe Péché
Robin Davie
Roy Butler Hubbard         
Shane Freeman
Susie Goodall
Tapio Lehtinen
Tim Newson
Uku Randmaa
39
46
45
58
61
57
37
28
68
56
49
39
59
31
58
62
66
65
52
72
50
58
62
59
41
40
59
42
28
64
57
66
29       
62
28
60
37
55
INDIA
FRANCE
USA
NORWAY
FRANCE
USA
UK
ITALY
FRANCE
UK
ITALY
ITALY
FRANCE
IRELAND
BRAZIL
UK
RUSSIA
USA
BRAZIL
FRANCE
AUSTRALIA
FRANCE
FRANCE
AUSTRALIA
NETHERLANDS
AUSTRIA
AUSTRALIA
PALESTINE
SWITZERLAND         
FRANCE
FRANCE
UK
USA
AUSTRALIA
UK
FINLAND
UK
ESTONIA
Atkin Suhaili 32
Biscay 36
Westsail 32
OE 32
Biscay 36
Baba 35
Nicholson 32
Gaia Benello 36
Rustler 36
Rustler 36
?
Endurance 35
Sun Fast 3200
Biscay 36
Lello 34
Endurance 35
Endurance 35
Tradewind 35
Rustler 36
Rustler 36
Tradewind 35
Rustler 36
Nicholson 32
Lello 34
Rustler 36
Endurance 35
Atkin Suhaili 32
Biscay 36
Lello 34
Endurance 36
Rustler 36
Rustler 36
Baba 35
Tradewind 35
Rustler 36
Gaia 36
Baba 35
Rustler 36   

Dikkatimi çekenler;

- Yarışın adını Rustler cup yapsalarmış olurmuş. 10 tekne Rustler 36  :D
- Filistin'li var ama Türk yok. Ertan Kaptanım kızmasın onun Türklüğüne söz söylemek haddime değil ama en azından GGR resmi sayfasında bayrağımızı görmek hoşuma giderdi.
- Burnumuza burnumuza soktukları kuş serisi kayıklardan sadece bir tane olması ilginç.

Linkler;

http://goldengloberace.com/
https://www.facebook.com/goldengloberace
https://www.youtube.com/goldengloberace

GGR 2022 Ön eleme duyurusu: http://goldengloberace.com/ggr-2022/

Erdem reis,

Teşekkürler yalnız şu saptamanız çok dikkatimi çekti Yarışın adını Rustler cup yapsalarmış olurmuş. 10 tekne Rustler 36  :D, Ruster sonrası Endurance 35 geliyor .

• IP logged

E

ERDEMCAKIR

Erdem reis,

Teşekkürler yalnız şu saptamanız çok dikkatimi çekti Yarışın adını Rustler cup yapsalarmış olurmuş. 10 tekne Rustler 36  :D, Ruster sonrası Endurance 35 geliyor .

Seni mi kıracağım Serkan Reis, Rustler Endurance Cup yaparız olur biter. :) :)

Şaka bir yana, Dünyanın bütün denizlerinden katılımcıların toplandığı bir yarışta, teknelerin 4 de 1 i tek bir model olunca dikkatimi çekti sadece.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Erdem reis,

Seni mi kıracağım Serkan Reis, Rustler Endurance Cup yaparız olur biter. :) :)

Ben yanlış yeri kalınlaştırmışım sadece Rustler olan bölümü kalınlaştıracaktım  :) :), doğal olarak yanlış anlaşıldım . Kısaca gerçekten Rustler ağır basmış , arkasından Endurance  geliyor. vaktim olunca araştırıcam internetten ilgimi çekti.

Şaka bir yana, Dünyanın bütün denizlerinden katılımcıların toplandığı bir yarışta, teknelerin 4 de 1 i tek bir model olunca dikkatimi çekti sadece.
  • IP logged

• *
Westsail 32 ve BABA35 var.Bunlar artık dinazor sayılır.Merakla takip edeceğim.
Ertan bey bayrak gösterse çok iyi olurdu ama belki böylesi uygundur. Önce bayrağı değiştir sonra katılım için uğraş.Hertarafımız yerli amerika bayrağı doluydu .Hatta oranlar yine amerikan bayrağı lehine bile olabilir ülkemizde.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

C

Cem Eğrikavuk

Yarışa katılabilecek tekne kriterleri:

• Of fibre reinforced plastic construction.
  • Designed prior to 1988 and have a minimum series of 20 yachts built from one mould.
  • Have a hull length of between 32ft and 36ft. Bowsprits, wind vanes and outboard rudders, boomkins, pushpits and pulpits are not measured.
  • Have full-length keels with rudders attached to the trailing edge.
  • A minimum design displacement is 6,200kg.
2018 Golden Globe Race approved designs: Westsail 32 • Tradewind 35 • Saga 34 • Saltram 36 • Vancouver 32 & 34 • OE 32 • Eric (sister ship to Suhaili) • Aries 32 • Baba 35 • Biscay 36 • Bowman 36 • Cape Dory 36 • Nicholson 32 MKX-XI • Rustler 36, Endurance 35, Gaia 36, Hans Christian 33T, Tashiba 36, Cabo Rico 34, Hinckley Pilot 35, Lello 34, Gale Force 34.
  • IP logged

e

erdal duran

Hangi ülke vatandaşı olduğuna ve hangi bayrağı taşıdığına bakmadan, bu tür insanlara sahip çıkmak ve desteklemek gerektiğine inanıyorum. Bu konularda geri kalmışız ve gelişmesi gerektiğini düşünüp, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu forumun amaçlarından biri de zaten bu değil mi? Bu çerçevede, nerede olursa olsun bir Türk'e (iyi işler yapmak kaydıyla)(yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için; milliyetçi saiklerle yazmadığımı belirtmek isterim) sahip çıkmak ve destek olmanın, onların toplum için rol model olmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum. Yine bu çerçevede, sonucu ne olursa olsun, yanıbaşımızdaki  dostlarımız Dilek Ergül ve Enes Save reislerin girişimlerinin de desteklenmesi, sahip çıkılması ve isimlerinin ve eylemlerinin sürekli gündemde tutulması için çaba sarf edilmesi gerektiği kanısındayım.
  • IP logged

E

ERDEMCAKIR

Yarışa katılabilecek tekne kriterleri:

• Of fibre reinforced plastic construction.
  • Designed prior to 1988 and have a minimum series of 20 yachts built from one mould.
  • Have a hull length of between 32ft and 36ft. Bowsprits, wind vanes and outboard rudders, boomkins, pushpits and pulpits are not measured.
  • Have full-length keels with rudders attached to the trailing edge.
  • A minimum design displacement is 6,200kg.
2018 Golden Globe Race approved designs: Westsail 32 • Tradewind 35 • Saga 34 • Saltram 36 • Vancouver 32 & 34 • OE 32 • Eric (sister ship to Suhaili) • Aries 32 • Baba 35 • Biscay 36 • Bowman 36 • Cape Dory 36 • Nicholson 32 MKX-XI • Rustler 36, Endurance 35, Gaia 36, Hans Christian 33T, Tashiba 36, Cabo Rico 34, Hinckley Pilot 35, Lello 34, Gale Force 34.

Bu bilgiyi atlamışım yorum yaparken. Tşk Cem reis.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Erdal Reis   

Dediğiniz gibi

Hangi ülke vatandaşı olduğuna ve hangi bayrağı taşıdığına bakmadan, bu tür insanlara sahip çıkmak ve desteklemek gerektiğine inanıyorum.

işin özü bu.
Adam ingiliz vatandaşı , İsmi ve Soyadı Duruyor (İngiliz Kanunlarına göre istese idi Adını ve Soyadını değiştirebilirdi)
Belliki yarış için doldurduğu formda  Türk orjinli olduğunu belirtmiş
Daha ....?
Kasap havası mı oynasın
  • IP logged

T
  • *
Ben karşıyım !  ;D ;D ;D

İnsanları, hiçbir ayırım gözetmeksizin, iyi şeyler başaranların iltifata tâbi olması gerektiğini düşünüyorum.
Gerisi beni ilgilendirmiyor doğrusu.

Ancak, karşı olduğum, " Türk " olması istendiğinden lakin aslında "Türk" olmakla ilgilenmeyen, sadece işine bakan insanların, yaptıkları başardıkları değil de, sadece "Türk" olduğu düşünüldüğü için habere konu olması.

Bir futbolcu vardı. Almanya'da. Bizim spor sayfalarında sürekli adı geçip, "Türk futbolcu ortalığı yakıyor" , "gururumuz", "iftihar ediyoruz" yazılıyordu.
Sonra bir öğrendik ki, evet çocuğun babası Türk ama çocuk Türkiye'ye hiç gelmemiş, Türkçe bilmiyor, Türkiye umurunda bile değil, zaten Alman vatandaşı ve gayet mutlu.

Evvelki sene miydi ? Volvo ocean race di galiba. "Bir yelken yarışında Türk takımı!!!" peh peh, ama bir tane Türk yelkenci yoktu içlerinde.

Bu haberde ki Türk kökenli İngiliz vatandaşı arkadaş, takdir edilesi bir iş yapacağı doğru, aynen diğer yarışcılar gibi.
Lakin, Türk denizciliğine bir faydası olmayacak, en azından ben nasıl bir faydası olabileceğini bilmiyorum.

Türk Atletizm takımı Uganda'da Dünya üçüncüsü oldu.

Anlatamaya çalıştığım, İyi iş yapan, iyi insanlar övülmeli, "ne" olduğuna bakılmaksızın.
Türk bayrağını ile yola çıkmış, geri kaldığımız dallarda Türkiye'yi temsil edip başarı kazandıran insanlara elbette sahip çıkalım ama sadece "adı" Türk olduğu için değil, iyi şeyler yaptıkları için.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Yarış acayip zor Solo, Hiç durmadan,hiçbir yardım almadan ve elektroniksiz  ve hatta yelkenleri bile dacron olmak zorunda son teknoloji kumaşlar yasak sarma ve çoraplı balon kullanmaları yasak code zero yasak .hepsine başarılar çelik gibi adamlar .Akıllı insanlar İnsanları milliyetlerine ,cinsiyetlerine ,ırklarına göre değil sadece iyi yada kötü insan olup olmadıklarına göre değerlendirirler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2018, 13:52:18 Gönderen: Burak Doneray »

O

Oktay Eryılmaz

Yarış acayip zor Solo, Hiç durmadan,hiçbir yardım almadan ve elektroniksiz hepsine başarılar çelik gibi adamlar .Akıllı insanlar İnsanları milliyetlerine ,cinsiyetlerine ,ırklarına göre değil sadece iyi yada kötü insan olup olmadıklarına göre değerlendirirler.

:)xx :)xx :)xx
  • IP logged

Yukarı git