Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: tüm istasyonlar ..burası Heyamola patalyası..

• *
zzzzzzzzzzzzzzzz

Tüm istasyonlar.. tüm istasyonlar .. burası heyamola patalyası.. 

artık kapsama alanından çıkıyoruz.. Çektirme ile ben farklı yönlere gidiyoruz..

Heyamola Hey de böyle bir blog olarak başlamıştı..

Denizcilik ile ilgili küçük bir tartışma platformu kurmak isteğindeyiz..

Egoları dışarıda bırakıyoruz..

Fikirlerimizi tartışıyoruz.. her durumda saygı esas.. sonuç odaklıyız..

Yaşanmışlıkları paylaşıyoruz.. derdimiz kimseye ders vermek değil.. Yazdıklarımız doğru olacak diye iddamız da yok..

Buradaki fabrika ayarları yani..

Yazmak isterseniz bir mail atmanız yeterli..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... tahminim bu akşam saat 12 gibi artık kapsama alanı dışında olacağız.. zzzzzzzzzz

Yazmak istemeyenler de .. her sabah yeni yazılar ile patalyadayım efendim  beklerim..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Of Ersin Amma uzatın arkadaş ya...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
He valla, desem, kızacak, demesem, kızacak. A ha da böyle oturuyorum oturduğum yerde.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

O

Oktay Eryılmaz

Ersin farkındamısın

Her şey Birden bire nereden aklına geldi ise bir Eleştri yazın ile başladı....
Tamam herkes hata yaptı ...
Süreç kötü yönetildi...
Ama seninde hatan çok

Bu adamlarda profesyonel Forum yöneticisi doğmadılar bu forumda atadan dededen kalmadı daha yeni .....
Bi dur
Bi durun
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2018, 22:20:04 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
Ersin Reis,
Hiç bu topa girmedim malumun.
Acaba rica etsem şu DSTİ tarihçesi (ki özellikle Matay ve senin rican ) ni sindire sindire bir okusak, bitirsek ve sonrasında hepimiz bir düşünsek faydası olmaz mı?
Blog fikrini heyecan ile karşıladım, ama bu ikinci fikir bir daha düşünmekte yarar var sanki.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
O Ersin gelecek : benim teknenin yanına bağlanacak !
Aman inşallah, çok amin...   ;D
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

O Ersin gelecek : benim teknenin yanına bağlanacak !
Aman inşallah, çok amin...   ;D

A gerçekten berabersiniz marinada super bugün anlaşmayı yapmış  desene macera dolu Amerika  ;D
Marmara denizine de  kıyameti koparmış blogda Komik adam yaa  ;D ;D
  • IP logged

• *
Umarım o marinada internet bağlantısı olmadığını biliyordur ; ben söylemeyi unuttumdu da...   ;)
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Umarım o marinada internet bağlantısı olmadığını biliyordur ; ben söylemeyi unuttumdu da...   ;)

Eyvah eyvah .....
 ;D ;D ;D ;D

• IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2018, 22:51:44 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

S

Servet

zzzzzzzzzzzzzzzz

Tüm istasyonlar.. tüm istasyonlar .. burası heyamola patalyası.. 

artık kapsama alanından çıkıyoruz.. Çektirme ile ben farklı yönlere gidiyoruz..

Heyamola Hey de böyle bir blog olarak başlamıştı..

Denizcilik ile ilgili küçük bir tartışma platformu kurmak isteğindeyiz..

Egoları dışarıda bırakıyoruz..

Fikirlerimizi tartışıyoruz.. her durumda saygı esas.. sonuç odaklıyız..

Yaşanmışlıkları paylaşıyoruz.. derdimiz kimseye ders vermek değil.. Yazdıklarımız doğru olacak diye iddamız da yok..

Buradaki fabrika ayarları yani..

Yazmak isterseniz bir mail atmanız yeterli..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... tahminim bu akşam saat 12 gibi artık kapsama alanı dışında olacağız.. zzzzzzzzzz

Yazmak istemeyenler de .. her sabah yeni yazılar ile patalyadayım efendim  beklerim..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ara da sen, yazıya çıksaydın,burda böyle :)..
Bölünmelerin,parçalanmaların,amip gibi cogalmaların çok faydası olmuyor inan..
Heyamola,öz heyamola,hakiki heyamola,heyamolanın patalyası,heyamolanın filikası,uzar gider böyle :)...
Ben bunları hatırlıyorum da,acaba nerden? :).

Yine de ısrarlıysan yolun açık olsun,ama yürüdüğün yolda yalnız kalacaksın..
Sonra da,anlayamadı abi bu camia beni deyip,hayıflanacaksın :)..
Bu işlerde insaat,makine,maden,kimya vb mühendisliğinin çok fonksiyonu olmaz,toplum mühendisligidir önemli olan.
Taş yerinde ağırdır.

• IP logged

• *

[/quote]

Ara da sen, yazıya çıksaydın,burda böyle :)..
Bölünmelerin,parçalanmaların,amip gibi cogalmaların çok faydası olmuyor inan..
Heyamola,öz heyamola,hakiki heyamola,heyamolanın patalyası,heyamolanın filikası,uzar gider böyle :)...
Ben bunları hatırlıyorum da,acaba nerden? :).

Yine de ısrarlıysan yolun açık olsun,ama yürüdüğün yolda yalnız kalacaksın..
Sonra da,anlayamadı abi bu camia beni deyip,hayıflanacaksın :)..
Bu işlerde insaat,makine,maden,kimya vb mühendisliğinin çok fonksiyonu olmaz,toplum mühendisligidir önemli olan.
Taş yerinde ağırdır.
[/quote]

Net.
 :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

Bekle dedi gitti
Ben beklemedim, o da gelmedi…
Ölüm gibi bir şey oldu
Ama kimse ölmedi…

Özdemir Asaf
  • IP logged

• *
Efendim Servet Tunç 'un yaptığı samimi yorum sonrasında yazdığım yazı.. Hem de müzik eşliğinde.

Servet Tunç 'un düşündürdükleri.. Taş Nerede ağırdır..?

https://ttheyamola.blogspot.com.tr/2018/05/servet-tunc-un-dusundurdukleri-tas.html

beklerim efendim..

Not : Dede seninde şekerin bi düşsün sana da yazıcam.. :)
  • IP logged

n

nuri_kongur

Ersin kardeşim merhaba. Bu konuya doğrudan karışmaktan özellikle uzak durdum. Ama seninle kahve içmişliğimiz var ve doğrusunu söylemek gerekirse  ikram ettiğin kahveyi sevdim. Yani bendeki hatırı büyük
:)
Konunun detaylarına girmeden takip edebildiğim kadarıyla ana hatları üzerinden gideceğim.

Sen, senin de üyesi olduğun A kuruluşu hakkında kamuya açık alanda eleştiride bulundun. Eleştiri gerek yapıcı gerek ise yıkıcı olsun sonuçta bir eleştiri idi.

Burada sorunun öğeleri :
1-Eleştiri eyleminin işlenmesi
2-Eleştiri eyleminin zamanı , yani vakti.
3-Eleştirme eyleminin mekanı.

Açarsak:
1- Eleştiri eyleminin işlenmesi : Senin savın kimsenin, hiçbir şeyin eleştirilemez olmadığı üzerine kurulu. Bu konuda eleştiri konusu kişinin kendi inisiyatifi ve mahremiyet hakkı olmadığı sürece haklısın. Nitekim buradaki A kuruluşu da bir STK'dır ve üyesi de oduğun için eleştirmek en doğal hakkın.
2- Eleştiri eyleminin vaktini: A kurumunun emekleme vaktini aştığını dolayısıyla eleştirilebileceğini yazmışsın. Bu konu da tartışmalı olsa da haklı olup olmak kişinin bakış açısına kalmış. Senin bakış açına göre haklısın.
3- Eleştiri eyleminin yeri: Her eylem zamana ihtiyaç duyduğu gibi mekana da ihtiyaç duyar. Senin burada uygun bulduğun mekan kamuya açık alan. Yani ilgili ilgisiz herkesin okuyabileceği alan. Bu konuda itirazlar yükselmiş:
     * A kurumu yetkilisi eleştiriye karşı çıkmamış- gücenmiş olabilir- ama mekana itiraz etmiş. Gel bunu kurum mekanında tartışalım demi, ki en doğal hakkıdır. Sonuçta eleştiri  bir işlenmiş bir suça  yönelik değildir. Yani ortada adli bir suç olmadığı gibi kamuca kınanacak bir eylem de yok. Eleştiri tamamiyle A kurumu yetkilisinin keyfiyetine yönelik. Yani A kurumu yetkilisi talebinde haklıdır.
     * Mekan olarak seçilen kurumun yetkilileri de eleştiri eyleminin mekan özelliğini kamuya açıktan üyelere açık şekline getirmiştir, ki bu da mekan kurum yetkililerinin keyfiyetindedir. Taşıma sırasında silinen bir şey yok. Sadece haklı bir talebin yerine getirilmesi var. Eğer eleştiri eyleminin konusu başka bir taraf olmasaydı da sadece seni ilgilendiren bir şey olsaydı bu bir şekilde yadırganabilirdi. Misal zamanınca Cüneyt Baygün kaptan böyle bir tavra maruz kaldı başka bir platformda. O sadece kendisinin ihtiyarında olan şeyler olduğu halde , kamuya açık alandan , sadece üyelerin olduğu alana kaydırıldı yazdıkları. Ama senin konunda başka taraflar var. O tarafların da itiraz hakkı vardır.
    * Bu mekandaki öz değişikliğine sen sansür dedin. Halbuki sansür olması için yazının tamamen kaldırılması lazımdı. Böyle bir şey yok. Konunun diğer tarafları yani STK üyeleri de forumun zaten üyesi ve derdini dile getirmek isteyen orada da getirebilir.
 Sözün özü, kavram karmaşasına dayalı bir problem var. Bu kargaşada senin yaptığın eleştiri değil, eleştiri mekanın yanlış ve herkes de bunun altını çiziyor zaten. İnsanın tabiatına aykırı davranışlar davranışı yapanda da , yapılan mekanda da huzursuzluk çıkarıyor. Yani Kuralsızlık diye bir şeyin olması mümkün değil. Bilakis İnsan tabiatına uygun kanunların koyulması , korunması ve icra edilmesi gerekir. Biz buna Hukuk diyoruz.
Niye bunları yazdım dersen, ben senin samimiyetine inanıyorum. Kimse buraya yaptığın katkıları red edemez. Yokluğun eksiklik olacaktır. Lakin hukuksuzluk ise bunlardan daha kötüdür. Şahsen ben bunların geride kalmasını istiyorum. Bu kargaşadan bir şeyler öğrenerek büyürsek amaç yerine gelmiş olur. Benim payıma düşen hukuksuzluk kötüdür.
Benim bu forumdan öğrendiğim çok şey var. Sadece denizcilik ile ilgili de değil. Sen de bu forumun önemli bir bileşenisin.
Selamlar.
  • IP logged

• *
Yazınızı dikkat ile okudum.. Bu konunun daha fazla tartışılmasını istemiyorum.. Özelden bir bilgilendirme yapacağım.. ,

Sevgili Kongur, Gezgin Korsan dahil beş yıldır forum yapılarında aktif yazı yazıyorum.. Gerçekten yoruldum..

Geçenlerde Kaan Erdem ile konuşurken çok dikkat çekici bir cümle söyledi ve ben çok etkilendim..

" bilgiye ulaşmak bu kadar kolay ucuz olmamalı "  dedi. Ucuzluktan kastı para değildi kuşkusuz..

Günümüzde bilgi, hem de yanlı bilgi servis ediliyor zaten.. Kişiler artık bir şeyler öğrenmek için basit bir arşiv taraması bile yapmıyorlar..

Ben , kendi yaşadığım zorlukları başkaları da yaşamasın diye kendi tecrübelerimi aktarıyordum.. Öyle bir kaptırmışım ki kendimi , Kaan erdem 'in sözü ayılttı beni..

Hoşgörülü olmaya çalıştıkça , kişilerin ego tatmin tahtası haline geldim bir de..

Yani bu kararı almamdaki neden , sadece burada yaşananlar değil..

İstatistiklere bakanlar benim bu foruma katkılarımı zaten görürler..

Kaan Erdem 'in dediğini kendime yorumlarsak

" yaşanmışlıklara ulaşmak için bir tık fazla basıvereceksiniz bir zahmet.. "

Sonuçta bu yapının nasıl olması gerektiğini analatamamış olmanın burukluğu ile veda ediyorum efendim..

Hepinize sevgi ve saygı dileklerimle..

Ersin Böke ..

• IP logged

Yukarı git